featured

Hangi Yüz Şekli İçin Hangi Makyaj Tekniği Kullanılmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makyaj yapmak, hemen her kadın ve genç kız için vazgeçilmez bir uygulamadır. Genç kızlar, genç kızlığa adım attıklarından itibaren kendilerini daha iyi hissetmek ve görünüm olarak daha iyi olmak için makyaj yapmayı tercih etmektedir. Ancak yüz şekline göre makyaj teknikleri vardır.

Bu teknikleri bilerek makyaj, daha profesyonel şekilde yapılabilir. Gelin makyajı ve konsept makyajı türlerinde tercih edilen bir makyaj tekniği olan yüz şekline göre makyaj tasarımı ile kişinin yüz hatları ve güzelliği ön plana çıkarmak amaçlanır. Peki, yüz şekline uygun makyaj nasıl yapılır?

Yüz Şekli Türleri Nelerdir?

Dikdörtgen yüz şekliOval yüz şekliElmas yüz şekli Yuvarlak yüz şekliKalp yüz şekli

Yüz tipi bilinirse yapılacak makyaj türü de o derece güzel olacaktır. Yüz tipini tanımak için yüzün en geniş kısmına, çenenin şekline ve yüzün uzunluğuna bakılması gerekir. Bu kriterlere göre yüz tipi belirlemiş olursunuz.

Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Makyaj yaparken kullanılacak malzeme cilt tipinize uygun malzemelerden olmalıdır. Bunun yanında makyaj tekniklerini uygularken yüze nasıl kontur atılacağını, aydınlatıcı ve kapatıcıları nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Yüz konturlama uygulaması yaparken kullanılacak fondöten, allık, bronzlaştırıcı ve kapatıcı ürünlerinizin muhakkak olması gerekir.

Oval Yüz Şekline Göre Makyaj Nasıl Olmalıdır?

Oval yüz tipi en çok rastlanan yüz tipidir. Sadece kemik vurgulamasının bile yeterli olduğu oval yüz şekli, makyaj tekniklerinin en kolay uygulandığı yüz tipidir. Oval yüz tipinde daha keskin hatlara sahip olunmak isteniyorsa fondöten uygulamasının ardından bronzlaştırıcı ile yüze kontür atılmalıdır. Eğer burun genişse ve daraltmak isteniyorsa burnun her iki tarafına kapatıcı/bronzlaştırıcı malzeme ile kontur atılmalıdır.

Eğer kaşların daha oval görünmesini isteniyorsa kaş kemiğinin üzerine aydınlatıcı sürülmesi yeterli olacaktır. Elmacık kemiklerinizin üzerine sürülecek cilt rengine uygun allık ile makyaj çok daha hoş hale gelecektir. Ayrıca oval yüz şeklinde olan kişilerin saç tasarımlarını daha toplu modeller arasından seçmeleri daha uzun yüz şekline sahipmiş havasına bürünmelerini sağlar. Zira yuvarlak yüz biraz da kilo ile oldukça dolgun bir görünüme sahip olmaya neden olmaktadır.

Dikdörtgen Yüz Tipine Göre Makyaj Uygulaması Nasıl Olur?

Dikdörtgen yüz tipi için makyaj tekniklerini uygularken yüzünüzü oval göstermek en doğru tercih olacaktır. Kaşlara verilecek hafif kavis ile yüz bölgesinin daha oval görünmesini sağlar. Kirpiklerin daha göz alıcı olması için takma kirpiklerden destek alınabilir. Dikdörtgen ya da kare yüz şeklini taşıyan kişiler, yüz bölgesinin keskin hatlarını daha da yumuşatmanız gerekir. Burnun üst kısmına bronzlaştırıcı sürerek yüz hatları daha yumuşak şekilde gösterilebilir.

Yuvarlak Yüz Tipine En Uygun Makyaj Tekniği Nedir?

Yuvarlak yüzlü kişiler için en belirgin özelliği yüzün uzunluk ve genişliğinin eşit olmasıdır. Bronzlaştırıcı/kapatıcı ile kaşlara ve çene çizgisinin altına kontur yapılabilir. Diğer yandan alın, göz altı ve çeneye dikkat çekmek için aydınlatıcı kullanması gerekir. Elmacık kemiklerinin daha da keskinleştirilmesi için bronzer kullanılmalıdır. Elmacık kemiklerine uygulanacak allık ile yüz daha ince gösterilebilir.

Elmas Yüz Tipine Göre Makyaj Nasıl Yapılmalıdır?

Elmas yüz tipi en zor yüz tipidir. Elmas yüz tipinde yüzünüzün merkezi ön planda olmalıdır. Fondöten daha açık olmalı ya da aydınlatıcı pudra kullanılmalıdır. Bronzlaştırıcı pudra ya da koyu renk fondöten ile alın genişliği azaltılabilir. Yüzün daha orantılı olmasını sağlamak için alnın tepe noktası, çene ucu ve elmacık kemiklerinin altına kontur yapılmalıdır.

Kalp Yüz Tipi Nasıl Makyaj Yapmalıdır?

Kalp yüz tipi için eğer incelmiş çene çizgisi ve geniş alın varsa alnın genişliği ön plana çıkarılmamalıdır. Şakakların iki yanından boyna ve çenenin altına bronzlaştırıcı ya da cildin bir ton daha koyusu fondöten uygulanmalıdır. Aynı zamanda bürün üzerine de vurgulayıcı/aydınlatıcı kullanılmalıdır. Kalp yüz tipinde odak noktası dudaklar olmalıdır. Tercihinize göre ya koyu ya da parlak renk ruj kullanılmalıdır. Elmacık kemiklerine bronzlaştırıcı ile kontur atılmalıdır.

Makyaj yapmayı hemen her kadın sever. Önemli olan yüz tipine uygun makyaj tekniklerini uygulayarak makyajınızı profesyonel hale getirmektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!