featured

Harley Quinn Filmleri | DC Evreninin Asi Prensesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DC evreni, Harley Quinn filmleri ile sinematik dünyaya yeni bir soluk getiriyor. Evrende Wonder Woman ile başlayan kadın süper kahraman filmlerine Harley Quinn’i baş role alan yapımlar ile devam ediliyor. Harley Quinn filmleri Joker karakteri ile özdeşleşmiş de olsa aslında Harley’in hikayesinin de ön plana çıkması gerekiyor.

YouTube video

Harley Quinn filmleri sırasıyla izlendiğinde de bu anti kahramanın Joker ile olan ilişkisinin sona erdiğini görebiliyoruz. Zaten 2020 yılına damga vuran filmiyle de Harley Quinn’in bundan sonra Joker’den bağımsız bir şekilde ilerleyeceğini anlıyoruz. Biz de bu sevilen anti kahramandan yola çıkarak sizler için gelmiş geçmiş en iyi Harley Quinn’i merkeze alan yapımları derlemek istedik.

Harley Quinn Kimdir?

Muhteşem Harley Quinn filmleri izle seçeneklerine geçmeden önce DC evreninin sevilen kadın kahramanını kısaca tanıtalım istedik. Harley Quinn Joker ile birlikte anılsa da aslında onun da kendine ait bir özel hikayesi bulunuyor. Joker’a deli divane aşık olan Harley Quinn, deliliği karakter edinmesi ile sevilen bir anti kahraman olmuştur.

YouTube video

Arkham Asylum bünyesinde stajyer olarak çalışan Harleen Frances Quinzel, başarılı bir kariyer için çabalıyordu. Kısa sürede göze giren ve hırsı ile ön plana çıkan Harleen, Gotham’ın en azılı suçlularından olan Joker’i tedavi etmeye çalışıyordu. İşte ne olduysa da bu tedavi sürecinde oldu ve Harleen, deliliği tercih ederek kötülerin yanında yer almaya başladı.

Harleen, Joker’ın akıl hastanesinden kaçmasını sağladı çünkü evrenin en kötü karakterlerinden biri olan Joker’a aşık olmuştu. Joker da Harleen’i yanına çekmek için onu kimyasal bir madde içeren bir varile attı ve delirmesini sağlayarak kötülerin dünyasına davet etti.

Harley Quinn Filmleri Neler?

Harley Quinn filmleri full izle Türkçe dublaj seçenekleri ile ülkemizde de büyük yankı uyandıran yapımlar olmuştur. Her ne kadar Harley Quinn Suicide Squad filmi ile ön plana çıksa da aslında bu kahramanı daha önce de pek çok filmde gördük. Joker filmleri içinde de yer alan bu kadın kahraman, zamanla bağımsız olarak kendi filmleri içinde de yer almaya başlamıştır.

YouTube video

Harley Quinn 2. Bölüm Türkçe dublaj izle gibi seçenekler de kahramanın yer aldığı çizgi film serilerine denk düşmektedir. Yani aslında Harley Quinn, gerek çizgi film dünyasında gerekse de uzun metraj filmlerde yer alan bir kadın DC kahramanıdır. Biz de bundan yola çıkarak Harley Quinn filmleri ve dizileri listesini sizlerle paylaşalım istedik.

1-      Suicide Squad

Harley Quinn filmleri 1 olarak da tanımlanan Suicide Squad, Harley’nin geçmişini de konu alan, Warner Bros ve DC Entertainment yapımı popüler bir filmdir. 2016 yılında vizyona giren bu filmde DC evreninin anti kahramanları yer alıyor. David Ayer tarafından çekilen filmde Jared Leto, Will Smith ve Margot Robbie gibi önemli oyuncular bulunuyor.

YouTube video

Suicide Squad, kendisi ile aynı adı taşıyan bir çizgi roman serisinden beyazperdeye uyarlanmıştır. Filmde, Batman’in azılı baş düşmanlarından olan Joker’ın da hikayesine yer verilmektedir. Akıl hastanesinde bulunan Joker, buradan Harley Quinn’in çabası ile kurutlacaktır. Link üzerinden film izle yapabilirsiniz.

YouTube video

Filmde, Gotham şehrindeki hapishanede bulunan azılı kötülerden oluşan bir “intihar timi” yer alıyor. Devlet tarafından gizli bir çeteyi yok atmaları istenen bu tim, zamanla aslında bu hikayede kaybeden tarafından kendileri olacağını fark ediyor. Filmde, Joker ve Harley Quinn’in hikayesine de fazlasıyla yer veriliyor.

2-      Harley Quinn: Birds of Prey

Yırtıcı Kuşlar izle gibi seçenekler ile dilimiz de çevrilen bu yapım, Harley Quinn’i merkezine alan en önemli filmlerden biridir. Mary Elizabeth Winstead ve Margot Robbie başrollerindeki Yırtıcı Kuşlar altyazılı olarak da çeşitli dijital platformlarda yer alan bir yapım olmuştur ve Black Canary, Jurnee Smollett de filmde yer almıştır. Film, Harley Quinn’i merkeze aldığı için pek çok kişi tarafından izlenmiştir. Filmin yönetmenliği Cathy Yan tarafından yapılmıştır. Öyle ki Yırtıcı Kuşlar 2 filminin de proje aşamasında olduğu duyurulmuştur.

YouTube video

Filmde, Gotham’da bulunan bir suç örgütünün masum bir genç kızı hedef göstermesi ile başlangıç alıyor. Roman Sionis, Cass adındaki bir genç kızın peşine düşüyor. Bu süreçte Gotham kentinde pek çok kaotik olay da yaşanıyor. Tüm bunlara son vermek isteyen Harley Quinn ve arkadaşları, Roman’ın planlarını batırma çabasına giriyor.

3-      Batman and Harley Quinn

Batman and Harley Quinn isimli bu yapım, animasyon dilinde hazırlanmış olan bir filmdir. Filmde, Batman ile karşılaşan Harley Quinn’in maceralarına yer verilmiştir. Film, Batman karakterini merkezine alsa da kötü kahraman Harley de filmin ön plana çıkan yıldızı olmuştur.

YouTube video

Filmde, Batman ve Nightwing, dünyayı tehdit eden bir güce karşı Harley Quinn ile anlaşma yapmak zorunda kalmıştır. Gotham ve dünyanın selameti için yapılan bu anlaşmada ilk kez Batman ve Harley Quinn aynı safhada yer alacaktır.

4-      Batman: Assault on Arkham

Harley Quinn filmleri arasında yer alan Batman: Assault on Arkham da animasyon türünde ekranlara gelen bir uzun metrajlı filmdir. Filmde Batman ve Joker baş karakter olarak gözükse de filmin Harley Quinn için ayrılmış kısmı da oldukça fazladır.

YouTube video

Batman: Assault on Arkhma, Suicide Squad kahramanlarını da bünyesine alan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Filmde, Batman’in Arkham baskını ile mücadele etmesi anlatılıyor. Suicide Squad filmini farklı bir açıdan ve animasyon türünde izlemek isteyenlerin de bu yapımı listelerine eklemesi gerekiyor.

5-      Lego Batman Movie

Lego Batman Movie, Lego dünyanın DC evreni ile harmanlandığı bir macera sunan kaliteli bir yapımdır. Bu yapımda da azılı suçlu Joker’ın Arkham Akıl Hastanesi’ni terk etmesi baz alınmıştır. Batman, Robin ve Batgirl’ü de bir araya getiren bu filmde Harley Quinn de önemli bir konumda bulunuyor.

YouTube video

Harley Quinn ve Joker’ın iş birliğinin anlatıldığı bu filmde Batman ve diğer tüm karakterler Lego figürlerinden oluşuyor. Farklı bir animasyon tekniğine sahip olan film, Lego evrenini de yansıtan oldukça eğlenceli bir yapımdır.

6-      Harley Quinn Animated Series

Harley Quinn’i tam merkezine alan yapımların başında şüphesiz ki Harley Quinn Animasyon Serisi gelmektedir. Harley’i daha yakından tanımak isteyenlerin mutlaka bu çizgi film serisine göz atmaları tavsiye ediliyor. Çizgi roman evreni ile birebir benzerlik gösteren bu yapımda Harley Quinn’in geçmiş yaşantıları da anlatılıyor.

DC evreninin en kötü kahramanlarından olan Joker ile iş birliği yapan Harley, artık kendi yolunda ve kendi ayakları üstünde bir kötüdür. Zaman zaman iyilik ve kötülük arasında da gidip gelen Harley, bu sayede evrenin en sevilen anti kahramanı olmaya başarmıştır.

7-      Justice League The Fatal Five

Harley Quinn’i konu alan yapımlardan biri de yine bir animasyon filmi olan Justice Leauge The Fatal Five isimli yapımdır. 2019 yılında çıkan bu animasyon film, Justice League’in kötüler ile olan mücadelesine değinmektedir.

YouTube video

DC evreninin önemli yapımlarından olan bu yapım, vizyona girdiği dönemde pek de istenilen etkiyi bırakmamıştır. Yine de bu filmi, Harley Quinn için listenize ekleyebilirsiniz.

Bonus: Joker Rising

Harley Quinn filmleri listesine girebilen bir diğer yapım da Joker Rising isimli bu kıyıda köşede kalmış yapımdır. 2013 yılında fan yapımı olan bu film, izleyenlerden beklenen ilgiyi çok fazla görmemiştir.

YouTube video

Joker Rising, azılı kötü Joker’ın yükselişini konu alan oldukça daha iyi çarpıcı bir filmdir. Joker karakterini merkez alan bu filmde elbette Harley Quinn de baş kahramanlardan biri olarak bulunmaktadır ve daha fazla ekranda görülmektedir. Joker ve Harley’nin buluştuğu ilk yapımlardan olan bu fan filmini siz de izlemek isteyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!