featured

Hayatınızda Birisi mi var? Bu 9 İnsan Tipinden Uzak Durun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni ilişkiye başlayacaksanız ya da evlenmeyi düşünüyorsanız partnerinizin karakterini biliyor musunuz? İşte uzak durmanız gereken 9 karakter tipi!

Yeni bir duygusal ilişkiye başlamak ya da daha önemlisi evlenmeyi düşünüyorsanız doğru kişiyi nasıl seçmelisiniz biliyor musunuz? Hayatınızı birleştireceğiniz dolayısıyla da aynı hayatı ve aynı evi paylaşacağınız kişinin elbette karakteristik özellikleri son derece önemlidir.

Geçirdiğiniz ortak zamanın kaliteli, saygılı ve aynı zamanda da keyifli olabilmesi için öncelikle partnerinizin karakterinin size yakın olması ve bazı özellikleri barındırmaması gerekiyor. Bazı karakteristik özellikler var ki bu özellikler adeta insan ilişkilerini baltalıyor!

Yeni bir ilişkiye başladıysanız ya da evlilik yoluna gidecek bir ilişki içerisindeyseniz öncelikle partnerinizin karakteristik özelliklerini bilmelisiniz! İşte kesinlikle uzak durmanız gereken 9 karakter!

Bencil İnsan

Bencil İnsan

Bencillik, her ilişkiye zarar verse de özellikle evlilik ilişkilerini temelden sarsan bir özelliktir. Bencil olan insan, “hep bana” diyeceğinden aslında sizi çok da fazla düşünmez. Bencil insanlarda sevgi ve şefkat uzun süreli olmaz. Bu da evliliğinizin kısa bir süre içinde temelden sarsılmasına neden olur.

Ayrılık Meraklısı İnsan

Ayrılık Meraklısı İnsan

Bazı evlilik ve ilişkilerde taraflardan birisi çok fazla ayrılık lafı eder. Hatta öyle ki; bu kişilerin her kavgada “Bu ilişki bitti.” dediğini sık sık duyarsınız. Her ne kadar bu sözler gerçek bir ayrılık sözü olmasa da her tartışmada bu cümlenin gündeme gelmesi de fark etmeksizin tarafları derinden yaralıyor.

Her tartışmada ayrılığı dile getirmek ve sinirler yatıştıktan sonra ise tarafların nasıl barışacağını düşünmeye başlaması evliliğin ya da ilişkinin sürekli değersizleşmesine ortam hazırlıyor. Bu nedenle de her tartıştığınızda size ayrılık lafı eden bir partneriniz varsa bu ilişkiyi evliliğe taşımadan vazgeçin!

Bağımlı İnsan

Bağımlı İnsan

Bağımlılık, ilk dönemlerde tarafların hoşuna gidiyor gibi görünse de sonradan ciddi bir sıkıntı haline dönüşebilir. Sürekli sizin olan ve her boş anını sizinle değerlendirerek sizi ilgiye boğan bir sevgili düşünün! Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?

İlk zamanlarda bu yoğun ilgi hoşunuza gitse de ilerleyen zamanlarda tehlike çanları çalmaya başlar. Bağımlı ve boş zamanlarında sizinle vakit geçirmekten başka bir şey yapmayan sevgiliniz, daha kıskanç bir hale bürünerek sizin de sosyal çevrenize ayıracağınız vakti kısıtlamaya ve haliyle de sizin de asosyal olmanıza neden olur.

Güvensiz İnsan

Güvensiz İnsan

Yanlış bir davranışı bir defaya mahsus yaparsanız bu bir hatadır ve hatanın boyutuna göre affedilebilir. Ancak bazı insanlar vardır ki; yaptığı şeyi yapmaması gerektiğini bildiği halde yanlışı sürekli tekrarlar. Bu artık hata değil, yanlış haline gelir!

Peki karşınızda sürekli hata yapan biri olsa bu kişiye neden güvenebilirsiniz? Sevgilinizin sürekli yanlış yapması sizin de sürekli hayal kırıklığına uğramanıza neden olacak ki bu psikolojik olarak hiç de kolay bir şey değildir. Bu sebeple de hayatınızdaki kişi profili yanlışa meyilliyse o kişiden kaçarak uzaklaşın!

Narsist İnsan

Narsist İnsan

Kendini hem ruhen hem de fiziksel olarak aşırı beğenen insanlara “Narsist” adı veriliyor. Narsistlerin en belirgin özellikleri ise sürekli kendilerini başkaları ile kıyaslarlar. Onlara göre çevrelerindeki en üstün ve en güzel insan kendileridir.

Bu kişilik tipi, ilişkilere en çok zarar veren kişilik tipidir. Çünkü bu tarz insanlar; ilişkide sizi hep yetersiz kendinden daha değersiz görecektir. Dolayısıyla da bu tarz bir sevgiliyle ilişkinizi ileri seviyeye taşıdığında duygusal istismar yaşamanız çok büyük olasıdır.

Duygusal Dengesizlik Yaşayan İnsan Tipi

Duygusal Dengesizlik Yaşayan İnsan Tipi

Duygusal dengesizlik, insan ilişkilerinde karşıya kendini doğru ve tam ifade etmenizi engelleyen bir karakteristik özelliktir. Duygusal dengesizlik yaşayan kişiler, duygularını tam anlamlandıramadığından aslında bir evlilik sürecine de hazır olamazlar.

Duygularını anlamlandıramayan insanlar da duygusal istikrardan söz etmemiz de mümkün değildir. Bu sebeple de bu kişiler ile ilişkilerinizin uzun süreli olması mümkün değildir.

Sürekli Yargılayan İnsan

Sürekli Yargılayan İnsan

Sürekli yargılayan bir insan aynı zamanda karşısındakini sürekli aşağılar ve hor görür. Aynı zamanda hayatı da sürekli eleştirir ve tatminsizdir. Bu insan tipleri ilişki içerisinde yargılamalarını sizin üzerinize de gösterir. Hatta öyle ki; ilerleyen dönemlerde bu yargılamaların boyutu kişiliğinize kadar dayanarak yaralayıcı bir boyuta ulaşabilir.

Evlilik Korkusu Yaşayan İnsanlar

Evlilik Korkusu Yaşayan İnsanlar

Evlilik kararı vermek için en tehlikeli ve en yanlış insan tipidir. Evlilikten korkan bir insan aynı zamanda sizinle bir ömür aynı hayatı yaşamayı da istemiyor demektir. Bu sebeple de partneriniz evlilikten korkuyor ise siz de evlilik kararı için acele etmemeli ve eğer bu korku uzun süreli olur ise mutlaka evlilik kararı yerine ayrılık kararı almalısınız.

Kontrolcü İnsan

Kontrolcü İnsan

Hayatın olağan akışı içerisindeki her olan biteni kontrol etmek sizce mümkün olur mu? Elbette hayır! Ancak bazı insanlar vardır ki; bunun mümkün olduğunu ve her şeyin kontrolleri altında olabileceğini düşünürler. Kontrolcü bir insanlar ilişki yaşamak da bu anlamda son derece zordur.

Size ulaşamadığında ya da sizinle birlikte planladığı bir işin planladığı şekilde olmaması gibi durumlarda eğer partneriniz kontrolcü ile azarlanmanız an meselesi!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!