featured

Hayatta Kalma Filmleri Sizi Ekrana Kitleyecek! Heyecanı Sürekli Hissetmek için Hemen Hayatta Kalma Filmleri İzle!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatta kalma filmleri her zaman için belirli bir kitleye rahatlıkla hitap etmiştir. Çünkü insanın genel olarak doğasında hayatta kalma çabası yatar.

Kimi zaman fiziksel şartlara karşı kimi zaman ise olağanüstü canlılara karşı hayatta kalma filmleri ortaya koyulmaktadır.

Geçmişten günümüze farklı yıllarda farklı prodüksiyonlar ile projeler ortaya koyuluyor. İşte hayatta kalma filmleri 2022 güncel listesi!

Hayatta Kalma Filmleri 2022 Güncel Listesi ile Karşınızda! Heyecan mı Arıyorsunuz O Zaman Hayatta Kalma Filmleri İzle!

Hayatta kalma filmleri Netflix gibi belirli platformlar aracılığıyla gerçekleştiği gibi internete özel olmayacak şekillerde de çekilmektedir.

Her bir filmin içindeki karakterlerin kimi zaman doğal hayat şartlarına kimi zaman olağanüstü canlılara karşı durduğunu görebilirsiniz.

İzlediğiniz her dakika heyecan ve adrenalin tavan yaptığı bu yapıtlar sizi memnun edecek! Hayatta kalma filmleri tavsiyesi arayanlara işte birbirinden farklı öneriler…

1- I am Legend ( Ben Efsaneyim)

Hayatta kalma filmleri denildiğinde Ben Efsaneyim filmini listeye eklememek olmaz. Sadece döneminin değil, şimdiki yıllarda da unutulmayacak bir yapıt kendisi!

Başrolde Will Smith gibi başarılı bir oyuncunun dünyanın yok oluşuna karşı direndiğini göreceksiniz. Oluşan değişimle insanlar canavarlara dönüşüyor ve karakterimiz bu ortamda köpeğiyle korunmaya çalışıyor.

Kimi zaman heyecanlanacağınız kimi zaman ise çok duygulanacağınız bu filmi eğer izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

2- The Revenant (Diriliş)

YouTube video

İlk çıktığında ülkemizde ve dünya çapında beğeniyi kazanan Diriliş, Leonardo Di Caprio için de ayrı bir yere sahip. Çünkü Leonardo bu film ile sonunda Oscar ödülünü kazandı!

Hayatta kalmayı kendine görev edinmiş çünkü terk edilmiş bir askerin hayatını konu ediniyor. Fakat karşılaşacağı zorluklar alışık olunmayacak düzeydedir.

Hele bir ayı saldırı sahnesi var  ki o kadar gerçekçi çekilmesinden dolayı özellikle kan korkusu olanların dikkatli olması gerekiyor. Midesi hassas olanları da hayatta kalma filmleri arasındaki bu film rahatsız edebilir.

3- Marslı

Aslında temelde bir bilim kurgu filmi olsa da sahip olduğu konu neticesinde hayatta kalma filmleri olarak bulunacaktır.

Mars gezegeninde yalnız kalmış astronotun yaşam mücadelesini izleyeceksiniz. Sesini duyuramayışı kadar bilinmedik bir gezegende tek başına kalması sizi heyecanlandıracak!

IMDb puanı ile izleyicilerin beğenisini kazandığını da görülüyor. Bu film 7.9 puan alarak kendi kategorisinde iddialı olarak bulunuyor.

4- 127 Hours

YouTube video

Mahsur kalma filmleri kapsamında kapalı alan korkusu olanları daraltabilecek yapıtlardan birisidir. Bu filmde başrol oyuncusu, bir mağara gezisi sırasında hiç beklemediği olayla karşı karşıya gelir.

İpinin kopmasıyla birlikte mağaranın içinde yapayalnız kalan oyuncu, hayatta kalmanın ve buradan tek başına çıkış yapabilmenin yolunu arar.

Peki gerçekten başarabilecek mi? Nasıl sorunlarla karşılaşacak? İşte tüm bu soruları filmin başından sonuna kadar sorgulamaya devam edeceksiniz.

5- Everest

Soğukta hayatta kalma filmleri şüphesiz diğer filmlere nazaran gerçekçiliği daha fazla olan filmlerdir. Özellikle soğuğuyla adını duyurmuş olan kutuplar ya da devasa büyüklükteki dağlarda bu tarz filmler konu edinir.

Adından da anlaşılacağı üzere Everest filminde karda hayatta kalmaya çalışan bir grup tırmanışçıyı izleyeceksiniz.

Elbette dünyanın en büyük dağına tırmanmak o kadarda kolay değildir. Hatta gerçek hayatta da bu dağ tırmanışı sırasında donarak ölen ve hala ölüsü alınmayan insanlar mevcuttur.

Mutlaka bu filme listenizde yer vermelisiniz.

Everest ile alakalı belgesellerin de yer aldığı Netflix belgeselleri yazımıza bakarak, belgeseller hakkında da bilgi alabilirsiniz.

6- Apokalipto

YouTube video

Yerli halklar günümüzde hala dikkat çeken kabilelerden oluşmaktadır. Teknoloji ve şehir yaşamından uzak olan bu insanların konusunu edinen bir filmdir.

Filmde Apokalipto’da yaşayan yerel halka köle arayan insanlar saldırıya geçer. Fakat başrol oyuncumuz hamile eşini ve kabilesini korumak zorundadır.

Teknolojik olarak karşısındaki kötü insanlar güçlü olsa da yaşadıkları çevreyi elbette yerel halk daha iyi bilmektedir.

Yine de tüm bunlara rağmen hayatta kalmayı başarabilecekler mi?

7- Yeni Hayat

Yıllardır adada hayatta kalma filmleri dikkat çeken ve severek izlenen yapıtlar olmuştur. Adada hayatta kalma belgeselleri ya da dizileri de sıklıkla çekilmiştir.

Yeni Hayat filminde iş seyahatinde olan bir iş adamının uçağı tahmin edeceğiniz üzere talihsiz bir kaza sonucu adaya düşer.

Bu kazadan sağ bir şekilde kurtulur ancak onu bekleyen daha büyük bir sorun vardır. İnsan ve yaşamın belirtisi olmayan bu adada tek başına hayatta kalmanın yollarını aramak zorundadır.

8- Kon- Tiki

YouTube video

Hayatta kalma filmleri Netflix tarafından da elbette çekilmeye devam ediyor. Kon – Tiki bunlardan sadece birisidir ve çok farklı bir konuyu ele alır.

Geçmişte insanların küçük sallar ile okyanus ve denizleri aştığı bilinir. Denizde hayatta kalma filmleri kategorisinde bulunan bu yapıtta da bu konu üzerinde durulur.

Basit yapımıyla bulunan ufak bir sal ile denizleri aşmaya çalışırlar. Tabi karşılarına köpek balıkları da çıkacaktır.

9- The Grey

Hem hayvanlardan kaçışı hem de soğukta hayatta kalma filmleri arasında gösterilebilecek bir baş yapıt.

Alaska’da geçen bu filmde nefes nefese izleyeceğiniz çeşitli bölümler bulunuyor. Başrol oyuncusu hem hava şartlarına hem de vahşi doğanın hayvanlarına karşı korunmaya çalışıyor.

Çıkış yolu bulmak isterken soğuk havanın azizliği kadar peşine takılmış olan bir kurt sürüsü de hayatına dair ölüm çanlarının çalmasına sebep oluyor.

10- Toprak Altında

YouTube video

Gerçek bir hayattan konu alınan filmdir. Hayatta kalma savaşı filmleri arasında gösterilebilir zira film Irak ile ABD arasındaki ilişkileri de konu ediniyor.

Irak’ta çalışan ABD askeri bir şekilde Irak halkının eline düşer. Elbette durumlar giderek kötüye gider.

Askerin hayatı tehlike altındadır ve kendini uyandığında toprak altında bulur. Bir şekilde ABD’ye ulaşmalıdır çünkü toprağın altında ve dışarıda yaşamak adına çok zamanı yoktur.

Zamanla yarışan bir hayatta kalma filmleri olarak beğeneceğinizi umuyoruz.

11- Denizin Ortasında

Denizde hayatta kalmaya çalışan insanların 1820li yıllardaki mücadelesini konu ediniyor. 1820 yılında balina avlamak adına geliştirilen ufak çaplı gemilerle insanlar okyanusa doğru yol alır.

Fakat işler istedikleri gibi gitmez. Av olması istenen balina, kendi gemilerine saldırması ile kendilerini soğuk suyun içinde bulurlar.

İşler tam da bu vakitten sonra başlar. İnanılmaz bir heyecan ile hayatta kalmak tek hedefleridir. Bu hikaye ileride ortaya çıkacak ve dünya çapında ses getirecek Moby Dick’e de ilham vermiştir.

12- Alive

YouTube video

Güney Kore yapıtı olan bu filmde hayatta kalma filmleri zombi mücadelesine tanık olacaksınız. Ortaya çıkan bir virüs hayatı alt üst edecektir.

Virüsü kapan insanlar zombilere dönüşerek sağlıklı insanlara saldırmaya başlar. Elbette zombilerle mücadele eden bir grup insan mevcuttur.

Ellerindeki gücü arttırmak ve savaşmak adına daha fazla ekipman bulma umuduyla farklı alanları araştırmaya başlarlar. Peki ne kadar başarılı olacaklar dersiniz?

13- The Decline

Gerçek hayatta kalma filmleri arıyorsanız, The Decline filmine göz atmalısınız. Hayatta kalma üzerine eğitim alan bir grubun konusu ele alınıyor.

Başta hayatta kalmaya dair bilgilerle donanmış olsalar da henüz eğitim bitmeden anlaşmazlığa düşerler. Bunun sonucunda hayatları farklılaşır.

Grup artık birbirinden ayrılmış bir şekilde aldıkları eğitimi yaparak yaşayarak öğrenmek zorundadır. Elbette bunun riskleri de oldukça çoktur.

14- Denizde Dehşet

YouTube video

Denizde hayatta kalma filmi arayanlar için yine pişman etmeyecek bir seçenektir. Normal bir tatil için iki kız kardeş, Meksika sınırlarında bir tatil yapmayı düşünür.

Deniz açılan bu iki kız kardeş inanılmaz bir kazayla karşı karşıya kalırlar. Hayatta kalmalarının tek yolu ise denizin derinliklerinde yüzerek karaya ulaşmaktır.

Tabi denizde başta köpekbalıkları olmak üzere tehlikeli canlıların olduğunu düşündüğümüzde durum o kadar da kolay olmayacaktır.

15- Only the Brave

Farklı konu edinen hayatta kalma filmleri mi arıyorsunuz? O zaman bu öneri tam sizlik!

Gerçek hayattan konusu alınan bu filmde temelde çıkmış inanılmaz büyük bir yangın konu ediniliyor. Yangını söndürmek ise elbette itfaiyecilerin işi ancak bu o kadar kolay olmayacaktır.

İtfaiyecilerin kahramanlık, yangının ortasında kalan insanlar için ise adeta hayatta kalma mücadelesi ele alınıyor.

Zamanla yarışılan bu filmde karşı karşıya kaldıklarınız karşısında filmde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Zira film çok sürükleyicidir.

16- Train to Busan

YouTube video

Hayatta kalma filmleri zombi konulu olarak genelde bir şehir ya da dünya genelinde yaygınlaşan virüs ile ele alınıyor.

Fakat bu film zombileri konu alsa da diğerlerine göre daha farklı ve zor bir hikayeye sahip. Neden mi?

Çünkü film tamamen bir tren içerisinde geçiyor. Trende zombilere karşı verilen bu mücadelede sağlıklı yolcuların kaçabileceği çok da geniş bir alan yok.

Yapmaları gereken trendeki zombileri temizleyerek daha güçlü konuma gelmektir. Fakat trendeki ekipmanlar bunun için ne kadar yeterli, kurtulmalarına yetecek mi tartışılır.

Sürükleyici bir film olmasıyla izleyiciler tarafından beğenilmiş son zamanların filmleri arasındadır.

17- Sully

Uçakta hayatta kalmak, kalmaya çalışmak tahmin edersiniz ki zordur. Hele bir de uçak arızalanmışsa işler daha da kötüleşiyor.

Tom Hanks gibi usta bir oyuncuyu izleyebileceğiniz bu filmde, uçak arızasıyla karşı karşıya kalan birçok yolcu bulunmaktadır.

Uçağın pilotu ise bir şekilde uçağı güvenli bir alana indirmeye çalışır ki böylece yolcular kurtulmuş olsun. Fakat işler pek de istenen şekilde ilerlemez.

Uçağı güç bela bir nehrin ortasına indiren pilot ve başından geçenleri izleyeceksiniz. Her ne kadar sonunu bilseniz de pilotun alacağı kararlar ve işin riskli olması her an gergince beklemenize sebep olacak!

18- Ölüm Ormanı

YouTube video

Şehir hayatından sıkılan ve sessizlik aramak isteyerek ormanlara doğru yol alan bir çiftin hikayesi unutulmaz bir ormanda hayatta filmleri çıkmasına neden oluyor.

Ormana ulaşmaları zor olmasa da ormanın derinliklerine inmeleri, kararsız kalışları ve anlaşamamaları neticesinde çok kolay olur.

Artık onlar ormanın derinliklerinde kaybolmuş iki insandır. Ve buradan çıkmanın planlarını bulmak zorundadırlar.

Fakat hem orman şartlarına alışık değillerdir hem de ormandaki hayvanlara karşı oldukça korumasız bir şekilde beklerler.

19- Sineklerin Tanrısı

Bu film alışık olduğunuz adada hayatta kalma filmleri ile kıyaslanamayacak kadar farklıdır. Hikayesi hem sizi hüzünlendirecek hem de tüm bunlar nasıl olabilir diye sorgulayacaksınız.

Filmde uçak kazası nedeniyle adaya düşen bir grup yolcu bulunur. Fakat durum şudur ki kazada tüm yetişkinler hayatını kaybetmiştir.

Yaşayanlar sadece çocuklardan oluşmaktadır. Bu çocuklar, grup haline gelerek adada kalmanın yollarını aramak zorundadır.

Ada tabii ki çocuklar için oldukça tehlikelidir fakat bir şekilde çözümlerini yaratmayı denerler. Bu durumda gerçekten hayatta kalmayı hedefleyen çocuklar olduğu gibi tamamen değişerek saldırganlaşan çocuklar da mevcuttur.

İşte tam bu noktada çocuklar arasında gruplaşma ve artık adaya karşı değil birbirlerine karşı oluşacak olan bir savaş başlar.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!