hayvan-filmleri

En İyi Hayvan Filmleri Hangileri? 2022 Güncel Hayvan Filmleri İzle!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvan filmleri korku ve aksiyon olarak akla gelse de sinemada çeşitli formatlarda çekilmiştir. İsterseniz küçüklere hayvan sevgisi aşılamak için hayvan filmleri animasyon türünden tercih yapın isterseniz kendiniz için hayvan filmleri korku kategorisine göz atın!

Beyaz sinemada çeşitli format ve konularda çekimler yapılmaktadır. Bu çekimlerden birisi de milyon dolarların harcandığı hayvan filmleri için olmaktadır.

Her bir yapı kendi içerisinde farklı bir senaryoyu konu almaktadır. Her ne kadar hayvanlar birçoğumuz için dost olsa da korku filmleri için birer katil pozisyonuna getirildikleri de görülmektedir.

Eğer boş zamanınızı en iyi hayvan filmleri ile doldurmak istiyorsanız, listeden kendinize uygun olanı seçerek vaktinizi değerlendirebilirsiniz!

1- Hayvan Filmleri Animasyon Kategorisi| Yetişkin ve Çocuklar için Hayvan Animasyon Filmleri

hayvan-filmleri
En İyi Hayvan Filmleri Listesi

Animasyon film kategorisi sadece çocuklara değil yetişkinler için de çeşitli yapıtlar sunmaya devam ediyor. Hayvan filmleri animasyon kategorisinde de çeşitli örnekler bulunuyor.

Kimisi hayvan sevgisini aşılamak adına bilgisel tadında yer alsa da birçoğu gülmenizi sağlayacak cinsten. Özellikle aile ile izlenecek hayvan filmleri arasında ilk sıralarda bulunuyor.

A- Ratatoullie (IMDB 8.0)

YouTube video

En iyi hayvan filmleri arasında yer alan Ratatouille, izlerken sizi kendine hayran bıraktıracaktır. Yüksek IMDB puanıyla dikkat çeken film dünyada büyük ses getirmiştir.

Ratatouille aslında bir faredir. Bu fare yemek yemekte de yemek yapmakta da fazlasıyla başarılıdır. Bir gün kanalizasyonda gezerken Paris’in ünlü restoranlarından birisinin içinde kendini bulur.

Restorandan gelen kokuları fark eden fare buraya girer. Yalnız girmekle de kalmaz, burada yer alan bir çöpçüyle de tanışır. Ve sırada bir farenin sergileyeceği mutfak şovu bulunmaktadır.

B- Finding Nemo (IMDB 8.1)

YouTube video

Animasyon hayvan filmleri söz konusu olur da Kayıp Balık Nemo’dan bahsetmemek olur mu hiç! 2003 yılında ilk filmiyle vizyona giren Nemo, beraberinde birden fazla devam filminin de çıkmasına sebep olmuştur.

Devam filmlerinden birisi olan bu filmde de Nemo’nun bulunması üzerine ilerleme sağlanır. Film boyunca çocukların merakı artacağı gibi arkadaşlık ilişkileri üzerinde de durulmaktadır.

Her yönüyle çocuklar ve yetişkinler için ders niteliği taşıyan bu film 8.1 IMDB puanıyla da kendini kanıtlamıştır. Üstelik ‘En İyi Animasyon’ dalının da Oscar sahibi Kayıp Balık Nemo filmidir.

C- The Good Dinosaur (IMDB 6.7)

YouTube video

Eğer ciddi bir animasyon kategorisi takipçisi değilseniz bu filmi duymamış olma olasılığınız yüksek. Disney ortalığı ile ortaya çıkarılan filmde adından da anlaşıldığı üzere dinozor bir karakter yer alıyor.

Çok eski dönemleri anlatan bu filmde sadece düz bir izleme modu içinde bulunmuyorsunuz. Acaba eski zamanlarda meteor düşmeseydi ve dinozorlar yaşasaydı ne olurdu sorgulamasını yapıyorsunuz.

Aslında çok da düşünmenize gerek kalmadan bu film size bu sorunun cevabını veriyor. Çok yakın dostuyla birlikte bir dinozorun dünya yolculuğuna şahit olmaya hazır olun!

2- Hayvan Filmleri Aksiyon Kategorisi| Hayvan Filmleri Gerilim Hissini Arayanlar için Hemen Hayvan Filmleri İzle!

Hayvan filmleri söz konusu olunca kesinlikle aksiyon ve gerilim kategorilerine uygun filmler de ortaya çıkmaktadır. Bahsedilecek bu filmler her yaşa uygun olmamakla birlikte yetişkinler tarafından izlenmelidir.

A- Alpha (IMDB 6.6)

YouTube video

Milattan önceki yılları konu alan filmde kabileden ayrılmış olan başrol, yalnız başına hayatta kalmaya çalışır. Hava şartlarının yanı sıra aynı zamanda vahşi hayvanlarla da karşı karşıya kalır.

Bir şekilde kabileye ulaşmaya çalışan bu kişi kurtlardan ayrılmış Alfa kurt ile karşı karşıya gelir. Başta birbirine çok da iyi yaklaşmayan bu ikili birlikte bir yolculuğa çıkar.

Yol boyu hem birbirlerine güvenmeyi hem de karşılaştıkları zorluklarla baş etmeye çalışırlar. Geçmiş zaman aksiyonu, dram ve tarihi yapıtları görebileceğinizi ender filmlerden!

B- Beyaz Tanrı (IMDB 6.9)

YouTube video

Başta dram hayvan filmleri sanabilirsiniz ancak biraz sabrettiğinizde filmin hiç de öyle olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Film Lili adında küçük bir kızın başrolünde ilerlemektedir.

Lili’nin anne ve babası boşanmıştır, en yakın arkadaşı Hagen de bir köpektir. Köpeği ile birlikte babasının yanına yerleşen Lili’yi kötü günler beklemektedir.

Hükümetin aldığı karar sonrası köpek besleyenlerin yükleri çok fazla artmıştır. Bu durum karşısında binlerce, milyonlarca kişi tarafından köpekleri sokağa terk edilmiştir. Sokak artık köpeklerden geçilemez bir hal almıştır.

Maalesef Lili de bu durumdan etkilenir ve köpeği Hagen ile yollarını ayırarak sokağa terk etmek zorunda kalır. Lili günlerce onu bulmaya çalışsa da bu kadar köpek arasında mümkün değildir. Hagen’in başına da çok kötü şeyler gelir.

Filmin ilerleyen sahnelerinde sokaktaki köpeklere kötü davranan insanları gören Lili, yaşadığı öfke yüzünden köpeklerle işbirliği yaparak insanlara bir savaş açar!

C- Jurassic Park (IMDB 8.2)

YouTube video

Aksiyon hayvan filmleri arasında Jurassic Park resmen bir efsane olarak yer alıyor. 1993 yılında ilk defa beyaz perdeye çıkan film birden fazla devam filmiyle izleyicilerle buluşmuştur.

Eski zamanlarda bulunan dinozor kalıntıları ile uğraşan araştırmacılar, hayatlarının en büyük hatasını yapmıştır. Alınan DNA örneklerinin kullanılmasıyla dinozorları tekrar canlandırırlar.

Dinozorları kontrol altında tutmak için elektrikli dikenlerin olduğu özel bir alan oluşturulsa da birtakım kötü insanlar tarafından tüm güvenlik bariyerleri devre dışı bırakılır. Ve artık insanlardan kat be kat büyük olan dinozorlar özgürdür!

3- Hayvan Filmleri Komedi Kategorisi| Güldüren En İyi Hayvan Filmleri Listesi

Hayvanlar ile ilgili filmler kapsamında çoğu zaman korku ve aksiyon filmleri yapılsa da içinizi ısıtacak, yüzünüzü güldürecek komedi filmleri de pek tabi bulunmaktadır!

A- Buz Devri (IMDB 7.5)

YouTube video

Buz Devri izlenir de hiç gülünmez mi? Bu filmi anlatmak da bir o kadar zor, çünkü ne desek az kalır!

İlk olarak Türkçe dublajın en çok yakıştığı belki de tek filmdir. Usta seslendirme sanatçıları Sid başta olmak üzere tüm karakterlere mükemmel bir şekilde hayat vermektedir.

Nesli tükenen mamut, kaplan, tembel bir hayvanın nasıl bir arada bir yaşam süreceği sizi biraz şaşırtacak olsa da aslında bol bol güldürecek.

Birbirinden farklı karakterdeki bu hayvanların bir araya gelmesi kadar birbirlerine güvenmesi ve dostlarının arasına yeni isimler katmasıyla birden fazla filmi bulunmaktadır. Eğlenceli bir zaman dilimi oluşturmak isterseniz mutlaka izlemelisiniz.

B- Dolittle (IMDB 5.6)

YouTube video

Hayvan filmleri Netflix kapsamında izleyebileceğiniz son dönem filmlerinden birisidir. Film kendini evine kapatmış Dr. John Dolittle ve arkadaşlarını konu edinir.

Dr. John Dolittle, eşini kaybettikten sonra dışarıdaki her şeyle iletişimini keserek eve hapsolmuştur. Fakat genç kraliçe rahatsızlanınca ona çare bulmak adına kendini ormana atar.

Elbette bu ilacı bulurken yalnız değildir. Ona; kaygısıyla ünlü bir goril, kuş kadar beyni olan bir ördek, alay etmeye bayılan devekuşu, baş danışmanı papağan da eşlik etmektedir.

C- Zootropolis (IMDB 8.0)

YouTube video

Zootropolis hayvanlar şehrinin adıdır. Bu şehir diğer şehirlerden çok farklıdır. Çöl kadar sıcak ve boğucu hava ile kutup buzullarını bir arada görebilirsiniz.

Her türden hayvanın bulunduğu bu şehirde hayvanlar çeşitli davranışlarda bulunabiliyor. Elbette şehrin asayişini sağlamak adına da görevliler bulunmaktadır.

Yeni polis memuru olan tavşanımız, kendinden çokça büyük hayvanların bulunduğu bu alanda etkili olmak ister. Dikkat çekmek için ise bir tilki ile işbirliği yapacaktır.

4- Hayvan Filmleri Korku Kategorisi| Vahşi Hayvan Film Önerileri ile Cesaretinizi Sınayın!

Belki de hayvan filmleri korku kategorisi en çok hayvanların bulunduğu yapıtları içinde barındırmaktadır. Özellikle hayvan ve korku deyince sizin de aklınıza katil balinalar gelmedi mi?

A- Anaconda (IMDB 4.8)

YouTube video

1997 yılında vizyona giren bu yapıt çok ünlü örneklerden birisini yansıtmaktadır. Jennifer Lopez, Jon Voight, Owen Wilson gibi ünlü isimleri de burada izleyebilirsiniz.

Tek amacı belgesel çekmek olan bir grup Amazon nehrine gitmiştir. Yol da karşılarına yılan avcısı olarak Paul çıkar. Yollarına devam ederken başlarına çeşitli olumsuz olaylar gelir.

Artık tek amaçları bulunur boyutuyla herkesin delirebileceği devasa yeşil anakondayı ele geçirmek!

B- Godzilla (IMDB 5.4)

YouTube video

Godzilla türünün tek örneği hayvan filmleri arasında bulunur. Geçmiş yıllarda ortaya çıkan bu film kendinden sonraki türlere de örnek olmuştur.

Godzilla devasa boyutta bir maymun türüdür. New York meydanında ortaya çıkan Godzilla, hiç durmadan yoluna devam etmektedir. Onu durdurmak oldukça güçtür.

Yıkmaya, yakmaya ve öldürmeye odaklanmış Godzilla karşısında kapsamlı bir ekip yönlendirilmiştir. Peki Godzilla gerçekten durdurulabilecek midir?

C- Denizin Dişleri/ Jaws (IMDB 8.1)

YouTube video

Bırakın hayvan filmleri arasında en iyi olmayı korku filmi kategorisinde de büyük ses getiren bir yapıttır. Yapıtta bir grup gencin okyanus üzerinde gerçekleştirdiği yolculuk söz konusudur.

Yolculuk sırasında mercanlara çarparak parçalanan gemi sonrası tüm yolcular okyanus suyunda kendisini bulur. Fakat onları en az gemi batması kadar bekleyen büyük bir tehlike vardır.

Dev bir beyaz katil köpek balığı peşlerine takılmıştır. Ya hareket etmeden bekleyecek ya da 20 mil boyunca köpek balıkları arasında yüzmek zorunda kalacaklar!

5- Hayvan Filmleri Dram Kategorisi | Hayvan Dostluğunun Kanıtı Olan Yapıtlar

Senaryosuna göre kimi en iyi hayvan filmleri korku kimi zaman ise komedi olarak karşımıza çıkıyor. Fakat öyle yapıtlar ortaya koyuldu ki izlerken gözyaşlarınızı tutmak imkânsız hale gelecek!

A- Kutup Macerası (IMDB 7,3)

YouTube video

Başrol oyuncuları arasında yakın zamanda hayatını kaybeden Paul Walker’ın bulunduğu izlerken hem ağlayıp hem de ‘oh be!’ çekeceğiniz müthiş bir film!

Paul Walker ve bir grup insan kutuplara giderek burada araştırmalar yapmaktadır. Araştırmalarını zorlu hava şartları arasında sürdürürken onlara eşlik eden bir sürü Sibirya kurdu da mevcuttur.

Yalnız olumsuz hava şartlarından dolayı Walker ve diğer ekip acil bir şekilde alanı terk etmek zorunda kalır. Tek fırsatları yapacakları bu tehlikeli uçuştur. Yoksa aylarca gelmeyecek yardım ve erzak ile orada kalacaklar.

İşin kötü yanı ise hayvanları taşıyabilecekleri alan ve araç yoktur. Hayvanları bir zincire bağlayarak alanı terk etmek zorunda kalırlar. Fakat başrolümüz Paul Walker onlara ulaşmayı aklına koymuştur!

B- Hayvan Filmleri: Hachiko (IMDB 81.)

YouTube video

Filmin sizi etkilememesi gibi bir durum neredeyse imkânsız. Öyle ki bu film gerçek bir hikayeye dayanıyor ve başrolde bahsedilen Hachi adındaki köpeğin heykeli bile dikilmiştir.

Tren istasyonunda profesör ile tanışan Hachi arasında büyük bir güven gelişir. Birbirlerine olan yakınlıkları, mutlu anların an be an şahit olursunuz.

Hachi bir o kadar da sadakatli ve düşkün bir köpektir. Bir an gelir hiç istenmeyen bir olay gerçekleşir. Ve işte orada, o sahnede ağlamamak ise neredeyse imkânsızdır. Mutlaka bir şans verip izlemelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!