featured

Hiç Bilmediğiniz Konularda En İyi Savaş Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm zamanların en iyi savaş filmleri listesini sizler için derlemek istedik. Listemizde daha önce izlemediğiniz yapımlar da yer alıyor. Farklı alt türlerdeki savaş filmlerini konu edinen bu listede sinema tarihinin başarılı örneklerini bulabilirsiniz. En iyi savaş filmleri listesi içerisinde daha önceden aşina olduğunu önemli yapımlar da bulunmaktadır.

Listemizin bazı kısımlarında ise daha önce duymadığınız ama sinema dünyası açısından önemli filmler de yer alıyor. Listemizdeki filmleri en iyi savaş filmleri izle seçeneğinden izlemeniz mümkündür. İşte, tüm zamanların en klasikleşmiş ve başarılı savaş filmleri listesi.

1.  Enemy at the Gates – 2001

En iyi savaş filmleri arasında gösterilen Enemy at the Gates, II. Dünya Savaşı’na farklı bir bakış açısı sunuyor. Almanlar ve Ruslar arasında yaşanan sıcak gelişmeler ortaya bir de savaş kahramanının çıkmasını neden olmuştur.

YouTube video

Bir Kazak Türk’ünün Stalingrad’da gösterdiği kahramanlıklar tüm cephelerde konuşulur olmuştur. Bunun üzerine farklı bir adım atmak isteyen Ruslar, askerin esir düştüğü haberini yayar. Bu sayede savaşın seyri değişecektir. Almanlar da kendilerinin yetiştirdiği en iyi keskin nişancıyı savaşa gönderir ve iki keskin nişancı arasında büyük bir kovalamaca başlar.

2.  Saving Private Ryan – 1998

En iyi savaş filmleri listesi için olmazsa olmaz filmlerden biri de Saving Privite Ryan’dır. Öyle ki film, en başarılı II. Dünya Savaşı filmleri arasında da genelde başı çekiyor. Dokunaklı ve etkileyici bir senaryoya sahip olan film, size büyük bir duygu seli yaşatacak.

YouTube video

Filmde, dört oğlunu da savaşa gönderen bir anneden bahsediliyor. Üç oğlunun acı haberi ile sarsılan anne, dördüncü oğlu Ryan’ın sağ salim geri dönmesini ister. Bunun için harekete geçen Amerikan ordusu, James Ryan’ın savaştan sağ kurtulması için bir tüm oluşturur.

3.  Windtalkers – 2002

En iyi savaş filmleri arasında 2002 yapımı Windtalkers’ı da sayabiliriz. Yine bir İkinci Dünya Savaşı filmi olan bu yapımda usta oyuncuları da görebilirsiniz. Japonya ve Amerika arasındaki gerilimi anlatan film, kıyada köşede kalmış önemli yapımlardan biri.

YouTube video

Filmde, Japonya’ya karşı zafer kazanmak isteyen Amerikan ordusunun hazırladığı yeni bir eğitim programı anlatılıyor. Savaşta Kızılderililerden de faydalanmak isteyen ordu, yeni bir program hazırlayarak şifreli haberleşmeyi de sağlamaya çalışacaktır.

4.  Defiance – 2008

Savaş filmleri kategorisinde kendisine önemli bir yer edinen Defiance, bu temadaki önemli yapımlardan biridir. II. Dünya Savaşı’nı bir başka açıdan anlatan yapım, savaşın derinliklerine inmenizi sağlıyor.

YouTube video

Filmde, üç Yahudi kardeşin Polonya’dan kaçarak Rus direniş ekibine katılması anlatılıyor. Savaşın en derin yaralarını alan Yahudiler, bu cehennemden kurtulmak için her şeyi göze almaya kararlılar. Ormanda bulunan direniş kampında hayatlarını sürdüren kardeşleri, büyük bir tehlike beklemektedir.

5. Pianist – 2002

En iyi savaş filmleri listesi arasında Pianist’in oldukça özel bir yeri olduğunu söylemeliyiz. Aynı isimli bir kitaptan uyarlanan film, uluslararası pek çok önemli ödülün de sahibi olmuştur. II. Dünya Savaşı’nı işleyen en dramatik yapımlardan olan Pianist’i izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

YouTube video

Polonyalı bir piyanistin savaş dönemi boyunca başına gelen olayların anlatıldığı filmde savaşın karanlık yüzü çarpıcı bir şekilde hissediliyor. Usta yönetmen Roman Polanski tarafından yönetilen yapım, Nazilerin korkunç yüzünü gözler önüne seriyor. Pianist, mutlaka izlemeniz gereken filmler arasında da başı çekiyor.

6.  My Way – 2011

En iyi savaş filmleri arasında bulunan fakat az kişinin izlediği My Way de oldukça önemli bir film. Güney Kore yapımı bir savaş filmi olan bu yapımda Kore’nin Japon işgali işleniyor. II. Dünya Savaşı dönemine farklı bir yerden bakmak isteyenlerin bu filmi mutlaka izlemeleri gerekiyor.

Japon savaş filmleri arasında da yer alan My Way, Güney Kore sinemasının en kaliteli yapıtlarından biri. Japon Ordusu tarafından esir edilen Koreli askerlerin başına gelen olayların anlatıldığı yapımı listenize ekleyebilirsiniz.

7.  Unbroken – 2014

Yönetmenliğini usta ve sevilen oyuncu Angelina Jolie’nin yaptığı Unbroken da oldukça önemli bir savaş filmi. Laura Hillenbrand’in aynı isimli kitabından uyarlanan bu filmde savaşın farklı bir yüzü anlatılıyor.

YouTube video

En iyi savaş filmleri arasında bulunması gereken Unbroken, olimpiyat oyunlarını da içine alan oldukça farklı bir film. Filmde, savaştan hemen önce olimpiyatlarda ter döken iki sporcunun savaş döneminde karşı karşıya kalmasını izleyeceksiniz.

8. Fury – 2014

Başrolünde usta oyuncu Brad Pitt’in yer aldığı Fury de oldukça önemli bir İkinci Dünya Savaşı filmi. En popüler savaş filmleri arasında da yer alan yapım, vizyona girdiği sene de büyük ses getirmişti.

YouTube video

Filmde, İkinci Dünya Savaşı’nın son dönemlerine odaklanılmış. Almanya’nın son demlerinin anlatıldığı Fury’de tank ekibinin maceraları anlatılıyor. Savaşın yaralarını derinden anlatan filmi, son dönemin de en iyi savaş filmleri arasında gösteriliyor.

9.  Tae Guk Gi: The Bortherhood of War – 2004

Yine bir Güney Kore sinemasının örneklerinden olan bu yapım da oldukça çarpıcı detaylar içeriyor. Tae Guk Gi, Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki savaşı anlatan nadir yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube video

En iyi savaş filmleri arasında bulunan bu filmde Kore Savaşı’nın etkileri başarılı bir şekilde işlenmiş. Savaş esnasında üniversite öğrencilerinin mücadelesinin anlatıldığı film, yakın tarih için oldukça iyi bir rehber.

10. The Water Diviner – 2014

2014 senesi, savaş filmleri açısından oldukça verimli bir sene olmuş desek çok da yanılmış olmayız. The Water Diviner da 2014 senesinde vizyona giren önemli savaş filmlerinden biri oldu. Filmde hepimizin yakından tanıdığı Çanakkale Savaşı’na dair önemli detaylar anlatılıyor.

YouTube video

Çanakkale Savaşı sırasında üç oğlunu kaybeden Avustralyalı bir çiftçi Çanakkale’ye gelerek oğullarının mezarını bulmaya çalışacaktır. Türkiye’de oğullarını arayan babaya su bulma konusunda uzman Türk bir çiftçi de yardımcı olacaktır. The Water Diviner’da Yılmaz Erdoğan da rol alıyor.

11. Master and Commander: The Far Side of the World – 2005

En iyi savaş filmleri arasında bulunan Master and Commander, Napolyon döneminde geçen başarılı bir dönem filmi. İngiliz Hükümeti’nin Napolyon’a yönelik aldığı önlemleri anlatan filmde savaşa dair çarpıcı detaylar da yer alıyor.

YouTube video
Fransızların savaş gemisini yok etmek için adımlar atan İngilizler, bu alanda en iyi denizci subayını göreve yollar. Görev sırasında gemisi yok olma tehlikesi geçiren yüzbaşı, kendisine verilen kutsal görevi yarıda bırakmayacaktır.

12. Joyeux Noel – 2005

Oldukça etkileyici bir Birinci Dünya Savaşı olan Joyeux Noel, kısa süreli bir ateşkesi konu ediniyor. 24 Aralık gününde Noel sebebiyle cepheler arası kısa süreli bir ateşkes anlaşması yapılmıştır. Bu süreçte Noel’in ruhu, savaş cephelerine taşınmış olur.

YouTube video

En iyi savaş filmleri arasında yer alan bu yapım, dram türünün de en başarılı örneklerinden biri. Savaşta farklı cephelerde yer alan askerle bir gün de olsa birlik olarak bu kutsal günü kutlayacaktır.

13. Warriors of the Rainbow – 2011

Tayvan sinemasının en önemli örneklerinden biri olan Warriors of the Rainbow, Asya sinemasını üst seviyeye taşıyan yapımlardan. Yerlilerin Japon askerleri ile olan mücadelesinin anlatıldığı filmde medeniyet kavramı da sorgulanıyor.

YouTube video

Japon askerleri, her ne kadar yerlilere medeniyet götürme gayesi içerisinde olsalar da sömürünün önüne geçilmesi oldukça zor geliyor. En iyi savaş filmleri arasında kabul edilen bu yapımda yerli yaşamına dair örnekler de bulabilirsiniz.

14. Letters from Iwo Jima – 2006

Usta aktör ve yönetmen Clint Eastwood imzalı bu yapımda yine çarpıcı bir savaş dönemi hikayesini izleyeceksiniz. İkinci Dünya Savaşı’nı farklı bir açıdan anlatan bu filmde dram da oldukça önemli bir yerde bulunuyor.

YouTube video

Japon ordusunun da derinliklerine inilen Latter from Iwo Jima filminde savaşın ruhsal etkenlerini de göreceksiniz. Film, en iyi savaş filmleri arasında oldukça önemli bir noktada bulunuyor.

15. Valkyrie – 2008

Hitler üzerine çekilen bir İkinci Dünya Savaşı filmi olan Valkyrie, gerçek bir olaydan esinlenerek çekilmiştir. Savaşın son demlerinde Adolf Hitler’in gücü de zayıflamaya başlamıştır. Bunun üzerine harekete geçen bir suikast timi Hitler’i yok etmek adına ant içer.

YouTube video

Bir Nazi subayı tarafından hazırlanan suikast planı, savaşın intikamını almak için de oldukça önemli bir adım olacaktır. Valkyrie, başrolünde usta oyuncu Tom Cruise’u barındıran oldukça önemli bir savaş filmidir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!