featured

Hyraze League 2023 | Dünyanın İlk Hidrojenli Yarış Arabası Serisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugünün ve geleceğin en önemli araba yarışı Formula E için tasarlanmış olan Hyraze League 2023 yılında Almanya’da üretilecek. 2025 yılında tüm dünyaya servis edilecek olan Hyraze League aynı zamanda dünyanın ilk hidrojenli yarış arabası serisi olma özelliği taşıyor. İşte, araba yarışları severlerin büyük bir merak ile takip ettiği Hyraze League 2023 özellikleri!

Dünyanın İlk Hidrojenli Yarış Arabası Serisi Hyraze League 2023 Özellikleri Paylaşıldı

İsmindeki H harfi ile hidrojenli motora sahip olduğu bilinen yeni yarış arabası modeli, 2023 yılında Almanya’da ve 2025 yılında tüm dünyada yarış pistlerine inecek. Hem çok şık hem de çok hızlı yarış arabaları arasında yerini alacak olan Hyraze League sahip olduğu özellikler ile büyük ilgi topladı. İşte, yarış pistlerinin yeni nesil yıldızı!

1 – Kendine Özgü Tasarımı ile Hyraze League 2023 Hayranlık Uyandırıyor

Hem çok agresif hem de çok şık bir görünüme sahip olan Hyraze League 2023 dış tasarımı ile büyük ilgi gördü. Üzerindeki lila tasarım ile dikkat çekici bir görünüme sahip olan bu otomobil, sahip olduğu kıvrımlar ile göz kamaştırıyor.

2 – Güçlü Motoru ile Pistlerin Yeni Yıldızı Geliyor

2023 yılında yarış pistlerinin en dikkat çekici otomobili olması planlanan Hyraze League, toplam 800 HP gücünde 4 ayrı motora sahip. Hem çok hızlı hem de oldukça güvenli bir yarış arabası olmaya aday olan Hyraze League 2023, dünyanın en dikkat çekici projesi durumda! 

3 – En Hızlı Yarış Arabası Kulvarına Hazırlanıyor

Bu yeni yarış arabası saatte 250 km/s hızı ile en hızlı otomobiller listesinde yer edinmeye aday. 100 km/s hıza 3 saniyeden daha kısa bir sürede ulaşan bu yeni yarış arabası 1500 kg ağırlığa sahip.

4 – Çevre Dostu Yarış Arabası

Dekra, ADAC, Alman Motorsporları Birliği ve Schaeffler işbirliği ile üretilecek olan yarış arabası, fren sistemi ile yüzde 80 enerji geri kazanımı sağlıyor. Çevre dostu otomobil markaları arasında yerini alan Hyraze League 2023 fren tozlarının havaya karışmasını önleyen bir sisteme sahip.

5 – Geleceğin Yarış Arabası

HWA firması Başkanı Martin Marx bu yeni hidrojenli yarış arabası serisi için ilerici olma iddiasında bulundu. Hidrojenin tehlikeli boyutunu da dikkate alan firma başkanı, konuşmasında bu yeni yarış arabasının güvenlik konusunda oldukça başarılı bir model olacağını ifade etti:

YouTube video
“Tabi ki burada önce güvenlik düşünülmeli. Dekra ile birlikte en kötü senaryo sahnelerinin simülasyonlarım yapıyoruz. Örneğin T-Bone-Crash adlı çarpışma türü: Bir aracın burnuyla, yan duran diğer bir araca çarpması. Neticede araçlarda, 700 bar basınçla depolanmış 8,2 kg hidrojen olacak. Tankların üzeri 10 cm kalınlığında tam karbon katmanla kaplanacak. Bu yapı 35 ton yüke dayanabiliyor.”

6 – Hidrojenli Elektrikli Araba Yarışı Nasıl Olacak

Geleceğin en yenilikçi yarış arabası olması planlanan Hyraze League 2023, içinde bulunacağı yarışı da yenilikçi hale getiriyor. Bir otomobili iki ayrı pilotun kontrol edeceği yarışta aynı anda hem gerçek otomobil kullanılacak hem de ikinci pilot ile simülasyon üzerinden yarış gerçekleşecek.      

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!