İbucold C Antibiyotik mi ? İbucold C 200mg/30mg Nedir, Ne İşe Yarar?

İbucold C Antibiyotik mi ? İbucold C 200mg/30mg Nedir, Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendisine ya da yakınlarına İbucold C ilaç reçete edilenler, İbucold C antibiyotik mi diye merak ediyor… İbucold C prospektüs içeriği incelendiğinde ise bu ilacın antibiyotik olmadığı görülüyor. Peki, İbucold C nedir, ne işe yarar? İbucold C hangi hastalıklara iyi gelir? İbucold c ilaç hakkında tüm merak edilen sorulara yazımızda yanıt verdik…

İbucold C Antibiyotik mi?

İbucold c antibiyotik mi sorusunun yanıtı, yakınlarına ya da kendisine bu ilacın reçete edildiği kişiler tarafından araştırılıyor. İbucold c prospektüs incelemesi yapıldığında ve etken maddelere bakıldığında görülüyor ki; ibucold c antibiyotik değil. Peki İbucold c nedir, ne işe yarar?

İbucold C Antibiyotik mi ? İbucold C 200mg/30mg Nedir, Ne İşe Yarar?

İbucold C Nedir, Ne İşe Yarar?

İbucold c nedir; etken maddesi ibuprofen ve psödoefedrin olan, soğuk algınlığına iyi gelen bir ilaçtır. Bu ilaç, en çok kullanılan ve en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunan bir ilaçtır. Dolayısı ile yaygın olarak olumlu etki göstermesi sebebiyle İbucold c antibiyotik mi sorusu akıllara geliyor.

Fakat ibucold c ilaç antibiyotik değildir. Etken maddesi ibuprofen nedeniyle nonsteroid anti inflamatuar, psödoefedrin nedeniyle de dekonjestan ilaçlar arasında yer alır. Kısacası İbucold c antibiyotik mi sorusunun yanıtı; hayırdır.

İbucold C Antibiyotik mi ? İbucold C 200mg/30mg Nedir, Ne İşe Yarar?

Peki, ibucold c ne işe yarar? Etken maddeleri sayesinde üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının neden olduğu yani grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların neden olduğu semptomları gidermeye yardımcı olur ve hastalığı tedavi eder.

İbucold c etken maddesi ibuprofen hem ağrı kesici hem de ateş düşürücüdür. Bu sebeple ÜSYE hastalıklarına ortaya çıkan yüksek ateş, vücut ağrısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı İbucold c ilaç ile giderilebilir.

İbucold c etken maddesi psödefedrin ise burundaki ve sinüsteki dolgunluğu yani tıkanıklığı açmada etkilidir. Dolayısı ile ÜSYE hastalıklarında yaşanan sinüs ve burun tıkanıkları bu ilaç ile giderilebilir.

İbucold C Kırılarak İçilir mi?

Çentikli ilaçlar dışında yani kırılarak doz ayarlaması yapılabilen ilaçlar dışındaki ilaçların kırılarak içilmesi doğru bir hareket değildir. İbucold c ilaç üzerinde de çentik yoktur ve kırılarak içilmemesi gerekir. İbucold c kullananlar, bu ilacı tablet halinde bol su ile içmelidir.

İbucold C Antibiyotik mi ? İbucold C 200mg/30mg Nedir, Ne İşe Yarar?

İbucold C Kullananlar Memnun mu, Boğaz Ağrısına İyi Geliyor mu?

İbucold c en iyi soğuk algınlığı ilaçlarındandır. İbucold c kullananlar boğaz ağrısı başta olmak üzere baş ağrısına iyi geldiğini ve tıkanıklığı açtığını çeşitli internet sayfalarında belirtmişlerdir.

İbucold 200mg/30mg Çocuklar Kullanabilir mi?

İbucold C 200mg/300mg ilaç 12 yaş üstü çocukların kullanımına uygundur. İbucold c antibiyotik mi araştırması yapan kişiler, bu ilacın çocuklara uygun olup olmadığını da merak etmektedir. Ancak ibucold C prospektüs içeriğinde açık bir şekilde bu ilacın antibiyotik olmadığı ve sadece 12 yaş üstü çocuklar ile yetişkinlerin kullanımına uygun olduğu belirtilmektedir.

İbucold C Antibiyotik mi ? İbucold C 200mg/30mg Nedir, Ne İşe Yarar?

Ibucold C Hangi Hastalığa İyi Gelir?

İbucold C ilaç, ÜSYE hastalıklarına ve bu hastalıkların yol açtığı semptomlara iyi gelmektedir. Yani; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisi için kullanılır. Boğaz ağrısı, baş ağrısı, burun tıkanıklığı durumlarına iyi gelir; ateş düşürücü özelliği vardır.

Ibucold C Terleme Yapar mı?

Çeşitli internet sayfalarında İbucold c kullananlar, bu ilacın terleme etkisi gösterdiğinden bahsetmektedir. İbucold c terleme yapabilen bir ilaçtır ancak bu çok ciddi bir yan etki değildir. Eğer terleme durumundan şikayetçi iseniz doktorunuza danışabilir ve ÜSYE hastalığınız için başka bir ilacın reçete edilmesini isteyebilirsiniz.

YouTube video

İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold c prospektüs içeriğinde yaygın, yaygın olmayan şeklinde kategorize edilmiş İbucold c yan etkileri bilgisi verilmiştir. Ciddi İbucold c yan etkileri; dilde, boğazda, dudakta şişme, deri döküntüsü gibi durumlardır. Bu durumlardan biri ay da birkaçı ile karşılaşıldığında en kısa sürede en yakın acil sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Genellikle ciddiyet arz etmeyen ve yaygın olarak görülen, kendiliğinden geçen ibucold c yan etkileri ise şunlardır:

  • Mide bulantısı
  • Baş ağrısı
  • Kusma
  • İshal
  • Hazımsızlık sorunları
  • Uykusuzluk
  • Sersemlik hali
  • Sinirlilik

İbucold C Günde Kaç Kez İçilir?

İbucold c prospektüs bilgilerinde bu ilacın yetişkinler tarafından maksimum 6 tablet alınabileceği belirtilmiştir. Ancak her kişi, doktorun kendisine tavsiye ettiği dozda ve şekilde bu ilacı tüketmelidir. Genel olarak bir defada maksimum 2 tablet birden içilmesi tavsiye edilir. Genel kullanımda ise sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 kez, toplamda 3 tablet kullanım tavsiye edilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!