ibucold C ne için kullanılır | Ibucold C Antibiyotik mi?

ibucold C ne için kullanılır ? Ibucold C Antibiyotik mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İbucold c ne için kullanılır ne işe yarar; gribal enfeksiyon, nezle ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu (ÜSYE) hastalıklarında yaşanan ağrı ve ateş gibi semptomları tedavi etmek için kullanılır. Özellikle kış aylarında sık kullanılan bu ilaç yan etkileri nedeniyle dikkatli kullanılmalı ve İbucold c prospektüs bilgileri dikkatli okunmalıdır.

Peki, İbucold c yan etkileri nelerdir? Ibulcold c antibiyotik mi? İbucold c nasıl kullanılır? İşte, kış aylarının en çok kullanılan ilaçları arasında yer alan ibucold c prospektüs bilgilerine göre hazırlanmış bilgiler…

ibucold C ne için kullanılır | Ibucold C Antibiyotik mi?

İbucold C Nedir?

İbucold c nedir; etken maddesi askorbik asit, ibuprofen ve psödoefedrin olan, blister ambalajlarda satışa sunulan, yalnızca eczanelerden satın alınabilen ve ÜSYE hastalıkları için kullanılan bir ilaçtır.

İbucold C Ne İçin Kullanılır? Ibucold C Hangi Hastalığa İyi Gelir?

İbucold c ne için kullanılır; üst yolunum yolu enfeksiyonu hastalıklarını yani soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için kullanılır. ÜSYE hastalıklarının neden olduğu ateş ve ağrı gibi semptomların hafifletilmesinde etkilidir.

İbucold c 200mg 30 mg 300mg kullanım amacı yalnızca ÜSYE hastalıklarının semptomlarını hafifletmek ve hastalığı tedavi etmektir. Dolayısı ile Ibucold c ÜSYE hastalıklarına iyi gelir. Peki, ibucold c neden en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında yer alır?

İbucold c etken maddesi ibuprofen ateş düşürücü ve ağrı kesici etki gösterirken psödoefedrin ise sinüs ve burundaki tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olur. Dolayısı ile ÜSYE hastalıklarının en yaygın semptomları olan ateş, ağrı ve burun/sinüs tıkanıklıkları bu ilaç sayesinde giderilir.

ibucold C ne için kullanılır | Ibucold C Antibiyotik mi?

İbucold C Antibiyotik mi?

İbucold c antibiyotik değildir. Çünkü etken maddeleri ibuprofen, psödoefedrin ve askorbik asittir. İbucold c prospektüs içeriğine göre bu ilaç nonsteroid anti inflamatuar ve dekonjestan ilaç grubunda bulunur.

İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold c ne için kullanılır açıkladık… Peki, ibucold c yan etkileri nelerdir? İlk olarak ibucold c yan etkileri, ilacın etken maddelerine karşı duyarlılığı olan insanlarda daha fazla söz konusudur. Bu sebeple ilaç kullanımına başlamadan önce ibucold c prospektüs okuması yapılmalı, uyarılar dikkate alınmalıdır.

En yaygın ibucold c yan etkileri de; ağız kuruluğu, baş ağrısı, sersemlik hissi, kusma, karın ağrısı, uykusuzluk, sinirlilik, mide bulantısı, hazımsızlık ve ishaldir. Bu yan etkiler genellikle kendiliğinden geçmektedir. Ancak dilerseniz hekiminize başvurarak başka bir ilaç için talepte bulunabilirsiniz.

Dilde, boğazda, yüzde ve dudakta şişme, nefes darlığı, deri döküntüsü, kalp çarpıntısı, düşük tansiyon, kaşıntı gibi yan etkiler, ciddi ibucold c yan etkileri arasındadır. Bu yan etkilerden biri ya da birkaçı görüldüğünde vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşunun acil bölümüne başvurulması gerekir.

ibucold C ne için kullanılır | Ibucold C Antibiyotik mi?

İbucold C Kaç Yaş için Kullanılır?

İbucold c ne için kullanılır araştırması yapıyorsanız bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri; bu ilacın 12 yaş ve üstü çocukların kullanımına açık olmasıdır. İbucold c prospektüs bilgilerinde, bu ilacın 12 yaş altı çocuklara uygun olmadığı açıkça belirtilmiştir. İbucold c 200mg 30mg 300mg ilaç yalnzıca 12 yaş ve üstü çocuklar ile yetişkinler tarafından kullanılabilir.

İbucold C Günde Kaç Kez İçilir?

İbucold c günde üç kez; sabah, öğlen ve akşam kullanılabilir ancak bu ilacın nasıl ve ne şekilde kullanılacağı doktor tarafından hastalara belirtilir. Dolayısı ile ibucold c kullananlar, doktor talimatına uymalıdır.

Ayrıca, ibucold c prospektüs içeriğinde bu ilacın günde 6 tabletten fazla kullanılmaması gerektiği yazmaktadır. Hastaların durumuna göre günde 4 saatte bir ya da 6 saatte bir kullanım tavsiye edilebilir.

ibucold C ne için kullanılır | Ibucold C Antibiyotik mi?

İbucold C 200mg 30mg 300mg Fiyatı Nedir?

İbucold c ne için kullanılır araştırması yapa pek çok internet kullanıcısı, ibucold c fiyatı ne kadar sorusuna da cevap aramaktadır. İbucold c fiyatı, bu yazının hazırlandığı 2022 Ağustos ayında 51.28 TL’dir. Ancak sosyal güvencesi olan ve reçete ile bu ilacı alacak olan kişiler daha düşük fiyatla eczanelerden bu ilacı satın alabilir.

İbucold C Kullananlar Şikayetleri Nelerdir? Ibucold C Uyku Yapar mı?

İbucold c ilaç en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında gösterildiğinden genellikle ibucold c kullananlar memnundur ve bu memnuniyetler çeşitli internet sitelerinde, forumlarda dile getirilmektedir.

Ancak pek çok ibucold c kullananlar, bu ilacın uyku yapma etkisi olduğunu ifade etmiştir. Dolayısı ile her ne kadar ibucold c prospektüs içeriğinde yazmasa da bu ilacın uyku yapma ihtimali de vardır.

YouTube video

İbucold C Reçetesiz Alınır mı?

İbucold c antibiyotik bir ilaç değildir; soğuk algınlığında kullanılan yaygın bir ilaçtır. Bu nedenle eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilir. Ancak reçetei olarak bu ilacı satın alan kişiler, eczane fiyatından daha düşük fiyata; sosyal güvencesinin durumuna göre daha düşük fiyata satın alabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!