İbucold C Ne İşe Yarar | İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold C Ne İşe Yarar | İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İbucold C ne işe yarar; ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak bazı rahatsızlıkların giderilmesi için kullanılır. Peki, bu hastalık ve rahatsızlıklar nelerdir? İbucold C nedir, nasıl kullanılır? İbucold C yan etkileri nelerdir? İbucold C günde kaç kez içilir? Bu yazımızda İbucold C ne işe yarar sorusu ile birlikte en çok merak edilenlere cevap verdik…

İbucold C Nedir ?

İbucold c ne işe yarar sorusunun cevabından önce İbucold c nedir açıklayalım… İbucold C; tabletler halinde, blister ambalajlarda satışa sunulan ve soğuk algınlığını tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Psödoefedrin, askorbik asit ve ibuprofen etken maddeli İbucold C ilaç, soğuk algınlığında ortaya çıkan semptomların hafifletilmesinde ve giderilmesinde yardımcıdır.

İbucold C Ne İşe Yarar | İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold C Ne İşe Yarar?

İbucold C ne işe yarar; soğuk algınlığının neden olduğu ateş, boğaz ağrısı, vücut ağrısı ve benzeri gibi semptomların giderilmesini sağlar. İbucold C 200mg/30mg ilaç, etken maddesi ibuprofen sayesinde ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. Diğer etken madde olan psödoefedrin ise; burun ve sinüs tıkanıklığını açmaya yardımcı olur. Dolayısı ile İbucold C ilaç hem nonsteroid anti inflamatuar hem de dekonjestan ilaç gruplarında yer alır.

Özetle İbucold c ne işe yarar; nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarında yaşanan semptomları hafifleterek tedavi eder. Bu nedenle de en iyi soğuk algınlığı ilaçları listesinde İbucold c ilaç bulunur.

İbucold C Ne İşe Yarar | İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold c ne işe yarar yan etkileri nelerdir sorusu da en çok merak edilenler arasında. Her ilaçta olduğu gibi İbucold C yan etkileri de mevcuttur. Ancak bunlar genellikle ciddi yan etkiler değildir. İbucold c ilaç kullanacak olan kişiler, ibucold etken maddelerinden herhangi birine alerjisi varsa kullanmamalıdır çünkü ciddi yan etkiler söz konusu olabilir.

Genel olarak en yaygın olan ve kısa sürede kendiliğinden geçen İbucold C yan etkileri şunlardır:

  • Uykusuzluk
  • Hazımsızlık
  • Mide bulantısı
  • Sinirlilik hali
  • Sersemlik hali
  • Baş ağrısı
  • Kusma
  • İshal
  • Baş dönmesi
  • Ağız kuruluğu
  • Baş dönmesi

İbucold c yan etkileri sadece bunlarla sınırlı değildir. Seyrek ve çok seyrek görülen yan etkileri de vardır. Örneğin; deri döküntüsü, nefes almada zorluk, tansiyon düşüklüğü, el ve ayaklarda şişme, dilde yüzde boğazda dudakta şişme gibi yan etkiler, ciddi yan etkilerdir. Bu durumdalar en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşunun acil bölümüne başvurulmalıdır.

İbucold C Ne İşe Yarar | İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold C 200mg/30mg Nasıl Kullanılır?

Peki, en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında yer alan İbucold C nasıl kullanılır? İbucold c kaç yaş için kullanılır, günde kaç kez içilir?

İbucold C prospektüs içeriğinde, bu ilacın doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerekmektedir. Kendisine İbucold C ilaç reçete edilen kişiler yalnızca doktorun önerdiği dozda kullanım gerçekleştirmelidir ve günde 6 tabletten fazla kullanım gerçekleştirmemelidir. İbucold c kullananlar, bu ilacı bir bardak suyla içmelidir.

1- İbucold C Kaç Yaş için Kullanılır?

İbucold C kaç yaş için kullanılır; 12 yaş üstü ve yetişkinler için kullanılır. İbucold c prospektüs içeriğinde bu ilacın 12 yaş üstü çocukların kullanımına uygun olduğu bilgisi verilmiştir.

2- İbucold C Günde Kaç Kez İçilir ?

İbucold c günde kaç kez içilir, ibucold c kaç saatte bir içilir sorusunun cevabı, ilacı kullanan kişilerin özel durumuna göre değişir ve bu sebeple doktor ya da eczacını belirttiği kullanım tavsiyesi dışına çıkılmamalıdır.

İbucold c prospektüs bilgilerine göre bu ilaç, 12 yaş üstü çocuklar ile yetişkinlerde başlangıç dozu olarak günde 2 tablet kullanılabilir. Gereken durumlarda da kişiler, 4 saatte bir veya 6 saatte bir, 1 ya da 2 tablet ibucold c ilaç kullanabilir.

NOT: Önerilen kullanım dozunun dışına çıkılması durumunda İbucold c yan etkileri ortaya çıkabilir.

İbucold C Ne İşe Yarar | İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

İbucold C 200 mg 30 mg 300 mg Fiyatı Nedir ?

İbucold c ne işe yarar fiyatı 2022 ne kadar sorusu da en çok merak edilenler arasında… 2022 yılı Ağustos ayında İbucold C fiyatı 51.28 TL’dir. Ancak bu ilaç SGK kapsamında olan ilaçlardandır ve kişilerin sosyal güvencelerine göre eczaneden satın alma fiyatı değişkenlik gösterebilir.

İbucold C Ne İşe Yarar ve Daha Fazlası Hakkında Merak Edilen Soruların Cevapları…

İbucold c ne işe yarar sorunun cevabını internet üzerinde araştıran kullanıcılar beraberinde pek çok soruya da cevap aramaktadır. Yazımızın bu kısmında İbucold c ilaç hakkında en çok yanıtı araştırılan sorulara cevap verdik…

YouTube video

1- İbucold C Kullananlar Memnun mu ?

Soğuk algınlığı ilaçları oldukça fazladır ve her ila herkese aynı derecede etki etmez. Ancak internet üzerinde araştırma yapıldığında genel olarak ibucold c kullananlar ilaçtan memnun kaldığını ifade ediyor. Bu nedenle de soğuk algınlığı, nezle ve grip durumlarında en çok tercih edilen ilaçlar arasındadır.

2- İbucold C Antibiyotik mi?

İbucold c antibiyotik değildir. Yalnızca ateş düşürücü ve ağrı kesici bir ilaçtır. İbucold etken maddesi ibuprofen nedeniyle nonsteroid antiinflamatuar ilaç grubundadır.

3- Ibucold C Ağrı Kesici mi?

Ibucold c ağrı kesici etkisini etken maddesi ibuprofen sayesinde gösterir. Ancak bu ağrı kesici özellik, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı ağrılar üzerinde etkilidir.

İbucold C Ne İşe Yarar | İbucold C Yan Etkileri Nelerdir?

4- İbucold C Ne İşe Yarar Boğaz Ağrısına İyi Gelir mi?

İbucold c boğaz ağrısına da iyi gelen bir ilaçtır. Üst solunum solu enfeksiyonlarında en sık rastlanan semptomlardan biri boğaz ağrısıdır ve ibucold c ilaç içindeki ibuprofen boğaz ağrısına da iyi gelmektedir.

5- İbucold C İlaç Reeçetesiz Alınır mı?

İbucold c reçeteli satılan bir ilaçtır ancak eczanelerden reçetesiz de satın alınabilir. Reçeteli olarak ibucold c fiyatı daha düşüktür. İbucold c reçetesiz olarak KDV dahil fiyatıyla eczanelerde satılır. Sonuç olarak; soğuk algınlığını bu ilaç ile rahat geçirmek isteyen kişiler eczanelerden reçetesiz olarak da ibucold alabilir.

Özetlemek gerekirse ibucold c ne işe yarar; üst solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığının neden olduğu semptomları daha da hafifletir ve hastalığın tedavi edilmesini sağlar. 12 yaş üstü çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygundur. İbucold c yan etkileri görülmemesi için doktorun ya da eczacının önerdiği şekilde kullanım gerçekleştirilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!