instagram-sifre-degistirme

2023 Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram şifre değiştirme gerek şifre unutma gerekse güvenliği arttırmak için gerçekleştirilmektedir. Profile erişim durumuna bağlı olarak şifre değiştirme yöntemleri de değişiklik gösterir. Genel itibari ile Instagram şifre değiştirme, şifre unutmaya bağlı olarak gerçekleştirilir. Sahip olacağınız Instagram şifre değiştirme linki ya da uygulama üzerinden doğrudan yapabilirsiniz.

Instagram Şifre Değiştirme Unuttum: Instagram Şifre Değiştirme Yöntemleri

instagram-sifre-degistirme

Şifre değiştirmek adına uygulanacak yöntemler bellidir. Fakat bu yöntemlere erişim sağlamanız adına bazı bilgilere ihtiyacınız olacak. Özellikle uygulamaya kayıtlı varsa telefon numarası ya da mail bilgisi şarttır. Çünkü Instagram profili koruyabilmek adına işlem yapacak kişinin siz olduğuna emin olması gerekir. Kendinizi de ancak böyle kanıtlamış olursunuz.

1- Profile Girebilen Kişiler için Instagram Şifre Değiştirme

Öncelikle Instagram profilinize uygulama ya da internet tarayıcısı üzerinden giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir:

  • Profil simgesine dokunun.
  • Ayarlar > Güvenlik > Şifre aşamalarını tek tek gerçekleştirin.
  • Önce var olan şifrenizi girin.
  • Alt kısımda oluşturmak istediğiniz yeni şifrenizi oluşturun.
  • Aynı şifreyi tekrar girin.
  • Sağ üst kısımda çıkmış olan ‘Kaydet’ butonuna tıklayın.

Instagram şifre değiştirme sonrasında giriş yapılı olan mevcut hesaplardan çıkış yapılacaktır. Böylece yeni şifrenizi kullanabilirsiniz.

instagram-sifre-degistirme
Instagram Şifre Değiştirme

2- Instagram Şifremi Unuttum Diyenler için Şifre Değiştirme

Profile erişim her zaman bulunmaz. Çoğu zaman Instagram şifremi unuttum üzerine şifre değiştirme yöntemleri araştırılır. Eğer Instagram şifrenizi unuttuysanız, izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir:

  • Instagram uygulamasına ya da tarayıcıdan siteye girin.
  • Şifrenin altında yer alan ‘Giriş yapmak için yardım al’ kısmına tıklayın.
  • Profilinizi oluştururken kullandığınız kullanıcı adı, mail adresi ya da telefon numarasını girin.
  • Daha sonra kayıtlı olan mail adresinize ya da telefonunuza gelen kodu gerekli alana girin.
  • Kodu girdikten sonra karşınıza yeni şifre oluşturma alanı çıkacaktır.
  • Yeni şifrenizi iki kere girdikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer mail adresinize erişiminiz yoksa koda erişemez bu noktada şifre değiştirmek de zorluk yaşayabilirsiniz.

İnstagram Şifre Değiştirme Linki Nedir?

Her ne kadar Instagram şifre değiştirme için ekstra bir link kullanmanız gerekmese de kısa yoldan değiştirme isteyebilirsiniz. https://www.instagram.com/accounts/password/reset/ linkinden şifre değiştirme aşamasına doğrudan geçebilirsiniz. Ancak her sitede yer alan linke tıklamamalısınız. Aksi takdirde profiliniz de çalınabilir.

instagram-sifre-degistirme

‘Instagram Şifre Yenileme Linki Açılmıyor’ Ne Yapmalıyım?

Verilen linke erişiminiz yoksa ya da tarayıcı tarafından engelleme yapılıyorsa link olmadan da şifre değiştirebilirsiniz. Kullandığınız tarayıcıya ‘Instagram’ yazarak ana sayfaya erişin. Burada ‘Giriş için yardım al’ yazısına tıklayın. Uygulama kullanıyorsanız, doğrudan şifremi unuttum da diyebilirsiniz.

Instagram Şifremi Unuttum E-Postamı Bilmiyorum Şikayeti

Instagram şifre değiştirme için kesinlikle e-posta ve telefon numarası bilginizin güncel olması gerekiyor. Aksi takdirde Instagram tarafından gönderilen kod tarafınıza ulaşmayacaktır. Bu yüzden açtığınız profillerinizde gerekli güncellemeleri (e-posta ve telefon bilgisi) sürekli yapmalısınız.

Diyelim ki, Instagram profilinize kayıtlı olan mail adresinize erişemiyorsunuz. O zaman geriye dönük işlemler yapmaya başlamalısınız. Gmail hesabı kullanıyorsanız, gmail şifre değiştirme uygulamalısınız. Instagram hesabınıza kayıtlı olan mail adresinizi, bu mail adresinize kayıtlı olan kurtarma mail hesabına erişiminiz varsa kurtarabilirsiniz.

Gmail hesabınıza eriştikten sonra Instagram şifre değiştirme aşamalarını uygulamaya devam etmelisiniz. Bu aşamada işlemleriniz daha kolay gerçekleşecektir. Mailde geri dönüşlü ilerleme sağlanırken telefon numarası için bu durum maalesef geçerli olmayacaktır.

Telefon numarası güncellemesi için mail gibi geriye dönük düzenleme yapılamaz. Bu yüzden Instagram hesabınızdaki telefon numarasına erişiminiz yoksa şifreniz henüz elinizdeyken güncelleme yapmalısınız. Güncelleme yapmazsanız şifre için kullanamazsınız. Telefon numarası eğer profilinizde hiç kayıtlı değilse yine şifre değiştirme için bir işe yaramayacaktır.

instagram-sifre-degistirme

‘Instagram Şifremi Değiştiremiyorum’ Ne Olacak?

Her ne kadar Instagram şifre değiştirme için değişik yöntemler bulunsa da bu yöntemler gerekli bilgi olmadığı müddetçe bir işe yaramayacaktır. Şifre değiştirme aşamalarını yapmanıza rağmen değiştiremiyorsanız maalesef hesabınız ile vedalaşmanın vakti geldi demektir.

Burada dikkat edilmesi gereken diğer nokta da bu tarz hesapları almak için bazı kişilerin bulunmasıdır. Eğer güncel aşamalarla siz hesabınızı alamıyorsanız başka kişiler de hesabınızdaki şifreyi değiştirmeyecektir. Boşuna paranızdan olmayın ya da olası profilinizi çaldırmaktan uzak durmalısınız. Mümkünse yakınlarınızdan destek alarak şifre değiştirme aşamalarını uygulayın.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!