Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Jelgo Krem Kas Gevşetci Mi?

Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Jelgo Krem Kas Gevşetci Mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jelgo jel ne işe yarar? Jelgo krem kas gevşetici mi? Ağrı kesici Jelgo Jel nasıl kullanılır, yan etkileri var mıdır? Bu yazımızda Jelgo Jel prospektüs bilgileri doğrultusunda en merak edilen konuları ele alacağız.

Jelgo Jel Nedir?

Jelgo Jel ne işe yarar açıklamadan önce bu jelin ne olduğunu ele alalım… Jelgo jel nedir; etken maddeleri essin ile dietilamin salisilat, yardımcı maddeleri ise; saf su, portakal çiçeği yağı, EDTA disodyum, lavanta yağı, makrogol 6 gliserol kaprilokaprat, izopropil alkol ve trometamol olan bir jel kremdir.

Jelgo Jel etken maddelerinden essin antiödem, antiflojistik ve antienflamatuar etki yaratır. Diğer etken madde dietilamin salisilat ise essinin etkisini artırır. Böylelikle Jelgo ağrı kesici  ve antienflamatuar etki gösterir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Jelgo Jel Nedir | Jelgo Jel Krem Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Nelerdir?

Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Jelgo Krem Kas Gevşetci Mi?

Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Jelgo 50 g Jel Ne İçin Kullanılır?

Jelgo etken maddelerine ve bu maddelerin etkilerine baktığımızda, Jelgo Jel ne işe yarar sorusunun da cevabı açıkça anlaşılıyor. Jelgo Jel ne işe yarar özetlemek gerekirse; ağrıları giderir ve antienflamatuar yani iltihap giderici bir etki gösterir.

Jelgo prospektüs içeriğinde bu jelin ne işe yaradığına dair şu bilgiler verilmiştir:

  • Omurga kemiği ağrısına iyi gelir
  • Travma sonrası çürük, burkulma, ezilme, hematom, distorsiyon ve tendovaginit üzerinde etkilidir
  • Toplardamarın içinde pıhtı birikmesi yani yüzeysel tromboflebit üzerinde etkilidir
  • Toplardamar genişlemesinde yani variköz damarlarda etkilidir

Jelgo krem prospektüs bilgilerinde Jelgo Jel ne işe yarar, ne için kullanılır sorusuna bu yanıtlar verilmiştir. Jelgo Jel kullanıcı yorumlarına bakıldığında ise bu jelin daha pek çok nedenle kullanıldığı da görülüyor. Jelgo Krem kullananlar; kas ağrısı, sırt ağrısı, romatoid artrit ağrısı, bel ağrısı, kas sertleşmesi, boyun ağrısı, boyun fıtığı gibi ağrılara da bu jelin iyi geldiğini belirtmektedir.

Jelgo Jel Yan Etkileri Nelerdir?

Jelgo Jel yan etkileri alerjik deri reaksiyonlarıdır. Bu jelin prospektüsünde çok seyrek olarak alerjik deri reaksiyonlarına yer verilmiştir. Fakat Jelgo 1+5 etken maddeleri dietilamin salisilat ile essine alerjisi ve hassasiyeti olanlar kullanmamalıdır.

Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Jelgo Krem Kas Gevşetci Mi?

Jelgo Jel Nasıl Kullanılır?

Jelgo krem haricen kullanıma uygun bir jeldir. Sorunlu bölgenin yüzeyine sürülür. Jeli uygularken masaj ile cilde yedirmeye gerek yoktur. İnce br tabaka halinde sorunlu bölgeye sürülmesi yeterlidir. Ancak isteyen kişiler, sorunlu bölgeye jeli masaj yaparak da uygulayabilirler.

Günlük kullanıma uygun olan Jelgo %1+%5 jel günde bir ya da birkaç kez kullanılabilir. Eğer doktorunuz size farklı bir kullanım önerisinde bulunduysa, prospektüsteki Jelgo Jel nasıl kullanılır sorusunun cevabına göre değil; doktorunuzun önerilerine uygun hareket ediniz.

Jelgo Jel Fiyatı Ne Kadar?

Jelgo Jel ne işe yarar başlıklı yazımızın hazırlandığı 2023 yılının Haziran ayında, Jelgo Jel fiyatı 55.52 TL’dir.

Jelgo %1+%5 Jel Nereye Sürülmez?

Jelgo %1+%5 jel açık yaralara, mukozalara sürülmez. Çünkü etken maddeleri cilt tarafından emilir. Ayrıca bütünlüğü bozulmuş deri üzerine de uygulanmamalıdır. Ağız ve ağız çevresi ile göz ve göz çevresine temas ettirilmemelidir.

Jelgo Jel Kas Gevşetici Mi?

Jelgo Jel ne işe yarar baktığımızda; bu jel bir kas gevşetici olarak geçmemektedir. Fakat Jelgo Jel kullanıcı yorumlarına bakıldığında kas kasılması, kas sertliği olan kişiler tarafından da kullanıldığı ve bu kişilerin jelden fayda sağladığı da görülmektedir.

Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Jelgo Krem Kas Gevşetci Mi?

Jelgo Jel Basura İyi Gelir Mi?

Jelgo Jel prospektüs bilgileri içinde bu jel kremin basura iyi geldiği, bu jelin bir basur kremi olduğu YAZMAMAKTADIR. Dolayısı ile Jelgo krem basur kremi değildir.

Fakat prospektüste, Jelgo Jel ne iş yarar bölümünde bu jelin toplardamar genişlemesi ile toplardamar içinde pıhtı oluşmasına iyi geldiği bilgisi verilmiştir. Basur da bir damar sorunu olduğu için bu jelin iyi geleceği düşünülebilir. Fakat kesinlikle doktor tarafından Jelgo %1+%5 jel reçete edilmediyse basur için KULLANILMAMALIDIR.

Hamilelikte Jelgo Krem Kullanılır Mı?

Jelgo krem hamilelikte kullanılabilir ancak doktor tarafından reçete edilmesi gerekir. Henüz hamilelikte Jelgo %1+%5 jel kullanımı ile ilgili yeterli çalışma olmadığından, gerekli durumlarda doktorlar yarar-zarar değerlendirmesi yaparak hamilelere Jelgo krem reçete edebilir. Ancak Jelgo %1+%5 jel hamilelerde uzun süreli olarak ve geniş yüzeylerde kullanılmamalıdır.

Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Jelgo Krem Kas Gevşetci Mi?

Kullanım İçin Jelgo Jel Yaş Sınırı Nedir?

Jelgo Jel ne işe yarar araştıranların bir diğer merak ettiği konu da bu jelin kaç yaşından itibaren ve kaç yaşına kadar kullanılabildiğidir. Jelgo prospektüs bilgilerinde bu ağrı kesici jelin kullanımı için üst yaş sınırı bulunmadığı yazmaktadır.

Jelgo krem kullanacaklar için alt yaş sınırı da bulunmamaktadır ancak çocuklarda dikkatli kullanım önerilmektedir ve doktor tarafından reçete edilmediği takdirde bebeklerde, çocuklarda kullanılmamalıdır.

Jelgo Jel Prospektüs Bilgileri

Jelgo Jel ne işe yarar ne için kullanılır, nasıl kullanılır gibi en merak edilen sorulara Jelgo Jel prospektüs içeriğini dikkate alarak cevap verdik. Bu bilgilerin doğruluğu ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, buradan Jelgo prospektüs içeriğine ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!