Kaleci Eldiveni Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kaleci Eldiveni Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaleci Eldiveni Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaleci eldiveni sayesinde futbol takımında çok önemli bir görevi olan kaleciler; topu tutar, bloke eder ve top ne kadar ivmeli gelirse gelsin topu kaleden uzaklaştırır. Özel olarak üretilen bu eldivenler farklı malzemelerden üretiliyor.

Kaleci Eldiveni Özellikleri

Kaleci eldiveni sayesinde futbol takımında çok önemli bir görevi olan kaleciler; topu tutar, bloke eder ve top ne kadar ivmeli gelirse gelsin topu kaleden uzaklaştırır. Özel olarak üretilen bu eldivenler farklı malzemelerden üretiliyor.

Kemikli olarak da üretilebilen bu eldivenler kişiye fazladan koruma sağlar ve parmak burkulmalarının önüne geçer. Fakat bu eldiven çeşitleri topu tutuş açısından kişiye bazı zorluklar da yaratabilir. Bu yüzden kaleci eldiveni seçiminde öncelikli olarak kendiniz için en uygun olanı seçmeli ve eldiveni taktıktan sonra rahat hareket edebilmeyi de göz önünde bulundurmalısınız.

Kemiksiz kaleci eldivenleri ise genel olarak amatör futbolculardan tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu eldiven türünde dört parmak aynı bölüme girer ve parmaklara sert bir destek sağlanmaz. Bu sebepten ötürü de bu eldiven türünde istenmeden de olsa bazı yaralanmalar olabilir.

Kaleci Eldiveni Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer sizler de futbol kariyerinize kaleci olarak başladıysanız, öncelikli olarak el yapınıza uygun olan bir eldiven seçmelisiniz. Çünkü bu eldiven sayesinde oyun içi performansınız artacak ve olası sağlık sorunlarının da önüne geçebilirsiniz. Kaleci eldiveni seçerken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar ise şu şekildedir;

  • Öncelikli olarak kaleci eldivenini hangi malzemeden üretildiğini öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü lateks kaleci eldivenleri top kontrolü ve top tutuşu için daha iyi bir performans sergilerken sentetik eldivenler daha yumuşak ve hafif bir yapıdadır,
  • Eğer futbol alanında amatör oyuncu değilseniz kemikli eldivenler sizler için yüksek performans sergiler. Bu eldiven türü her ne kadar sert bir yapıda olsa da kemikli yapısı sayesinde oyun içinde, aktif olarak pozitif gelişim sergilersiniz.
  • Sahip olacağınız kaleci eldiven modelleri; el ve parmak yapınızla uyum içerisinde olmalı ve hareket kabiliyetinizi kısıtlamamalıdır.

En İyi Kaleci Eldiveni Nasıl Olur?

Kaleci eldiveni özellikleri denildiği zaman akla ilk gelen bir diğer kural ise eldiveni üreten markadır. Kaliteli malzemeler kullanılarak üretim yapan markaların eldivenleri oldukça kalitelidir ve uzun yıllar boyunca kullanıma da uygundur.

Eğer sizler de en iyi markaları en uygun fiyat garantisiyle sunan bir site arıyorsanız https://www.r-gol.com/tr linkine tıklayabilir ve aradığınız tüm kaleci eldivenlerini inceleyebilirsiniz.

Kaleci Eldiveninin Normal Eldivenden Farkı

Kaleci eldiveninin normal eldivenden en büyük farkı;  topu tutuş şekli ve üretimde kullanılan malzemedir. Çünkü normal eldivenler,  pamuk ya da iplikten üretilir ve oldukça ince yapıdadır. Fakat kaleci eldivenleri kendi içerisinde farklı gruplara ayrılır ve çok daha kalın bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda kaleci eldivenlerinin tutuş gücünü arttırmak adına sprey de kullanılmaktadır. Tüm dünya ülkelerinde en çok tercih edilen kaleci eldiven çeşitlerini üreten marka olan Adidas’ın ürünlerini görmek ve istediğiniz eldiveni satın almak için https://www.r-gol.com/tr/adidas-kaleci-eldivenleri linkine giriş yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!