Kalidren Ne İşe Yarar
Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren Ne İşe Yarar | Kalidren Kas Gevşetici mi? Kalidren Diş İçin Kullanılır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalidren ne işe yarar? Diklofenak potasyum türevlerinden bir tanesi olan Kalidren, ilaç sektörünün önde gelen içeriklerinden biridir. Birçok kullanıcının tükettiği ve içerik anlamında merak ettiği Kalidren nedir? Kalidren ne işe yarar yan etkileri neler gibi soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kalidren Ne İşe Yarar? Kalidren Etken Maddesi Nedir?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren ne işe yarar kısmında kısaca bahsettiğimiz gibi bu ilacın etken maddesi diklofenak potasyumdur. Bu etken madde çoğunlukla ağrı kesici özelliği bulunan ilaçlarda kullanılmaktadır.

Kalidrende etken maddesinin yanı sıra mısır nişastası, povidon, talk, laktoz, etil alkol, sarı ve kırmızı demir oksit, saf su, karnauba mumu gibi yardımcı maddeler bulunmaktadır.

1- Kalidren Ağrı Kesici mi Kas Gevşetici mi?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren bir tür ağrı kesicidir. Birçok ağrının varlığında kullanılabilmekte, ağrı eşiğini yukarı çekerek ağrı hissini minimuma indirgemektedir.

2- Kalidren Hangi Ağrılara İyi Gelir? Kalidren Etki Mekanizması Ne?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren ne işe yarar? Bu ilaç pek çok ağrının giderilmesinde etkili bir seçenek olabilecektir. Bir paketinde 20 adet tablet bulunan ilaç kireçlenme, eklem ağrısı ve şekil bozuklukları, sırt, boyun, göğüs kafesi ağrıları, romatizma, kas iskelet sistemi ağrılarında kullanılabilecektir.

Bunun yanı sıra ameliyat sonrası ağrılarda ve regl döneminden kaynaklanan ağrılarda kullanımı mümkündür.

3- Kalidren Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren sıklıkla diş ağrısında kullanılabilecektir.  Ancak diş ağrısında kesin ve etkin bir sonuç vereceği net olarak bilinmemektedir.

4- Kalidren Baş Ağrısına Kullanılır mı?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren baş ağrısı durumunda kullanılabilecek bir ağrı kesicidir. Ancak etkinliği konusunda net bir bilgi verilebilmesi mümkün değildir.

5- Kalidren Neye Yarar? Kalidren Kullanımı Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren ne işe yarar? Kalidren kullanımı öncesinde ve kullanım sırasında bazı detaylara dikkat edilmesi gerekecektir. Diklofenak potasyum etken maddesine alerjisi bulunan kişilerin bu ilacı kullanmaması tavsiye edilmektedir.

Herhangi bir gribal enfeksiyon varlığında olası yan etkiler sebebiyle Kalidren kullanılmamalıdır. Kalp damar operasyonları öncesi ve sonrasında bu ilacın kullanımı ancak doktor tarafından reçete edilmesi ile olmalıdır.

Midede ülser, dışkıda kan gibi bulgular söz konusu ise kesinlikle bu ilaç kullanılmamalıdır. Kanama bozuklukları, ödem ve bağ dokusu hastalıklarında doktora danışılması önerilmektedir.

Son olarak kalp yetmezliğinde, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarında, gebeliğin son 3 ayında Kalidren kullanmamaya özen gösterilmelidir. Bunun yanı sıra Kalidren kesinlikle 14 yaş altı çocuklara verilmemelidir.

Kalidren ne işe yarar? Kalidren doktor tarafından düzenlenen tedaviye göre günde 1 ya da 2 kez kullanılabilecektir. Büyük bir bardak su ile tüketilmesi önerilmektedir. Herhangi bir yiyecek ya da içecek ile tüketilmesi etkinliğini azaltabilecektir.

6- Kalidren Kullanıcı Yorumları Nasıl? Kalidren Yan Etkileri Var mı?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren ne işe yarar kısmında pek çok kullanıcısının bulunduğu söylenebilecektir. İlacı kullananların büyük bir kısmı ağrı şikayetinin 6 saate kadar ciddi oranda azaldığını ifade etmektedir.

Kalidren alerji ya da aşırı tüketilmesi durumunda bazı yan etkilere sebebiyet verebilecektir. Kalidren ne işe yarar? Günde 150 mg’ın üstünde alınması durumunda Kalidren olası yan etkileri ise şu şekildedir;

  • Ani basınç ve göğüs ağrısı,
  • Soluma güçlüğü, ayak ve bacaklarda şişlikler,
  • Karın ağrısı ve hazımsızlık,
  • Mide ve bağırsaklarda kanama olasılığı,
  • Deri dökülmeleri, kaşıntı ve morarmalar,
  • Yüz, dudak, el ve kollarda şişlikler,
  • Deri ya da göz bebeğinde sararmalar,
  • Boğaz ağrısı ve yüksek ateş,
  • İdrar miktarı ve görüntüsünde değişimler,
  • Hafif kramp ve hassasiyetler,
  • Baş ağrısı,
  • Sersemlikler,
  • Vertigo,
  • Bulantı ve kusma,
  • İshal,
  • Sindirim güçlüğü, gaz,
  • Deri döküntüsü

7- Kalidren Nedir? Kalidren mi Dolorex mi Etkili?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren ne işe yarar? Kalidren ve Dolorex etken madde bakımından aynı iki ilaçtır. Dolorex ilacın her bir tabletinde yaklaşık olarak 50 mg diklofenak potasyum bulunmaktadır. Kalidrenin içerdiği etken maddede bu kadardır. Bu nedenle etki bakımından her iki ilacında aynı olduğu da söylenebilecektir.

Dolorex nedir ne için kullanılır detaylı bilgi almak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.

8- Kalidren Reçetesiz Olarak Satılır mı? Kalidren Saklanma Koşulları Nelerdir?

Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidrenin reçetesiz olarak satın alınabilmesi mümkündür. Ancak muayene ve sonrasında reçete edilerek alınması halinde, çok daha düşük bir ödeme ile alınabilecektir.

Kalidren 30 derecenin altındaki ortam ısısında olan yerlerde saklanabilecektir. Ancak çocukların erişemeyeceği yüksek yerlerde saklanmalıdır. Son kullanma tarihinin dolması ile Kalidrenin kullanılmaması ve atılması gerekecektir.

9- Kalidren Ne İşe Yarar? Kalidren Fiyat Bilgisi Nedir?

Kalidren Ne İşe Yarar
Kalidren Ne İşe Yarar

Kalidren ne işe yarar yazımızda son olarak fiyat bilgisine yer verilmelidir. Beyaz reçeteli bu ilacın 2023 yılı güncel fiyatı 50.67 TL’dir. Reçete edilmesi halinde, ödenecek tutacak asıl fiyatından daha düşük olabilecektir. Kalidren güncel fiyat bilgisi için burayı inceleyebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!