featured

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karıncaları evden ne kovar? Yaz geliyorken birçok insanın temel sorunu diyebileceğimiz karınca istilası olması da söz konusu bir hale geldi. Biyolojik açıdan kusursuz bir canlı olan zeki, çalışkan karıncalar yaşam alanımıza sıçradığında can sıkıcı olabiliyor.

Öyle ki evin hemen her yerinden çıkan karıncalar, yediğimizi içtiğimizi zehir edebiliyor. Peki, evdeki karıncalar neden kaçar? Karıncaları evden ne kovar? Evden karınca çıkması neye işarettir? Tamamını yazımızda bulabilirsiniz.

Karıncaları Evden Ne Kovar? Evimde Karınca Var Ne Yapmalıyım?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Evimde karınca var ne yapmalıyım diyorsanız ilk olarak sakin kalmanızı sonrasında ilaçlama yapmadan önce karıncaları evden ne kovar konusunda öne çıkan doğal yöntemleri uygulamanızı önerebiliriz.

1- Karınca Neden Eve Gelir?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Karıncalar çok çalışkan hayvanlardır. Günde yüzlerce üreyebildiklerinden bu kadar nüfus artışı dolayısıyla, sürekli bir besin toplama döngüsü içerisine girerler.

Sürekli besin depolayan karıncalar için kırıntıların, yemek artıklarının bulunduğu her yer adeta cennettir. Bu nedenle evinizde döküntü ve kırıntılar fazlaysa, bulunduğunuz yerde karınca yuvası ya da yuvaları bulunuyorsa karıncaların olacağını söyleyebiliriz.

2- Dinen Evde Karınca Olması Ne Anlama Gelir?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Karıncaları evden ne kovar konusuna gelmeden önce bu durumun dini açıdan merak edilen bir soruyu yanıtlandıralım. Bir kısım insan karıncanın bereket olduğunu savunsa da, karıncaların var oluşu bereket olduğunu göstermez. Aksine temizlik eksikliğinin bulunduğunu açıkça gösterecektir.

3- Kışın Evde Neden Karınca Olur?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Karıncalar sıklıkla yaz aylarında açığa çıksa da sıcak olan ve karınca yuvalarına yakın olan yerlerde kışında olabilir. Bu nedenle yaz kış fark etmeksizin yaşam alanınıza kırıntı ve yemek artığı dökmemeye gayret göstermelisiniz.

4- Karıncaları Evden Ne Kovar? Karıncaları Ne Kovar Doğal Yöntemler Neler?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Karıncaları evden ne kovar? Karıncaları evden kaçırabileceği ilk doğal yöntemimiz Arnavut biberidir. Bilindiği üzere bu biber acısı ve kendisine has bir kokusu bulunan bir biberdir. Kurutulmuş bu biberi, sıcak bir suda haşlayın ve karıncanın geçtiği yola dökün. Kısa süre sonunda karıncaların artık çıkmadığını görebilirsiniz.

Karıncaları evden ne kovar? Karıncaların nefret ettiği bir diğer şey sirkedir. Keskin ve ağır bir kokusu bulunan sirkenin bulunduğu yerde karınca durmayacak kaçacaktır. Sirkeyi hafif su ile karıştırıp karıncaların olduğu yere sıkarak gelmelerini önleyebilirsiniz.

5- Karınca Neye Gelmez Limon Etkili mi?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Karıncaları kaçırmada bir diğer etkili yöntem limonlu sudur. Karıncayı evden ne kovar konusunda limonlu su karışımının faydalarını mutlaka duymuşsunuzdur. Asidik bir yapısı olan limon kesin kokusu ile karıncaları hızla defeder.

Limonu sıkıp bir miktar su ile karıştırarak, karıncaların geçtiği yola dökebilirsiniz. 8-12 saat içerisinde karıncaların hızlı bir şekilde kaybolduğunu görebilirsiniz.

6- Tarçın Karınca Kaçırır mı?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Karıncayı evden ne kovar? Tarçının yoğun ve mis gibi kokusunu hepimiz biliyoruz. Ancak bize bu denli güzel gelen tarçın kokusu karıncaların hiç sevmediği ve orayı terk etmek istedikleri kokulardan bir tanesidir.

Karıncaların geldiği yola çok az olacak şekilde tarçın eklerseniz, solunum yolları olumsuz etkilenen karıncaların kaçtığını gözlemleyebilirsiniz.

7- Küçük Sarı Karınca Nasıl Yok Edilir? Tuz Karıncaları Yok Eder mi?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Küçük sarı karıncalar en çok evleri saran ve karıncayı evden ne kovar sorusuna yanıt aratan karıncaların başında geliyor. Karıncalar yaşam alanlarını bulabilmek için gittikleri yola kendince izler bırakır. Bulduğu besini bu izler sayesinde hızla yuvasına ulaştırır. Bu izleri geldiği yolu aynı şekilde gitmesiyle kolayca anlayabilirsiniz.

Karıncaların çizdikleri yol izini tuz dökerek kapatabilirsiniz. Karıncalarda beyaz izler bıraktığı için tuz döktüğünüzde bu izler kapanacak karınca yolunu kaybedecektir. Böylece onlardan kısa bir sürede kurtulmak mümkün olur.

Ancak tuzu dışarıya çıkacak bir yol şeklinde serpmenizde fayda var. Aksi takdirde yolu bulamadıkları için evinizde kalmaya devam edebilirler.

Bir diğer istilaya neden olan böcek Amerikan Hamam Böceği Nedir merak ediyorsanız bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.

8- Bahçedeki Karıncalardan Nasıl Kurtulurum? Bahçeye Ne Koyarsak Karınca Gelmez?

Karıncaları Evden Ne Kovar | Karınca Bir Eve Neden Gelir?

Son olarak bahçenizde karıncalar mı var? Bu noktada tüm karıncayı evden ne kovar kısmında verdiğimiz önerileri dinleyebilirsiniz. Bahçe ortamı daha doğal olduğu için bu alanlardan karıncayı kovmak daha güçtür.

Bu nedenle bahçedeki karıncalardan kurtulmak için muhakkak bir ilaçlama yapılması gerekir. Bunun için bir ilaçlama firması ile anlaşabileceğiniz gibi ilacı alıp sulandırıp kullanabilirsiniz. Kullandıktan sonra 4-6 saat boyunca bahçeyi kullanmamanız ve ilacı solumamanız, sağlık sorunu yaşamamanız için önerilmektedir.

Karınca ilaçları fiyatları ve diğer detayları için buraya göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!