featured

Kayısı Kıvamı Yumurta Nasıl Yapılır? Kayısı Kıvamı Yumurta Kaç Dk’da Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayısı kıvamı yumurta kahvaltıların vazgeçilmezleri arasındadır. Tabi bu yumurtanın kıvamını tutturmak tecrübe ve bilgi gerektirmektedir. Yumurta az kaynatıldığında çiğ kıvamda çok kaynatıldığında ise çok pişmiş olmaktadır. Bu da kayısı kıvamında isteyenlerin tercih etmediği bir kıvamdır.

Peki, yumurta kayısı kıvamı için ne kadar kaynatılmalı? Lezzetli kaynamış yumurta nasıl yapılır? İşte sizlere sofraların vazgeçilmez olan yumurtanın kayısı kıvamında yapılabilmesi için taktikler…

Kayısı Kıvamında Yumurta Kaç Dk Haşlanmalıdır?

Yumurta ile yapılan birçok çeşitte yemek vardır. Özellikle kahvaltı sofralarımızda doyurucu ve enerji verici olarak başrolde yer alan yumurta kayısı kıvamıyla oldukça tercih edilir. Sağlıklı bir öğün için gerekli olan kayısı kıvamı için zamanla yarışmak gerekir.

Su içerisinde haşlanarak yapılan bu yumurta çeşidi dakikalar içinde pişmektedir. Bu pişire sırasında geçen her dakika yumurtanın pişme derecesini yükseltmektedir. Doğru bir yumurta haşlaması için öncelikle bir tencere içerisine yumurtaların üzerine çıkacak kadar su konulur. Suyun içerisinde biraz da tuz atarsanız yumurtayı soyma işlemi oldukça kolay hale gelir.

Pişme derecelerine göre yumurtalar farklı isimler alırlar. Rafadan, lop, çok katı ve kayısı kıvamı yumurta yemek isterseniz pişirme süresinde şu dakikalara dikkat etmelisiniz;

Rafadan yumurta haşlaması yapmak için su kaynamaya başladıktan sonra 2 dk yumurtayı suda bekletmelisiniz. Rafadan yumurta haşlama süresi, 2 dakikada haşlanır yumurta pişirme süresi en az olan yemektir.Eğer kayısı kıvamında bir yumurta yemek istiyor iseniz suyun kaynamasından sonra 4 dakika yumurtayı haşlamalısınız ve yumurtanızı almalısınız.

YouTube video
Lop (katı yumurta) kıvamda bir yumurta yemek istiyor iseniz suyun kaynamasının ardından 5 dakika kadar yumurtanızı haşlamalısınız.Ve nihayet çok katı bir yumurta yemek istiyor iseniz suyun kaynamasından sonra 7 dakika yumurtanızı haşlamalısınız.

Bu haşlama yöntemleri arasında en sağlıklı olanı kayısı kıvamında haşlanan yumurtadır. Uzmanlar da sağlıklı bir şekilde beslenmek için bu kıvamı önermektedir. Bu nedenle haşlama yumurta yaptığınızda suyun kaynamasının ardından 4 dakika yumurtanızı haşladıktan sonra almanız önerilir. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün yemiş olursunuz.

Kayısı Kıvamında Yumurta Kaça Kadar Sayılır?

YouTube video

Kayısı kıvamında bir yumurtanın olup olmadığı yumurta akının iyi pişmiş ve sarısının akmayan bir kıvamda olduğunda anlarız. Su kaynadıktan sonra 4-5 dakika haşlanan yumurta artık kayısı kıvamındadır. Soğuk bir su altında şokladıktan sonra kabuklarını soyabilirsiniz.

Bazı kişiler dakika tutmak yerine yumurta haşlanırken sayı saymayı sevmektedir. Bu yemek yapma işini de eğlenceli hale getirmektedir. Hem de bir pratiklikte katmaktadır. Artık her yumurta pişirme anında saate bakmak yerine ne kadar saymada yumurta istediği kıvamda oluyor ise o kadar sayı saymaktadır. Kayısı kıvamında bir yumurta yapmak istiyorsanız içinizden 270’e kadar saymanız yeterli olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!