featured

Kia READ Nedir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil teknolojilerinin gelişmesi ve bu teknolojinin kullanımı sonucu piyasa rekabetinin artması, çok fonksiyonlu araçların tasarlanmalarına yol açmaktadır. Otomobil meraklıları artık aracın sıradan fonksiyonlarının yanı sıra konfor özelliklerine ve kendine özgü teknolojik işlevlerine de önem vermektedir. 2019 senesi teknolojik araç kategorisinde ilgi çekici modeller arasında ise Kia READ modeli yer almaktadır. Kia markası özellikle, son dönemlerde tasarladığı otomobil modellerinin sürücüler tarafından tercih edilen modeller olması ile de öne çıkmaktadır. Araçların dış tasarımlarının ve konfor özelliklerinin yanında teknolojik ve kendine has fonksiyonları bulunmaktadır. Otomobil markası, en ilginç tasarımını ise bu sene ortaya koymaktadır. Kia READ, sürücünün duyguları ile paralel seyreden bir sürüş keyfi sunulması amacı ile tasarlanan bir modeldir. 

READ Teknolojisi Nasıl Bir Yapıya Sahiptir?

Araba üreticisi firmaların teknolojik yeniliklerinin yer aldığı CES 2019’da KİA markası yeni ürününü tanıtmıştır. Markanın ürettiği araç modeli, READ isimli yeni bir teknoloji yapısı içermektedir. Araştırmacılar tarafından tasarlanan gerçek zamanlı, duygu uyumlu sürüş teknolojisi, Kia READ içerisinde yer alan yeni bir gelişme olarak karşımıza çıkmaktadır. Araştırmacılar bu teknolojik fonksiyon sayesinde aracın, araç içi deneyimini, sürücünün o an hissettiği duygu durumuna göre uyarlamasını sağlamıştır. Araştırmacılar, READ fonksiyonunu araç tasarımında bulunan bir yapay zeka modeli ile sağlamaktadır. Teknolojik model sayesinde sürücünün kalp atışının, araç tarafından algılanabilmesi sağlanmıştır. Kia READ yüz ifadelerini algılayabiliyor ve bu ifadelere göre aydınlatma, ses seviyelerini uyarlıyor. Marka geliştirdiği teknolojik çözümler ile ileri fonksiyonlara sahip bir ürün elde etmeyi başarmıştır. Aynı zamanda kişinin stresli bir yapıya sahip olduğunu dahi algılayabilen model, ışıkları kısıyor ve dinlendirici müzikler açıyor.

Kia READ Modelinin Sahip Olduğu Kamera Sistemi Ve Özellikleri

Model farklı bir kamera sistemine sahiptir. El ve parmakların hareketlerini takip edebilen ve gözlemleyen bu kamera sistemi, sürücünün duygusal durumunun algılanmasına yardımcı olmaktadır.  Parmak hareketlerini algılayan araç, bu hareketlere paralel olarak sıcaklık ve aydınlatma gibi aracın diğer fonksiyonlarını sürücüye en uyumlu hale getirmektedir. Kia READ modeli içerisinde konfor unsurlarını da barındırmaktadır. Araç teknolojilerinin gelişmesi sayesinde daha konforlu ve tasarım açısından dikkat çeken modeller tasarlamaktadır. Model tasarımında yer alan koltuklar, masaj özelliğine sahiptir. Koltuk tasarımı aynı zamanda ses seviyelerini algılayarak hareket edebilme özelliğine sahiptir. 2019 içerisinde oluşturulan otomobil tasarımları arasında dikkat çeken model, meraklıları tarafından oldukça yoğun ilgi ve talep göreceğe benziyor. Ayrıca Bakınız: Yapay zeka tabanlı sistem, sürücünün hissine göre araç kabinini şekillendirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!