featured

Kızlar Fotoğraflarda Daha Güzel Nasıl Çıkabilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Kızlar fotoğraflarda daha güzel çıkabilmek için fotoğraflarını çeken arkadaşlarına sürekli olarak direktif verirler. Ama fotoğraf çekmek kadar poz vermekte bir sanattır. Burada olay sadece fotoğrafçı da değildir. Poz verecek olan kişi daha güzel çıkabilmek adına daha hoş duruşlar sergilemelidir.

Fotoğraf çekmek ve fotoğraf çekilmek günümüzde insanların en öncelikli hobisi haline geldi. Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması, kameralarının üst seviyelere çıkması ve sosyal medya kullanımı fotoğrafa olan ilgiyi arttırdı. Hemen hemen her ilgi çekici mekan önünde, manzarada veya meydanda birçok kişi fotoğraf çekmeye ve çekilmeye başladı.

Çekilen bu fotoğraflar sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor ve çok daha fazla kişiye ulaşarak takipçi arttırmak amaçlanıyor. Tabi bu amaca ulaşabilmek için çekilen fotoğrafların ilgi çekici ve kaliteli olması gerekiyor. Bir instagirl kolay yetişmediği için doğru poz verme tekniklerinin çok iyi uygulanması gerekiyor.

Doğru poz ve doğru ışık altında herkes güzel gözükebilir. Önemli olan o doğru pozu ve doğru ışığı yakalayabilmektir. Yazımızda yer alan ve videoda bahsedilen doğru poz tekniklerini uygulayarak fotoğraf kalitenizi artırabilirsiniz. 

10 Poz Taktiği ile Kızlar Fotoğraflarda Daha Güzel Nasıl Çıkabilir? 

Kameraya bir bakış atmak, saçı başı düzeltmek, güzel kıyafetler giymek doğru poz ve güzel fotoğraf için yeterli değildir. Elin bele atılışı, bir sandalyeye oturuş şekli, atkının boyna atılış tarzı gibi birçok faktör sizi daha güzel göstermek için vardır. İşte bu taktikleri doğru uygulayarak olduğunuzdan daha güzel görünebilir ve güzel fotoğraflar çekinebilirsiniz.

1- Çenenizi Ön Plana Çıkarın

Fotoğraflarda genellikle yapılan hatalardan birisi boyunu eğmek ve çeneyi gizlemektir. Bu duruş bakışlarınızı da etkileyerek hoş olmayan bir görüntüye neden olmaktadır. Başınızı çok hafif öne eğin ve boyun-çene bölgenizin görünmesine dikkat edin. Bu sayede daha dinç bir fotoğraf elde edeceksiniz.

2- Kollarınızı Açın

Kolları bağlayarak fotoğraf çekilmek en klasik pozlardan birisidir. Bu poza bir de boyun eğme eklenince bozuk bir görüntü elde ediliyor. Bunun yerine kendinizden emin bir duruş sergileyin kollarınızı iki yana sallandırın ve biraz vücudunuz ile kol arasında boşluk bırakın. Vücudunuzu öne alın ve vücut hatlarınızın daha belirgin olmasını sağlayın.

3- Dik Pozisyonda Oturun

Bir koltukta veya sandalyede oturarak fotoğraf çekiliyor iseniz mutlaka dik oturunuz. Belinizi kaydırarak oturtmak sizi daha kısa gösterecektir. Bu da kızların hiç istemediği bir durumdur. Onun için mutlaka dik pozisyonda durun ve omuzlarınızı geriye atarak kafa bölgenizi ön plana çıkartın.

4- Gövdenizi Kameraya Doğru Çevirin

Vücudunuzu tüm olarak göstermek yerine yan duruş yaparak gövdenizi kadraja doğru çevirmek daha cool bir görüntü sağlayacaktır. Belinizin dörtte üçlük kısmını kameraya doğru çevirin ve daha ince bir bel görüntüsü ile fotoğrafınızı elde edin.

5- El Duruşu Çok Önemlidir

Eller, fotoğrafın kalitesini arttırmak için önemli uzuvlardır. Poz verirken ellerinizi çok iyi konumlandırarak güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

6- Dirseklerinizi Göstermeyin

Genel olarak verilen pozlarda kollar enseye atılır ve dirsekler yüzün önüne geçer. Bu durum oldukça rahatsız edici bir poz oluşturur. Bunun yerine eliniz ile yüzünüzü tutabilir, dik bir kol duruşu ile dirseğinizi aşağı doğru tutabilirsiniz. Bu da çok daha güzel bir poz vermenizi sağlar.

7- Derin Bakışlar Atın

Pozunuza derinlik katacak bir durum var ise o da bakışlardır. Vücudunuzu poz için ayarlamış iseniz bu pozu derin bir bakış ile yukarı seviyelere çıkartabilirsiniz. Boş ve anlamsız bakışlardan sakının ve kendinizden emin bir bakış tarzı benimseyin.

8- Bol Kıyafetlerle Fotoğraf Çekilmeyin

Bol giysiler giymek sizi olduğunuzdan çok daha kilolu gösterecektir. Ya da o elbisenin içinde sizi kaybolmuş gibi lanse ettirecektir. Bunların olmaması için yan bir duruşa geçin. Ellerinizi belinize atın ve bir elin diğerine göre daha üstte olduğuna dikkat edin. Bu poz sizi daha ince gösterecektir.

9- Vücut Çizgilerinizi Birleştirin

Vücudumuz eğri ve dik çizgilerle belirlenmiştir. Bu çizgileri doğru duruşlar ile birleştirebilir ve çok cool bir poza sahip olabilirsiniz. Kol boşluğu ve bel eğimi ile hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

10- Kızlar Fotoğraflarda Daha Güzel Nasıl Çıkabilir – Kollarınızı Kullanın

Fotoğraf çekilirken okul müdürü karşısında duruyor gibi bir duruşa kapılmayın. Yani kollarınızı iki yana atarak, üstelik bir de bu kolları vücuda yapıştırarak güzel bir poz elde edemezsiniz. Bu poz sizi ezik gösterecektir. Belinizin kıvrımını ve kollarınızın konumunun ayarlayarak cesur bir görünüme kavuşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!