featured

Korkunç Yüzme Havuzları Arasında Yer Alan 16 Havuz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın farklı noktalarında bulunan korkunç yüzme havuzları sizi de bir hayli hayrete düşürecek. Bir kısmı girmeye heves edeceğiniz bu havuzların aslında hiç de göründüğü gibi olmadığını fark edeceksiniz. Dünyanın en büyük havuzu unvanına da sahip olan bu havuzlardan birkaçı gördüğünüzde bile yüreğinizi ağzınıza getirecek cinsten.

YouTube video

Korkunç yüzme havuzu modelleri arasında çeşitli doğal olaylar sonucu oluşan farklı su birikintileri de yer alıyor. Dünyanın farklı köşelerinde bulunan bu havuzlar yılın belli dönemleri turist akınına da uğruyor. İşte, gördükçe ürpereceğiniz ama bir yandan da girmek isteyeceğiniz dünyanın en korkunç yüzme havuzları listemiz.

Bu Havuzlarda Yüzmek Cesaret İster!

Eğer hayatınıza heyecan katmak istiyor iseniz sizlere tanıtacağımız bu havuzlarda yüzmeyi deneyebilirsiniz. Birçok kişinin havuzları gördükten sonra korktuğu inanılmaz bu havuzlar sizin de heyecanlanmanıza etki edecektir. İşte birbirinden etkileyici 16 kokutucu havuz…

1. The Tank

The Tank isimli bu havuz daha önce görmüş olduğunuz havuzlardan bir hayli farklı bir yapıda bulunuyor. Las Vegas’ta bulunan bu havuz, kaydıraklı yüzme havuzu klasmanında yer alıyor. Fakat bu havuzun kaydırak kısmı sizin daha önce gördüklerinize hiç de benzemiyor. 3 katlı kaydırağı bulunan bu otel havuzunda kendinizi üçüncü kattan aşağı bırakmanın korku dolu keyfini yaşayabiliyorsunuz.

2. Marina Bay Sands

Marina Bay Sands, “sonsuzluk havuzu” olarak adlandırılan en heybetli havuzlardan biridir. Singapur’da bir otelin 57. Katında bulunan bu havuz devasa büyüklüğü ile de dikkat çekiyor. Marina Bay Sands, aynı zamanda dünyanın en yüksek havuzu olarak da literatüre geçmiş durumda.

3. Market Square Tower Pool

Market Square Tower Pool da dünyanın en heybetli ve tuhaf havuzlarından biridir. Market Square Tower binasının 42. Katında yer alan bu dev havuzda yüzmek için oldukça cesur olmak gerekiyor. Havuzun bir kısmı da binanın dış kısmında yer aldığından yükseklik korkusu olanların bu havuzu deneyimlememeleri gerekiyor.

4. Yunessun Şarap Havuzu

Yunessun Şarap Havuzu, korkunç yüzme havuzları listesinden ziyade daha çok tuhaf havuzlar listesinde olmaya aday bir havuzdur. Bu havuzda su yerine şarap bulunuyor. Japonya’da bir kaplıcada bulunan bu havuzun cilde iyi geldiğine inanılıyor.

5. Sahte Havuz

Sahte Havuz da görenleri oldukça korkutan ve hatta girmeyeni paniğe sürükleyen bir havuz olarak listemizde yer alıyor. Bu havuza girdiğinizde aslında herhangi bir havuz suyu bulunmuyor. Fakat havuza yukarıdan bakan biri aşağıda gezinen insanları havuzun içerisinde zannedebiliyor. Sanatsal amaçlarla yapılan bu tuhaf havuz da Japonya’da bulunuyor.

6. Y-40 Deep Joy

Y-40 Deep Joy isimli bu havuz dünyanın en derin havuzu listelerinde her zaman ilk sırada yer almaktadır. 40 metre derinliği olan bu havuzda uzman kişilerin kontrolü altında dalış yapmanıza izin veriliyor. 20 metreden sonrası yerin altında olan bu havuz, bu özelliği ile büyük korku yaşatıyor.

7. San Alfonso Del Mar

Korkunç yüzme havuzları listemize San Alfonso Del Mar isimli bu tuhaf havuzla devam ediyoruz. San Alfonso Del Mar gerçek anlamda dünyanın en büyük havuzu olma unvanına sahip olan bir havuzdur. Şili’de bulunan bu havuz adeta bir deniz kıyısını andırıyor. Kıyı şeridinde yer alan bu havuza her sene binlerce turist akın ediyor.

8. Atlantis Paradise Pool

Bahamalar’da bulunan Atlantis Paradise Pool, içerisinde köpek balıklarını barındıran oldukça korkunç bir havuzdur. Bu havuza girdiğinizde köpek balıkları ile birlikte yüzüyor gibi hissedeceksiniz. Her ne kadar köpek balıklarının olduğu kısım insanlardan ayrı da olsa yüzerken bu farkı asla anlamayacaksınız.

9. Nemo 33

Prefabrik yüzme havuzu olan Nemo 33, Belçika’da bulunan bir dalış havuzudur. Dünyanın en önemli dalış havuzlarından olan Nemo 33 içinde size dalış imkanı sağlayan eğitmenler bulunmaktadır.

10. Joule Hotel Pool

Korkunç yüzme havuzları listemizde Joule Hotel’e ait oldukça çarpıcı bir yüzme havuzu da bulunuyor. ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bulunan bu havuzda uç kısım binanın dışında yer alıyor. Otelin 10. Katında yer alan havuzun uç kısmına giderseniz derin bir yükseklik korkusu yaşayabilirsiniz.

11. Dalga Havuzu

Dalga Havuzu, şu anki haliyle sizde büyük bir korku uyandırabilir. Öyle ki bu kalabalık havuzda sosyal mesafenizi koruyabilmek neredeyse imkansız. Dünyanın en kalabalık yüzme havuzu olan bu havuzda insanlar iç içe bir halde bulunabiliyor. Havuzun ön plana çıkan bir diğer özelliği de sürekli dalgalar ile boğuşuyor durumunda kalmanız. İlk başta dünyanın en küçük havuzu zannedilse de Dalga Havuzu aslında oldukça büyüktür.

12. The Library Pool

The Library Pool da dünyada yer alan en farklı havuzların başında gelmektedir. Bu havuzun korkunç yüzme havuzları listesinde yer almasının nedeni de suyunun kan kırmızı renginde görünmesidir. Aslında bu durum yalnızca havuzun altındaki renkli mozaiklerden kaynaklanmaktadır.

13. Krater Havuzu

Krater Havuzu, volkanik dağ patlaması sonucu Utah Amerika’da oluşmuş eşsiz bir havuzdur. Tamamen bir doğa harikası olan bu havuzda yüzmek aslında biraz da cesur olmayı gerektirmektedir. Bildiğimiz yüzme havuzlarına benzemeyen Krater Havuzu, karanlık yapısı ile girenleri biraz ürkütüyor.

14. Villa Honegg

İsviçre’nin Alpler bölgesinde bulunan Villa Honegg isimli konaklama mekanı havuzu ile oldukça dikkat çekiyor. Villa Honegg havuzu sizi Alplerin üzerinden yüzüyormuşsunuz hissine sürüklüyor. Yine yükseklik korkusu olanların uzak durması gereken bu havuz deneyim yaşamayı sevenlere güzel bir imkan sunuyor. Havuzun uç kısmının yüksekte yer alması bu havuzu korkunç yüzme havuzları listesine sokuyor.

15. Timsah Havuzu

Timsah Havuzu, korku dolu anlar yaşayacağınız en etkili havuzların başında gelmektedir. Bu havuzda sizi bir fanusun içerisine alarak çevrenizde timsahların gezmesini sağlıyorlar. Her ne kadar güvenli bir alanda bulunuyor da olsanız çevrenizde birkaç timsahın dolaşmasını pek de istemezsiniz.

16. Şeytan Havuzu

Korkunç yüzme havuzları listemizi Şeytan Havuzu isimli bu tuhaf havuz ile sonlandırıyoruz. Şeytan Havuzu, kimilerince dünyanın en tehlikeli havuzu olarak da gösteriliyor. Bir şelalenin yanı dibinde bulunan bu havuz, girenlerin adrenalin dolu anlar yaşamasına olanak sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!