Kreval Şurup Ne İşe Yarar | Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kreval Şurup Ne İşe Yarar | Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kreval şurup ne işe yarar; çeşitli nedenlerle ortaya çıkan öksürüğü kesmek için. Peki, Kreval öksürük şurubu nasıl kullanılır? Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup ne için kullanılır, nasıl etki eder? Kreval günde kaç kere kullanılır? Kreval şurup öksürüğü keser mi? Tüm bu sorulara ve daha fazlasına, bu yazımızda Kreval şurup prospektüs bilgilerine göre cevap vereceğiz. İşte, Kreval şurup ne işe yarar nasıl kullanılır ne için kullanılır hakkındaki bilgiler…

Kreval Şurup Nedir?

Kreval şurup nedir; etken maddesi butamirat sitrat, yardımcı maddeleri benzoik asit, kayısı aroması, sodyum sakkarin, gliserin, sorbitol, karboksimetilselüloz sodyum ve saf su olan şurup formunda öksürük ilacıdır. Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup ‘’öksürük baskılayıcı ilaçlar’’ grubundadır. Kısacası Kreval şurup nedir; öksürük baskılayıcı şuruptur.

Kreval Şurup Ne İşe Yarar?

Peki, Kreval şurup ne işe yarar; öksürüğün baskılanmasını ve öksürüğün tedavi edilmesini sağlar. 6 yaşın üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde, doktor kontrolünde öksürük tedavisi için kullanılır.

Kreval Şurup Ne İşe Yarar | Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kreval 7.5 mg / 5 ml Şurup Ne İçin Kullanılır?

Kreval öksürük şurubunun tek kullanım amacı; öksürük tedavisidir.

Kreval Öksürük Şurubu Kaç Yaşında Kullanılır? Kreval Şurup Kaç Yaş İçin?

Kreval öksürük şurubu 6 yaş üzerindeki çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygundur.

Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kreval şurup ne işe yarar, Kreval kaç yaş için uygundur açıkladık. Peki, Kreval şurup nasıl kullanılır? Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup kullanımının nasıl yapılacağı, hastanın yaşına bağlı olarak değişir. kreval kullananlar, yaş durumuna göre günde kaç kez ve kaç doz kullanacağını doktor ya da eczacıdan öğrenmelidir.

Kreval şurup prospektüs içeriğinde nasıl kullanım yapılacağı açıklanmıştır fakat doğru tedavi için doktorlar prospektüs talimatlarının dışına çıkabilir. Bu sebeple Kreval öksürük şurubu nasıl kullanılıyor araştırıyorsanız doktor ve eczacı talimatına uymalısınız. Eğer bilgi verilmediyse Kreval şurup prospektüs bilgilerinden yararlanabilirsiniz.

a- 6-12 Yaş Arası Çocuklarda Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

6 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup günde 3 defa, toplam 2 ölçek (10 ml) kullanılır. Yani; 10 ml şurubu sabah, öğlen ve akşam olmak üzere üç eşit parçaya bölerek çocuklarınıza verebilirsiniz.

b- 12 Yaş Üstü Çocuklarda Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

12 yaş üstü çocuklarda Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup günde 3 defa 3 ölçek (15 ml) kullanılır. Yani; sabah, öğlen ve akşam 5’er ml olarak verebilirsiniz.

c- Yetişkinlerde Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Yetişkinlerde Kreval öksürük şurubu günde 4 defa 3 ölçek (15 ml) olarak kullanılmalıdır.

d- Kreval Bebeklerde Kullanımı Var mı?

Kreval bebeklerde kullanılabilen bir öksürük şurubu değildir. Kreval şurup prospektüs içeriğinde bu ilacın 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması gerektiği yazmaktadır. 6 yaş altındaki çocuklarda sadece doktor kontrolünde verilebilir.

Kreval Şurup Ne İşe Yarar | Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kreval Günde Kaç Kere Kullanılır?

Kreval günde 3 kere, belirtilen ml kadar çocuklar tarafından kullanılabilir. Yetişkinler ise günde 4 defa kullanım gerçekleştirebilir.

Kreval Şurup Ne Kadar Kullanılır?

Kreval öksürük şurubu maksimum 1 hafta süre ile kullanılmalı,1 haftadan fazla kullanılmamalıdır. Kreval kullananlar ve Kreval şurup kullanan annelerin öksürük şikayeti devam ediyorsa 1 hafta sonunda ilaç kullanımını bırakmalı ve doktora danışmalıdır.

Kreval Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Kreval şurup ne işe yarar ne için kullanılır açıkladık peki bu öksürük ilacının yan etkileri var mı? Elbette ki her ilaçta olduğu gibi Kreval yan etkileri de söz konusudur. Öncelikle Kreval etken maddesi ve yardımcı maddelerine duyarlılığı olan kişilerde alerjik reaksiyon gelişme riski vardır. Bu sebeple bu maddelerden herhangi birine hassasiyeti olanlar, Kreval kullanmamalıdır.

Örneğin; Kreval içeriğinde sorbitol vardır ve sorbitol bazı şekerlere intoleransı olan kişilerde yan etkiye sebep olabilir.

En ciddi Kreval şurup yan etkisi ciltte döküntüdür. İlaç kullanımından sonra sizde ya da çocuğunuzda cilt döküntüsü fark ederseniz, en kısa sürede acil servise başvurmalısınız. Çünkü bu alerjik reaksiyonun ve ciddi bir durumun göstergesidir. Kreval şurup prospektüs içeriğinde hafif düzeyde sayılan Kreval şurup yan etkileri ise şunlardır:

  • İshal
  • Uyku hali
  • Mide bulantısı
Kreval Şurup Ne İşe Yarar | Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kreval Şurup Balgam Söktürücü mü?

Kreval şurup ne işe yarar ne için kullanılır diye baktığımızda; balgam söktürücü değil öksürük baskılayıcı bir ilaçtır. Kreval şurup prospektüs içeriğinde, bu ilacın başka balgam söktürücü ilaçlar ile birlikte aynı anda kullanılmaması gerektiği bilgisine yer verilmiştir.

İlginizi Çekebilir: Balgam Söktürücü Asist Şurup Ne İşe Yarar?

Kreval Şurup Öksürüğü Keser mi?

Kreval şurup öksürüğü kesen bir ilaçtır. Yine Kreval şurup prospektüs bilgilerinde, ilacın kullanımı sonrası 7 gün içinde öksürüğün kesilmemesi ve devam etmesi durumunda doktora danışılması gerektiği belirtilmiştir.

Kreval Şurup Hamileler Kullanabilir mi?

Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup özellikle hamileliğin ilk 3 ayında kullanıma uygun değildir. Hamileliğin ilk 3 ayı sonrasında da yalnızca doktorun kesinlikle gerekli gördüğü durumlarda, doktor kontrolünde kullanılabileceği Kreval şurup prospektüsünde yazmaktadır.

Kreval Şurup Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Kreval şurubun emziren anneler üzerindeki etkisi prospektüs bilgileri içinde bulunmamaktadır. Eğer emzirme dönemindeyseniz bunu doktora belirtiniz ve doktorunuz önermediği sürece emzirme döneminde Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup kullanmayınız.

Kreval 7.5 mg / 5 ml Şurup Uyku Yapar mı?

Kreval şurup ne işe yarar; öksürüğü tedavi etmek için fakat şurubun etken ve yardımcı maddeleri, kişilerin kendilerini uykulu hissetmesine neden olabilir. Bu sebeple Kreval öksürük şurubu kullanırken araç ve makine kullanımına dikkat ediniz. Mümkün olduğunda Kreval öksürük şurubu kullanırken araç ve makine kullanmamaya dikkat ediniz.

Kreval Şurup Ne İşe Yarar | Kreval Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kreval Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Kreval şurup nedir, Kreval şurup ne işe yarar, Kreval öksürük şurubu nasıl kullanılır, Kreval yan etkileri nelerdir gibi en merak edilen sorulara cevap verdik. Peki, Kreval şurup açıldıktan sonra ne kadar kullanılır? Kreval, doktor aksini belirtmedikçe maksimum 7 gün kullanılması gereken bir öksürük şurubudur.

Ayrıca Kreval 25 derece altında oda sıcaklığında ve ambalajında saklanmalıdır. Üzerinde yazan son kullanma tarihinden sonra kesinlikle kullanılmamalıdır.

Kreval Öksürük Şurubu Kullananlar Aç mı Tok mu Kullanmalı?

Kreval 7.5 mg / 5 ml şurup aç ya da tok karna içilebilir.

Kreval Şurup Kullanan Anneler Neye Dikkat Etmeli?

Kreval kullananlar ya da çocukları için Kreval şurup kullanan anneler balgam söktürücü ilaç ile bu şurubu aynı anda kullanmamaya dikkat etmelidir.

Kreval Şurup Prospektüs Bilgileri

Bu yazı, Kreval şurup prospektüs bilgilerinden derlenerek hazırlanmıştır. Eğer Kreval şurup ne işe yarar, Kreval öksürük şurubu nasıl kullanılır gibi sorularınıza kendiniz prospektüse bakarak cevap bulmak istiyorsanız buradan inceleme yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!