featured

Kripto paralar hafta sonu kazançlarını haftanın ilk gününe taşıdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Yeni haftaya yükselişle başlayan kripto para piyasaları genelinde olumlu bir hava hakim. Toplam piyasa değeri, hafta sonu yükselişi sonrası haftanın ilk günündeki fon girişiyle 1,26 trilyon dolara yükseldi. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi, 70 milyar gibi düşük bir seviyede ilerliyor. ABD işlem saatlerine girilirken en büyük 100 kripto para 95’i dünün aynı saatine göre değerlenmiş durumda. 

Hafif toparlanmaya rağmen kripto para korku ve açgözlülük endeksi, dünden bu yana 4 puan düşüşle 10 değerine gerileyerek aşırı korku durumunu yansıtmaya devam ediyor. 

Bitcoin yeniden 30.000 dolar bandına döndü

Bitcoin (BTC), geçen hafta ortasında 30.000 dolar desteğini kaybettikten sonra 28.000 dolara kadar geriledi. Hafta sonu işlemlerinde gelen pozitif gün kapanışlarının ardından günün erken saatlerinde yükselişine devam eden Bitcoin (BTC), gün içinde 30,930 dolara kadar yükseldikten sonra akşam saatlerine doğru 30.500 dolardan el değiştiriyordu.

Bitcoin, bugün 580 milyar dolar piyasa değeriyle piyasanın yüzde 46’sına hakim olmaya devam ediyor. Gün açılışından bu yana ise yüzde 3 oranında değer artışına sahip.

Altcoin piyasasında son durum

Piyasanın en büyük altcoini Ethereum (ETH), geçen hafta yüzde 11 değer kaybı daha yaşadıktan sonra bugün yüzde 4’e yakın toparlandı ve 1.880 dolara kadar yükseldi. 

İlk 10’da en ciddi yükseliş yüzde 12 oranında değer artışıyla Cardano (ADA) piyasasında gelirken ADA coin, 0,53 dolara kadar yükseliş gördü, ancak geçen haftadan bu yana yüzde 5 düşüşle devam ediyor. 

Solana (SOL) ise ilk 10’da en düşük değer kazancına sahip altcoin olarak 45 dolar bandında hareket ediyor ve geçen haftadan bu yana yüzde 15 değer kaybına sahip. 

İlk 100 kripto parada bugün Cardano ile birlikte 8 kripto varlık daha çift haneli kazançlara ulaştı. Bunlar arasında öne çıkan altcoin, yüzde 30’a yakın değerlenerek 5,68 dolara kadar yükselen Waves (WAVES) oldu. Waves, Mart ayının son günleri gördüğü 63 dolar zirvesinden iki ayda yüzde 93 gibi sert bir düşüşle geçen hafta 4 dolarda dip gördü. 

Bugün Helium (HNT), Kyber Network (KNC) ve Elrond (EGLD), ortalama yüzde 15 değer artışıyla üst sıralarda yer alan altcoinler. 

Yükselen piyasada düşük miktarlı değer kayıpları söz konusu. Bunlar arasında 88. sırada bulunan XDC Network, yüzde 2 düştü. Son haftalarda algoritmik sabit kripto parası USDD’den aldığı destekle ayakta kalan Tron’un yerel tokeni TRX ise bugün sessiz kaldı ve son 24 saatte yüzde 0,5 düşüşle 0,08 dolardan işlem görüyor. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!