featured

Küçük Balkon Dekorasyonu Fikirleri | 5 Adımda Küçük Balkonlara Pratik Çözümler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük balkon dekorasyonu örnekleri ile mükemmel bir keyif köşesi dizayn etmek mümkün…. Özellikle küçük balkon dekorasyonu instagram ve diğer sosyal medya uygulamalarında en çok takip edilen konular arasındadır.

Büyük şehirlerde günün yorgunluğunu arttıran pek çok etken varken insanlar kendilerine kısacıkta olsa zaman ayıracakları minnacık bir keyif köşesine hasrettirler.

Bu noktada bir evde balkon olması büyük bir ayrıcalıktır. Tabi gün boyunca şehrin debdebesi içinde yorgun düşen bir beden için balkonun büyüklüğü hiç önemli değildir.

Küçük balkon dekorasyonları her zaman kendisini mutlu etmek isteyen kişilerin ilgi odağı olmuştur. Özellikle tek başına bir yaşam söz konusu ise küçük balkon büyük anlamlar taşıyabilmektedir.

Ev dekorasyonları içerisinde yaşam alanları kullanım amaçlarına göre dizayn edilir. Bu nedenle bir balkon dekorasyonu için de öncelik yine hangi amaçla kullanılmak istediğine bağlıdır.

Küçük balkon dekorasyonu için örnekler ele alındığında balkonun metrekaresi ve cephesi, balkonun dış çevresi ve fiziki özellikleri baştan sona küçük balkon dekorasyonları için etkileyici faktörler arasında yerini alır.

Peki küçük balkon dekorasyonu yapımı için hangi fikirlerden yola çıkmak gerekir? Balkon dekorasyonu küçük alanlarda olacaksa hangi yöntemler kullanılır? Öne çıkan kendin yap çalışmaları hangileridir?

Küçük Balkon Dekorasyonu Önerileri

Küçük balkon dekorasyonu fikirleri ile evinizde muhteşem bir köşeye sahip olabilirsiniz. Peki sizin balkonunuz bu sayacağımız 5 balkon tipinden hangisi?

İşte balkon tipinize göre en iyi küçük balkon dekorasyonu fikirleri!

1- Uzun ve Dar Balkon Dekorasyonu

Uzun ve dar balkonlar kullanım alanı açısından en sıkıntılı yerlerdir. Enine çok sınırlı ölçü olduğu için dekorasyonu tek yönlü yapmak en mantıklısı olacaktır.

Bu nedenle dar uzun bir balkon için mümkün mertebe saksı ve askılı bitkiler yerine duvara rafla dizili minik saksı bitkileri tercih edilmelidir. Alanı daha da daraltacak salkımlı süs bitkileri yerine küçük minyatür objelere yer verilebilir.

Uzun bir alanda yan yana dizili bir dekor sistemi kurulu olur. Bu yüzden balkon kenarlarına sıfır ölçüde bar sehpa konumlandırmak çay keyfi için yeterli olacaktır.

YouTube video

Dar uzun bir balkonda asla koltuk ve kanepe tarzı bir balkon mobilyası tercih edilmemelidir. Açılır kapanılır sandalye ya da tabureler, portatif sehpalar bu balkonlar için çok daha kullanışlı olacaktır.

Uzun ve dar balkon dekorasyonu için duvar rengi kesinlikle açık tonda olmalıdır. Açık renk duvar ile yüzeyler alanı çok daha geniş ve ferah gösterecektir. Balkonu boydan boya kaplayan minimal desenli tek renk kilimler oldukça başarılı bir seçim olacaktır.

2- Küçük Kare Balkon Dekorasyonu

Özellikle küçük balkon dekorasyonu İkea ve Koçtaş gibi büyük yapı ve dekorasyon marketlerde aksesuarı aranan çalışma olarak karşımıza çıkmaktadır.

Küçük kare balkonlarda dekor açısından biraz daha rahat hareket edilebilir. Ancak hatalı bir dekor seçimi alanı çok daha daraltabilir. Bu nedenle özellikle balkonda kullanılan mobilyaların seçiminde dikkatli olunmalıdır.

Küçük balkon dekorasyon modelleri içinde eğer kare balkon için bir dizayn yapılacaksa balkonun kör noktası belirlenmelidir.

Bu kör nokta bitişik olan binanın balkon ayrımı duvarı olabilir, güneş almayan nokta olabilir… küçük kare balkon dekoru için kullanılacak koltuk, kanepe ya da salıncak bu kör noktaya arkası gelecek şekilde yerleştirilebilir.

Kare balkonda ortaya küçük bir sehpa konumlandırılabilir. Küçük kare balkon için saksı bitkileri tercih edilebilir. Duvar raflı süslemeler ile alan çok daha şık bir görünüme kavuşabilir. Küçük şamdanlar ya da vazolar balkon kenarında dekoru renklendirebilir.

Küçük kare balkon dekorasyonu için duvar renginde ikili seçim yapılabilir. Oturma alanının hemen arkasında yer alan duvar için koyu renk açık kalan kısımlarda yer alan duvarlar açık renkli boya ile boyanabilir. Bu şekilde çok daha modern ve geniş bir alan oluşturmak mümkündür.

Zeminde ise orta sehpanın hemen altına konumlanacak bir kilim yeterli olacaktır.

3- Küçük Kapalı Balkon Dekorasyonu

Küçük kapalı balkonlar özellikle mutfak ile bitişik balkon olması halinde adeta yeni bir ardiye alanının ortaya çıkması demektir.

Kapalı balkon güneş almadığı ve serin olduğu için gerçek bir kışlık hazırlık noktası olabilir. Burada bol raflı dolaplar kullanılması ciddi kolaylık sağlayacaktır. Dolap olmasa bile sadece raflar ile çok başarılı bir konserve köşesi elde etmek mümkündür.

Yer kaplama için kaymaz tabanlı kilimler oldukça ideal olacaktır.

4- Küçük Cam Balkon Dekorasyonu

Küçük cam balkonlar için dekorasyon biraz daha renkli olabilir. Aslında camdan komple görünen bir balkon dekor konusunda da minik bir yarışın sebebi olur. Cam balkonları kitap okuma ve çay saati köşesi olarak kullanmak oldukça isabetli olacaktır.

Komple cam ile kaplı alan sade bırakılmalıdır. Cama hizalanan kare ya da yuvarlak gold ya da gümüş ayaklı bir sehpa oldukça şık bir görünüm verecektir.

Balkonun duvarlarında minik bir kitaplığa yer verebilir, köşe noktalardan makrome askılı saksılar ile şık bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Cam balkon dekorasyonu için diğer önemli nokta camların çok fazla ışığı geçirmesidir. Bu yüzden koyu renk boya tercihi balkonun yazın çekilmez bir hal almasına sebep olabilir.

Siz cam balkonunuzda özellikle 2021 in en çok tercih edilen boya rengi andazit rengini tercih ederek çok daha ferah bir mekan elde edebilirsiniz.

5- Yazlık Balkon Dekorasyonu

Küçük balkon var ve bu balkon yazlık kullanıma uygunsa, kesinlikle ilk yerini alacak ürün müthiş keyifli bir balkon salıncağı olabilir.

Saatlerce bıkmadan keyfinize keyif katarak bu küçücük balkonda oturmanız için oldukça geçerli bir sebep olacaktır.

Eğer balkonunuz bir salıncağı almayacak kadar küçükse o zaman ikinci tercih yer minderleri olabilir. Yaz sıcağında sere serpe yerde oturabilmenin keyfi de başkadır.

Yazlık balkonlarda özellikle açık ve canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Beyaz ve ekru tonlu silinebilen portatif masalarda size bu balkonda eşlik edebilir.

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Küçük balkon dekorasyonları için pek fazla maliyet söz konusu olmasa da doğru parçaları doğru yerde kullanmak oldukça zordur.

Küçük balkon için dekorasyon yapılacaksa öncelikle alanı iyi analiz etmek gereklidir. Zaten küçük olan bir alanı hareket edilemez hale getirmek başarısız sonuçlar doğuracaktır.

Balkon dekorasyonu için temel amaç ev dekoru yanı sıra kullanım ve yaşam alanı ortaya çıkarmaktır.

Bir balkon hem dekoratif özelliği ile göze hitap etmeli hem de kullanılan balkon dekorasyonu aksesuarları ile pratik kullanım kolaylığı sunmalıdır.

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Küçük balkonlar için dekorasyon fikirleri aslında amaca yönelik hizmet etmelidir. Eğer sadece tek kişinin olduğu yerde döneceği kadar bir yer varsa bu balkon sadece seyirlik balkon niteliğinde ve dekoratif amaçla kullanılabilir.

Ancak 5-6 metrekareye kadar genişliğe sahip balkonlarda amacı bir çizgi ileriye taşıyarak konforlu bir yaşam alanı oluşturmak da mümkündür.

Balkonun fiziki özellikleri ve kullanım amacı belirlendikten sonra doğru balkon dizaynı için yola çıkılabilir.

Küçük Balkon Dekorasyonu Kendin Yap Çalışmaları

Küçük balkon dekorasyonu için örnekler e baktığımızda alanı değerlendirmek için var olan ürünler tam olarak ihtiyacı karşılamayabilir. Bu noktada kendin yap ürünler ile çok daha kullanışlı ürünler ortaya çıkarmak en mantıklısıdır.

Küçük balkon dekorasyonu kendin yap pinterest te de oldukça farklı modeller ve çalışmalar ile karşımıza çıkmaktadır.

Balkonlar için makrome ayna modelleri, makrome saksılar, makrome salıncaklar, paletten koltuk yapımı, ahşap boyama tekniği ile sehpa ve raf hazırlığı gibi pek çok dekoratif çalışma yapılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!