kucuk-banyo-tasarimlari

Küçük Banyo Tasarımları Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük banyo tasarımları, son yıllarda artan minimalist düzen ilgisi ile birlikte daha çok aranmaya başlandı. Duşa kabin, tuvalet, lavabo, banyo dolabı gibi birçok seçenek banyoda zaruri kullanılıyor. Peki bu küçük banyo tasarımlarında nelere dikkat edilmeli?

Küçük Banyo Tasarımları Sırasında 12 Göz Önünde Bulundurulması Gereken Şey!

kucuk-banyo-tasarimlari
Küçük Banyo Tasarımları

Minik odalar, minik ürünler birçok insanın dikkatini çekmektedir. Son zamanlarda da artan minimalist düzen merakı üzerine küçük banyo modelleri göz önüne çıkmaya başlamıştır. Bu tasarımlar esnasında göz önünde bulundurulması gereken bazı durumlar mevcuttur. Peki neler göz önünde bulundurulmalıdır?

1 – Banyo Boyutu Görünümü

Seçilen duvar kağıdı, boya veya tasarım ile birlikte banyo olduğundan daha küçük görünmemelidir. Aynı zamanda sadece duvarlara özgü değil, banyoda kullanılacak eşyalar da göz önüne alınmalıdır. Küçük aynalardan, basık tavan görünümünden ve sarkıt avizelerden uzak durulmalıdır.

2 – Tavan Yüksekliği ve Görünümü

Küçük banyo tasarımları seçimi sırasında tavan yüksekliği dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurdur. Tavan daima yüksek gözükmelidir ve bunun için duş camı ve boy aynası olabildiğince yüksek tutulmalıdır. Aynı zamanda tavan dekorasyonu için seçilen süslere de dikkat edilmelidir. Sarkan süsler sayesinde ferah bir görüntü elde edilmektedir.

3 – Dolap Seçimi

Küçük banyo tasarımları sırasında banyoyu büyük gösterecek detaylara önem verilmelidir. Bu sebepten ötürü dolap seçimleri de bir hayli önem kazanmaktadır. Gömme dolap seçimi, banyonun daha geniş ve büyük görünmesine yardımcı olacaktır. Ferah ve büyük görünüm elde etmek için gömme dolap ve çekmeceleri tercih etmelisiniz.

kucuk-banyo-tasarimlari

4 – Duşakabin Seçimi

Duşakabin seçimi de küçük banyo tasarımları sırasında göz önünde bulundurulması gereken şeyler arasında yer almaktadır. Duş camının yüksek seçilmesi tavanın yüksek görünmesini sağlayacaktır. Buna ek olarak ise saydam ya da çerçevesiz duşakabin tercihi de banyonun geniş görünümüne yardım edecektir. Duşakabinli küçük banyo modelleri için göz önüne alınmalıdır.

5 – Ayna Tercihi ve Sayısı

Küçük banyo tasarımları sırasında ayna tercihleri de bir hayli önem taşır. Ayna seçimleriniz ile birlikte banyonuzun muazzam bir görünümüne kavuşmasını sağlayabilir, devasa boyutta bir görünüm elde edebilirsiniz. Büyük aynalar ışığı daha çok yansıtır ve böylelikle banyonuzun görünümü hem havalı, hem de büyük olacaktır. Ayna sayısının çokluğu da bu konuda yardımcıdır.

6 – Duvar Kağıdı Seçimi

Işıl ışıl, desenlerle dolu seçilen duvar kağıtları sayesinde banyonun göz alıcılığı artmakla birlikte dikkatler duvar kağıtlarına çekilecektir. Banyonuzun güzel ve büyük görünmesini istiyorsanız, duvar kağıtlarınızı göz alıcı desenler arasından seçmelisiniz.

7 – Minimalist Tasarım

Çok ve gereksiz eşya kullanımı, göz yormasıyla birlikte banyonun şık görünmesine de engel olacaktır. Küçük banyo tasarımları için minimalist seçimler, minik ve az eşya kullanımı banyonun ferah görünümünü arttırır. Aynı zamanda hem kullanışlı hem göz yormayan, şık bir banyo tercihi yapmak istiyorsanız minimalistlikten faydalanmalısınız.

kucuk-banyo-tasarimlari

8 – Renk Tercihleri

Küçük banyo tasarımları sırasında renk tercihi yaparken birbirine yakın ve dengeli renkleri seçmelisiniz. Banyonuzun şık görünüme sahip olması için aynı renk tonlarını tercih etmelisiniz. Aynı zamanda bu tasarımlarda elde edilmek istenen ferahlık için uyumlu renkler odağı değiştirecektir.

9 – Fayans Renkleri ve Seçimi

Fayanslardan faydalanmak isteyenler için küçük banyo tasarımları sırasında tercih edilecek fayanslar göz yormayan ve açık renklerden seçilmelidir. Ortamın küçüklüğünün önüne geçilmesi ve ferahlık hissinin sağlanacağı bu fayansların muazzam bir biçimde tercih edilmesi gerekmektedir.

10 – Ekstra Alan Yaratma

Banyonun küçüklüğü sebebi ile alan tasarrufundan faydalanılmalıdır. Bu tasarruftan faydalanılırken, gizli bölmeler ve nişler tercih edilmelidir. Bu nişler sayesinde hem daha kullanışlı, hem de şık ve modern görünümlü bir banyoya sahip olabilirsiniz. Tüm bunlara sahip olurken de alandan tasarruf edebilirsiniz.

11 – Lavabo Tezgahı

kucuk-banyo-tasarimlari

Her banyoda yer alan zaruri bir seçim olan lavabo seçimi de küçük banyo tasarımları sırasında dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Lavabo tezgahı, eşya ve dekoratif malzeme yerleşimine yardımcı olması için ve ayna karşısında en az iki kişinin hazırlanmasına olanak sağlaması için geniş seçilmelidir. Geniş lavabo tezgahı tercihi hem kullanışlı, hem de şık olacaktır.

12 – Küçük Banyo Tasarımları | Ek Eşya Kullanımı

Kutular, sepetler ve merdiven kullanımı bu tasarımlar için oldukça önem taşımaktadır. Bu banyo tasarımlarının küçük olması sebebiyle alan tasarrufu bir hayli önemlidir. Kutular, sepetler ve merdiven alan tasarrufuna çok yardımcı olan ek eşyalar olacaktır. Aynı zamanda şık bir görünüm sağlayacaktır.

Kaynak : https://dekorasyonmodelleri.com/kucuk-banyo-dekorasyonu-yaparken-dikkat/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!