Kurutulmuş Böcek Cipsi
Kurutulmuş Böcek Cipsi

‘’Kurutulmuş Böcek Cipsi’’ Satışı, Japonya Otomatlarında Başladı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurutulmuş böcek cipsi satışları, Japonya’nın Nagano eyaletinde başladı. Eyaletin bazı yerlerine yerleştirilen otomatlardan artık kurutulmuş böcek cipsi satışı yapılıyor. Nagano eyaletinin Takamori kentindeki bu otomatlar tam tamına 18 farklı çeşit kurutulmuş böceğin cipsini tatlı, tuzlu ve çikolata aromalı seçenekleriyle müşterilerine sunuyor.

Yerel Halk için Böcek Yemek Bir Kültür Sayılıyor

Kurutulmuş Böcek Cipsi
Kurutulmuş Böcek Cipsi

Nagano eyaleti yerel halkına göre böcek yemek bir kültür meselesi… Çünkü yerel halkın düşüncesine göre dünyada süregelen gıda krizinde böcek yemek; protein ihtiyacını karşılamanın en iyi alternatifi ve en kolay yolu. Bu nedenle Nagano eyaleti yerel halkı başta olmak üzere Japon halkına göre böcek yemek, ekonomik ve sağlık için oldukça gerekli.

18 Çeşit Böceğin Kurutulmuşu Bulunuyor

Takamori’deki otomatlarda birbirinden farklı kurutulmuşun böcekleri mevcut. İpek böceğinden siyah akrebe, çekirgeden tırtıla ve orman böceklerine kadar seçenek bulunuyor. Dileyenler tuzlu, dileyenler tatlı, dileyenler de çikolata aromalı böcek cipslerini satın alabiliyor. Atıştırmalık olarak böcek tüketmek isteyen kişiler kolaylıkla bu gıda ürününe erişebiliyor çünkü ülkede milyonlarca otomat var.

Kurutulmuş Böcek Cipsi Fiyatı 130 TL ile 340 TL Arasında Değişiyor

Kurutulmuş Böcek Cipsi
Kurutulmuş Böcek Cipsi

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun yaklaşık olarak 250 km kuzeyinde yer alan Nagano eyaletinde, otomatlardan satışı yapılan kurutulmuş böcek cipsi fiyatları 1000 yen ile 2600 yen arasında değişiyor. Bu da 130 TL ile 340 TL arasına denk geliyor.

Firma Yetkilisinden Açıklama!

Kurutulmuş böcek cipsi üretimi yapan firmanın yetkilisi Asami Osawa, ürettikleri bu gıda ürününe en çok çocukların ve kadınların yoğun talep göstereceklerini düşündüklerini açıkladı.

Otomatlar Ülkesi Japonya!

Japonya, dünyanın en çok otomatı bulunan ülkesi… Bilinene göre Japonya’da 5 milyondan fazla otomat makinesi bulunuyor. Bu makinelerde sudan çoraba, şemsiyeden makyaj malzemesine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Kısacası; Japonya’da otomat makineleri o kadar fazla ki; kaba bir hesapla her 23 kişiye bir tane otomat makinesi düşüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!