featured

En Güzel Kuş Resimleri ve Kuşlar Hakkında Bilgiler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuş resimleri ve kuşların özellikleri hakkında bilgileri derlediğimiz foto galerimizde belkide şu ana kadar görmediğimiz kuşları tanıyalım mı? İşte, kuş fotoğrafları ve kuşların özellikleri!

Her canlı kuşkusuz güzeldir. En güzel kuş resimleri galerisi oluştururken hem ilk kez göreceğinizi düşündüğümüz kuş türlerini bir araya getirmek hem de bilinen kuşların özellikleri hakkında bilgi vermek istedik. Şimdi görülmeye değer olduğunu düşündüğümüz bu güzel kuşları, kuş fotoğrafları ile birlikte tanıyalım mı?

YouTube video

En Güzel Kuş Resimleri!

Guyanalı Kaya Horozu

Guyanalı Kaya Horozu

Güney Amerika içinde yağmur ormanlarında yaşayan Guyanalı Kaya Horozu, yarım daire şekilde ibiğe sahiptir. Kertenkele, meyve ve kurbağa yerler.

Harikulade Fregat Kuşu

Harikulade Fregat Kuşu

Tropik Atlantik’te, Florida, Galapagos gibi bölgelerde yaşayan Harikulade Fregat Kuşu, koloniler halinde yaşamlarını sürdürürler. Saldırgan bir kuş olduğu için bu türe savaş kuşu adı da verilmiştir.

En güzel Kuş Resimleri – Renkli Tukan Kuşu

En güzel Kuş Resimleri – Renkli Tukan Kuşu

Ramphastidae  ailesine ait olan Tukan kuşu, en güzel kuş resimleri sıralamasında önde gelmektedir. Renkli Tukan kuşu  Neotropik bölgelerde yaşamaktadır. Hem tüyleri hem de gagaları renklidir.

Liocichlas Kuşu

Liocichlas Kuşu

Liocichlas, Leiothrichidae ailesine mensuptur.  Bu kuş cinsine Asya’da sıkça rastlanmaktadır. Özellikle Hindistan ve Çin’de görülmektedir.

Saksonya Kralı Cennet Kuşu

Saksonya Kralı Cennet Kuşu

Saksonya Kralı Cennet Kuşu, Yeni Gine’de yaşarlar. Erkeklerinin başında görülmeye değer onları süsleyen tüyleri vardır. Meyve ve eklem bacaklı yerler.

Kuş Resimleri Martı Kuşu

Kuş Resimleri Martı Kuşu

Kuş resimleri arasından seçtiğimiz Martı, Martıgiller familyasındandır ve bu gruba hemen hemen tüm deniz kuşları girmektedir.

Superb Kuşu

Superb Kuşu

Cennet kuşu ya da hilal şapkalı  olarak da adlandırılan lophorina Superb kuşu, Paradisaeidae ailesindendir ve en çok Yeni Gine’de bulunan Kuşbaşı Yarımadası’da bu türe rastlanmaktadır.

En Güzel Kuş Resimleri - Pabuç Gagalı ( Schuebill Kuşu )

En Güzel Kuş Resimleri – Pabuç Gagalı ( Schuebill Kuşu )

Schuebill kuşu, Türkçe’de Papuç gagalı olarak geçen bu kuş türü bazende papuç gagalı leylek olarak da anılmaktadır.

Gagalarının ayakkabıya benzemesi nedeniyle ismini gagalarından almaktadır. Ayrıca leyleklere benzer bir yanı da vardır. En güzel kuş resimleri arasında bulunmaktadır.

Büyük Ak Balıkçıl Kuşu

Büyük Ak Balıkçıl Kuşu

Büyük Ak Balıkçıl kuşu kanatlarını açtığında muhteşem bir görüntü vermektedir ve balıkçıgiller ailesindendir. En güzel kuş resimleri arasında yer almaktadır.

Kuş Resimleri - Papağan

Kuş Resimleri – Papağan

Tropikal bölgelerin kuşları olan Papağan türleri renkli tüyleri ile dikkat çektiği kadar konuşmalarıyla da ünlüdürler.

Lori Parakkeet

Lori Parakkeet

Lori Parakkeet olarak bilinen bu tür Papağanlara benzemektedirler. Gökkuşağı renkleri bulunduğu gibi sade tek renk olanları vardır.

Kuş Resimleri - Aşk Kuşu

Kuş Resimleri – Aşk Kuşu

Agapornis olarak da bilinen Aşk kuşu küçük ve renkli tüylere sahip bir kuştur. Kuş resimleriarasında çok sevilen bu türün gri kafalı olanları Madagaskar’da, diğer türleri ise Afrika Kıtası’nda sıkça görülmektedir.

Kuş Resimleri - Palmiye Kakadus

Kuş Resimleri – Palmiye Kakadus

Kakadugiller ailesinden olan palmiye kakadus kuş türüne Avusturalya’nın kuzey doğusuna, Aru Adaları’nda ve Yeni Gine Adası’nda rastlanmaktadır. Papağan türünden olan bu kuşların gagaları oldukça iridir. Yalnız yaşarlar ve heyecanlandıklarında kırmızı olan yüzleri maviye döner. 75 santime yakın uzunluktadırlar.

Emu Kuşu

Emu Kuşu

Emu kuş türü Avustralya’nın en büyük kuşlarındandır. Tüyleri yumuşaktır, uzun boyunları ve bacakları vardır. 1,9 metreye kadar boyları uzamaktadır. Zaman zaman 50 km hızla koşma özelliklerine sahiptirler. Ayrıca bu kuş türü Avusturalya’nın hem arması hem de simgesidir.

Pala Bıyıklı Kuş

Pala Bıyıklı Kuş

Bıyıklı bir kuş türüdür. Küçük balıkları yiyerek beslenen Pala Bıyıklı Kuşlar kedi miyavlamasına benzeyen ses çıkartırlar. Şili ve Peru sahillerinde bulunurlar.

Kuş Fotoğrafları - Sorguçlu Martı

Kuş Fotoğrafları – Sorguçlu Martı

Sorguçlu martı, kalın kırmızı gagaya sahiptir. Ayrıca sarımsı sorgucu bulunan bu martı türü, Kuzey Pasifik Okyanusunda yaşar. Takriben 750 gram ağırlığındadırlar ve boyları 35 santim civarındadır. En güzel kuş fotoğrafları arasındadır.

Uzun Kuyruklu Dul Kuşu

Uzun Kuyruklu Dul Kuşu

Güney Afrika’da yaşayan bir türdür. Uzun Kuyruklu Dul Kuşu, adını kuyruklarının uzun olmasından almıştır. Kuyruklarının uzunluğu 40 santim civarındadır.

Mavi Ayaklı Sümsük Kuşu

Mavi Ayaklı Sümsük Kuşu

Galapagos’da sıkça rastlanan Mavi Ayaklı Sümsük Kuşu, sempatik yüze sahiptir. Hem çok iyi uçarlar hem de çok iyi yüzerler. Çiftleşecekleri zaman erkekleri ayaklarını yere vururlar ve gökyüzünü işaret ederken dans ederler. Ayrıca bu hareketleri yaparken ıslık çalarlar.maskmaskmask

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!