Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lavaboda pas lekesi nasıl çıkar? Yaşam alanlarımızda neme ve ıslaklığa bağlı olarak pas lekeleri gelişebilir. Bu durumda yaşam alanlarının konforlu bir şekilde kullanılabilmesini devam ettirebilmek için kapsamlı bir temiz yapılması şarttır. Peki, lavaboda pas lekesi nasıl çıkar? Kromdan pas lekesi nasıl çıkar? Tuvaletteki sarı pas lekesi nasıl çıkar? Demirden pas lekesi nasıl çıkar? Gelin, merak ettiğiniz tüm bu sorulara yanıt verelim.

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar? Banyodaki Pas Lekesini Nasıl Çıkar?

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Pas lekesi oluşan lavabolardan bir tanesi banyolarındır. Sürekli duş alınan ve kişisel hijyenin sağlandığı banyolar daima ıslak ve nemli kalır. Buda pas lekelerinin banyonun büyük bir bölümünü ele geçirmesine sebep olacaktır.

Banyodaki lavaboda pas lekesi nasıl çıkar? Lavabonuzda pas lekeleri oluşmuşsa ilk olarak ponza taşını kullanabilirsiniz. Doğal bir oluşum olan bu taş, en zorlu pas lekelerini bile gidermede etkilidir. Bunun yanı sıra lavaboda pas lekesi nasıl çıkar konusunda önerilen iki doğal ürün sirke ve karbonattır. Lavabonun her tarafına karbonat döktükten sonra sirke ekleyip ovarsanız, pas lekelerinin azaldığını görebilirsiniz.

Peki, banyo klozette pas lekesi nasıl çıkar? Klozette uzun süreli kullanıma bağlı olarak pas lekeleri oluşmuşsa klor bor çözeltisi ile bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Tuvaletteki pas lekeleri nasıl çıkar şeklinde araştırmalar yapan kişilerde bu çözeltiyi temin ederek, pas lekelerinden kurtulabileceklerdir.

Klozetteki suyu temizledikten sonra bu çözeltiyi püskürtmeniz ve bir süre bu çözeltinin işlemesini beklemeniz gerekecektir. Tuvalet fırçası yardımı ile klozeti tamamen ovduktan sonra, derinlemesine yıkamalısınız. Bu işlem sonucunda pas lekelerinin büyük ölçüde ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Fayanstaki Pas Lekesi Nasıl Çıkar? Mutfak ve Banyodaki Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Banyoda ve mutfakta kullanım hatalarına bağlı olarak paslanmalar meydana gelebilir. Bu durumda ise lavaboda pas lekesi nasıl çıkar diyenler, bir diğer önerimize yer verebileceklerdir. Diş macunu ve karbonatın bir arada kullanımı da paslı görünümü gidermede etkili bir yöntemdir.

Kalın bir macun haline getirdiğiniz bu karışımı fayanslarda gördüğünüz pas lekelerinin üstünü kapatacak kadar sürmelisiniz. Daha sonrasında ise 5-10 dakika bekleyerek, ovma yöntemiyle silmelisiniz. Çok kısa sürede fayansınızın üzerindeki  paslı görünümünün azaldığını görebilirisiniz.

Lavaboda pas lekesi nasıl çıkar konusu yanı sıra bir diğer zorlu leke mürekkep lekesi nasıl çıkar merak ediyorsanız, bu yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Pas Lekesini Çıkaran Diğer Etkili Yöntemler Nelerdir?

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Mutfakta, fayansta, banyoda, musluklarda ve lavaboda pas lekesi nasıl çıkar diyorsanız, onlarca farklı yöntemin bulunduğunu söyleyebiliriz. Ancak pas lekelerinin en iyi şekilde giderilebilmesi için, en kısa sürede lekelere müdahale edilmesi gerekecektir. Pas lekelerini gidermek için sırasıyla şu yöntemleri deneyebilirsiniz;

A) Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar? Limon ve Tuz Karışımı Mucizesi

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Limon ve tuz ikilisinin tüm pas lekelerini gidermede etkili olduğunu biliyor musunuz? Yalnızca bir yemek kaşığı limon suyu ile bir çay kaşığı tuzu karıştırarak, paslı bölgelere sürebilirsiniz. Birkaç dakika beklettiğiniz karışımı sürdükten sonra ovarak bölgedeki pas lekelerinden kurtulabilirsiniz.

B) Beyaz Sirke ile Pas Lekelerini Ortadan Kaldırabilirsiniz

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?
Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Musluk üzerindeki pas lekesi nasıl çıkar diyorsanız, beyaz sirke kullanmak en iyi çözüm olabilir. Beyaz sirke asidik etkisi bulunan doğal bir ürün olduğundan pas lekelerini hızlıca çözer ve atar.

Musluk ya da lavaboda pas lekesi nasıl çıkar konusunda beyaz sirkeyi bölgeye uygulamanız ve tel yardımıyla ovmanız önerilmektedir. Birkaç dakikalık ovma süresi sonrasında pas lekelerinin gözle görülür şekilde azaldığını fark edebilirsiniz. Bunu düzenli olarak yaptığınızda musluğunuzu ya da lavabonuzu ilk günkü gibi tertemiz kullanabilirsiniz.

C) Kimyasal Ürünleri Kullanarak da Pas Lekelerini Yok Edebilirsiniz

Lavaboda Pas Lekesi Nasıl Çıkar | Pas Lekesini Çıkarmak İçin Ne Yapmalıyız?

Lavaboda pas lekesi nasıl çıkar? Bu konuda tüm doğal yöntemleri kullanmış, ancak sonuç alamamışsanız kimyasal ürünlere yer verebilirsiniz. Birçok etkili maddenin bileşimi ile oluşturulan bu maddeler oldukça kısa sürede pas lekelerini ortadan kaldıracaktır. Bunun yanında düzenli kullanım sonrasında pas lekelerinin oluşma olasılığı da olmayacaktır.

Peki, en iyi pas sökücü nedir? Bu konuda pek çok markaya ait ürün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak en iyi pas sökücü konusunda tek bir ürün söyleyebilmek oldukça zordur. Kullanıcıların her birinin farklı marka ve ürünü beğendiği düşünülürse, bu konuda deneme yanılma yöntemini tercih etmek daha doğru olacaktır.

En iyi pas sökücü fiyatları ve modelleri için buraya göz atabilirsiniz.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!