featured

Madecassol Krem Nasıl Kullanılır | Madecassol Her Gün Kullanılır mı? Madecassol Krem Lekelere İyi Gelir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Madecassol krem nasıl kullanılır? Son günlerin oldukça popüler ürünlerinden biri olan Madecassol, hemen her kadın tarafından kullanılıyor. Yalnızca eczaneler üzerinden satın alarak kullanıma başlayabileceğiniz bu krem, Bayer ilaç sanayi firması tarafından üretilmektedir. Peki, Madecassol krem nedir? Madecassol krem yüze sürülür mü? Madecassol krem yüzde kaç saat kalmalı? İşte, detaylar…

Madecassol Krem Nasıl Kullanılır? Madecassol Krem Ne İşe Yarar?

Madecasssol krem nasıl kullanılır öncesinde, kısa bir bilgi vererek başlayalım. Madecassol krem ne işe yarar, nasıl kullanılır? Bu kremin etken maddesi Centella asiatica bitkisidir. Doğanın bize sunduğu bitkisel içeriklerden biri olan bu bitki, hücrelerin onarımı ve çoğalmasında etkilidir. Bu medikal krem özel bitkisel içeriği sayesinde pek çok cilt sorununu ortadan kaldırarak, istenilen görüntüye ulaşılmasını sağlayabilecektir.

1- Madecassol Krem Prospektüs Bilgileri | Madecassol Krem Hangi Durumlarda Kullanılır?

Madecassol krem nasıl kullanılır? Madecassol krem prospektüs bilgileri incelendiğinde bu kremin bazı durumlarda kullanımı önerilmektedir. Madecassol krem şu durumlarda kullanılabilecektir;

Yara ve yanıklar,Sivilce ve sivilce izleri,Güneş ya da doğum sebebiyle oluşan lekeler,Çatlaklar,Kırışıklıklar,Genital bölge yırtıkları,Sünnet yarası,

Madecassol krem nasıl kullanılır? Madecassol krem yukarıda yer alan tüm durumlarda kullanılabilecektir. Hücre yenileme ve onarım özelliği bulunan bu krem sayesinde, tüm bu cilt sorunları ortadan kaldırılabilecektir.

2- Madecassol Krem Yüze Nasıl Uygulanır? Madecassol Tüm Yüze Sürülür mü?

Madecassol krem nasıl kullanılır? Madecassol yüze sürülürmü? Madecassol krem cilt sorunları üzerinde etkili olduğundan elbette ki, yüze ve diğer tüm vücut bölgelerine uygulanabilecektir. Madecassol krem nasıl kullanılır kısmında, gözler ve dudak hariç tüm bölgelere sürülmesine izin verilmektedir.

3- Madecassol Krem Kullanım Talimatları | Madecassol Krem Nasıl Kullanılır?

Madecassol krem nasıl kullanılır, kullanım talimatlarına göre bahsedelim. Madecassol krem doktor farklı bir doz önermedikçe, günde 1-2 kez uygulanabilecektir. Sorunlu olan bölgeye bu krem, çok ince bir tabaka olacak şekilde sürülmelidir.

Durulanmasına gerek duyulmayan bu krem, istenirse 2-4 saat içerisinde durulanabilecektir. Madecassol krem nasıl kullanılır konusu cilt problemleri için araştırılıyorsa, özellikle ilacın gece yatmadan uygulanması önerilir. Bunun nedeni ise gece hücre yenilenmesinin maksimum düzeyde olmasıdır. Madecassol krem uygulandığı bölgede minimum 2-4 saat kalmalıdır.

4- Madecassol Krem Kullanımı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmeli? Kimler Madecassol Krem Kullanamaz?

Madecassol kullanım talimatları incelendiğinde bu kremin bazı durumlarda kullanılmaması gerektiği vurgulanır. Madecassol krem içeriğine alerjisi bulunan kişiler tarafından kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca bu krem vücutta enfeksiyon varlığı söz konusu ise (özellikle yara üzerinde) kesinlikle kullanılmamalıdır.

Bu kremin hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmasında bir sakınca görülmese de, kullanım öncesinde bir doktora başvurulması önerilmektedir. Son olarak Madecassol krem nasıl kullanılır prospektüs bilgileri incelendiğinde, yiyecekler ve içeceklerle kullanım kısmına mutlaka göz atılmalıdır.

Madecassol krem prospektüs bilgileri için tıklayınız.

5- Madecassol Krem Kaç Gün Kullanılmalı? Madecassol Krem Her Gün Kullanılır mı?

Madecassol krem her gün kullanılır mı? Evet, özellikle bu krem cilt problemleri ile yaraların iyileşmesi için kullanılıyorsa her gün sürülmelidir. Aksi takdirde istenilen sonuca ulaşılması mümkün olmayacaktır. Madecassol krem kullanım süresi genel olarak doktor tarafından planlanmalıdır.

Ancak genel olarak tedavi süresi 7-10 gün ile sınırlandırılmalıdır. Fakat bu krem lekeler ya da sivilce izleri için kullanılıyorsa bu süre zarfı daha da fazla olabilir. Madecassol krem kaç günde etki eder? Ortalama 10-15 gün içerisinde bu krem olumlu etkilerini gösterebilecektir.

6- Madecassol Krem Kullananlar Ne Diyor? Madecassol Krem Yan Etkileri

Madecassol krem nasıl kullanılır? Madecassol krem yorumları incelendiğinde, genel olarak kullanıcıların memnun olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Ancak bu krem kullanıcıları ‘’Madecassol sürdüm yüzüm kızardı, Madecassol kaşıntı yaptı, Madecassol krem kızarıklık yaptı ne yapmalıyım’’ tarzında problemlerle de karşılaşmıştır.

Madecassol krem yan etkileri genel olarak alerji durumu söz konusu olduğunda ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra doz aşımı durumunda da bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Madecassol kremin yan etkileri şu şekildedir;

Kaşıntı,Cilt döküntüsü,Kurdeşen,İçi su dolu kabarcıklar

Madecassol krem nasıl kullanılır? Bu krem alerji yaptıysa Madecassol alerjisine ne iyi gelir hakkında bir araştırma yapılması önerilmemektedir. Alerji varlığı tespit edildiyse mutlaka krem kullanımı bırakılmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

7- Madecassol Krem Fiyatı 2022 | Madecassol Krem Ne Kadar Fiyatı?

Madecassol krem nasıl kullanılır? Madecassol krem kullanımı için reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneler üzerinden temin edilebilecektir. Madecassol krem SGK tarafından karşılanmamaktadır. Madecassol krem fiyat bilgisi ise 2022 yılı itibariyle 34.83 TL’dir.

8- Madecassol Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Madecassol krem temin edilemediği ya da etken maddesine alerji tespit edildiği durumlarda muadili olan kremler tercih edilebilecektir. Madecassol krem muadili olan ilaçlar şunlardır;

Madefix merhem %1,Madegsole merhem %1,Madegcenta merhem %1 şeklindedir.

9- Madecassol Krem Saklanması

Madecassol krem nasıl kullanılır? Madecassol krem kullanımı kadar saklanması konusunda da dikkat edilmelidir. Bu krem kuru ve serin yerlerde SKT tarihine kadar kullanılabilecektir. Ambalajı açılmayan ürünlerde de SKT tarihine dikkat edilmeli, buna göre kullanılmalıdır. Çocuklar üzerindeki olumlu-olumsuz etkileri test edilmediğinden Madecassol merhem, çocukların ulaşamayacağı yerde saklanmalıdır.

10- Madecassol Krem Zararları Nelerdir?

https://www.youtube.com/watch?v=C48QeTX4fZ8

Madecassol krem nasıl kullanılır? Bu soruya yanıt verildikten sonra olası zararlarından da bahsedilmelidir. Madecassol krem alerji ya da doz aşımı söz konusu olmadığı takdirde zarar vermeyecektir. Ancak 2’den fazla cilde uygulanması halde ciltte kuruluk, gerginlik, kaşıntı, kızarıklık gibi durumlara yol açabilir. Bu krem bu yan etkiler dışında sağlığı olumsuz yönde etkilemeyecektir.

Kozmetik açıdan öne çıkan bir diğer bitkisel içerik, Galebe krem ne işe yarar merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!