featured

Marvel Filmleri Hangi Sırayla İzlenmeli? En Güçlü Marvel Karakteri Hangisidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlere damga vuran Marvel filmleri, nihayet yeni hikayeler ile vizyona dönmeyi planlıyor. Fakat geride bıraktığımız filmlerde sıkça sorulan sorular arasında Marvel filmleri sıralaması yer alıyor. Filmlerin hikaye içerisinde kronolojik olarak hangi sırada izlenmesi gerektiği sıklıkla tartışılıyor. Biz de buna istinaden Marvel Sinematik Evreni için hikaye sıralamasını derlemek istedik.

YouTube video

Çizgi romanlardan sinemaya geçişi ile bir hikaye bütününü oluşturan Marvel filmlerinin izleme sırasını bu yazımızda bulabilirsiniz. Aynı zamanda en güçlü Marvel karakteri kimdir ve serideki tüm güçlü karakterlerin incelemesini de bu yazımızda bulmanız mümkündür. İşte, izlemeniz gereken kronolojik sıralamasıyla Marvel Sinematik Evreni’ne ait filmler:

1 –  Captain America: The First Avenger – 2011

Marvel filmleri için kronolojik olarak oluşturduğumuz listemizde ilk sırada Captain America: The First Avenger filmi yer alıyor. Marvel evreninin başlangıcı olarak kabul edilen bu yapımda Captain America karakterinin doğuşu anlatılıyor. Bunun yanı sıra hikayede Infinity Stone göndermeleri de bulunuyor.

YouTube video

Dördüncü fazın ilk filmi olarak görülen bu yapımda II. Dünya Savaşı dönemine bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Filmde aynı zamanda, Captain America, Peggy Carter ve Howard Stark karakterleri yer alıyor.

2 – Iron Man – 2008

Marvel filmleri izleme sırası içerisinde Iron Man filmi ikinci sırada yer alıyor. Hikayesi itibariyle Captain America’dan sonra gelen bu yapım, aynı zamanda Marvel Evreni’nin de ilk filmidir. Tony Stark karakterinin Iron Man’e evirilmesine ilk kez bu film ile şahit olacaksınız.

YouTube video

Iron Man’in doğuşunu konu alan filmde Avengers serisi için de ilk adımlar atılmış oluyor. Film, en güçlü Marvel karakterleri konusunun da başlangıcı kabul ediliyor.

3 – Iron Man II – 2010

Marvel filmleri sırayla izleme listesinde Iron Man’in 2010 yılında çekilen devam filmi de üçüncü sırada yer alıyor. Tony Stark’ın Iron Man olduğu artık tüm dünya tarafından bilinmektedir. Kendisini daha da fazla geliştirmek isteyen Stark, bu filmde yepyeni bir Iron Man ile karşımıza çıkıyor.

YouTube video

Avengers serisinin en sevilen isimlerinden biri olan Iron Man’in gelişim hikayesini bu filmde etraflıca görebilirsiniz. Yeni bir görev için şehri terk eden Iron Man, bu yeni macerasında yine aksiyonu iliklerinize işliyor.

4 –  The Incredible Hulk – 2008

Marvel filmleri listesinde belki de en az seyredilen yapımlardan biri olarak The Incredible Hulk filmini gösterebiliriz. Iron Man ile aynı sene vizyona giren film, Bruce Banner’ın hikayesine odaklanıyor. Yeşil Dev Hulk’ın yaratılışı hikayesi olan bu yapımda Hulk rolünde Edward Norton yer alıyor.

YouTube video

Filmin son sahnesi bir başka hikayeye bağlanırken Hulk da listemizde dördüncü sırada yer alan yapım oluyor.

5 – Thor – 2011

Marvel filmleri sırası içerisinde Thor’un ilk kez ekrana çıktığı 2011 tarihli yapımı da beşinci sıraya eklemeliyiz. Iron Man 2 filminin son sahnesi ile bağlantılı olan bu yapım, 2011 senesine damga vurmayı da başarmıştır.

YouTube video

Thor, kendi gezegeninden dünyaya yeni bir macera için gelirken izleyiciler bu yeni süper kahramanı yakından tanıma fırsatı yakalamış oldu. Thor ve kardeşi Loki’nin maceraları Avengers serisi ile devam ediyor.

6 – Avengers – 2012

Tarihler 2012 senesini gösterdiğinde yepyeni bir süper kahraman filmi ile Marvel Sinematik Evreni, iddiasını sürdürdüğünü belli etmiştir. Marvel filmleri arasında bir başlangıç noktası kabul edilen Avengers, yeni bir serinin de habercisi oldu.

YouTube video

 2012 senesine dek yayınlanan tüm süper kahraman filmlerindeki kahramanları bir arada barındıran bu yapım, büyük övgü toplamıştır. Filmde Thor ve bir türlü yıldızının barışmadığı kardeşi Loki’nin çekişmesi anlatılmaktadır. Bu süreçte Avengers takımı da Thor’un yanında Loki’ye karşı savaşacaklardır.

7.    Iron Man III – 2013

Marvel kronolojik izleme sırası listesinde yedinci sırada yer alan Iron Man 3, aynı zamanda serinin de son filmdir. Tony Stark karakterinin tek başına yer aldığı son yapım, yine Iron Man’in maceralarına odaklanıyor.

YouTube video

Seri içerisinde herhangi bir hikaye katkısı bulunmayan bu filmi bağımsız olarak da izleyebilirsiniz. Film, Tony Stark ve Iron Man’i Avengers serisine nakleden bir bitiş filmidir.

8 – Thor: The Dark World – 2013

En güçlü Marvel karakteri tartışması devam ederken Thor da 2013 yılında çekilen ikinci filmi ile bu tartışmaya dahil olmuştur. Thor ve kardeşi Loki’nin maceralarının devam ettiği bu filmde de dördüncü fazın hikayesine sadık kalınıyor.

YouTube video

Seri boyunca izlemeniz gereken en önemli filmlerden olan Thor: The Dark World, sonsuzluk taşı ile bağlantılı bir yapım.

9 – Captain America: Winter Soldier – 2014

Marvel filmleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bu yapım, Captain America serisinin ikinci filmidir. İlk filmden aşina olduğunuz Hydra ile yeniden karşılaşan Captain America, bu süreçte pek çok maceraya atılacaktır.

YouTube video

Captain America: Winter Soldier, serisinin de en etkileyici yapımları arasında başı çekiyor. Bu filmi de kronolojik sıralama içerisinde dokuzuncu sırada bulabilirsiniz.

10 – Guardians of the Galaxy – 2014

Guardians of the Galaxy, Marvel evrenine ait yeni süper kahramanlar ile tanışabileceğiniz eğlenceli bir film. Komedi unsurları ile dikkat çeken bu yapımda dünya dışındaki gezegenlerin maceralarına tanık oluyoruz. Marvel filmleri sıralaması içerisinde onuncu sırada yer alan bu yapımı da kesinlikle çok seveceksiniz.

11 – Guardians of the Galaxy II – 2017

Serinin ikinci ve en çok sevilen yapımlarından olan bu filmde de Avengers serisine göndermeler bulunuyor. Marvel Sinematik Evreni içerisindeki hikaye bütünlüğünü tamamlayan bu filmi on birinci sırada izleyebilirsiniz.

YouTube video

Guardians of the Galaxy II, hikayesi itibariyle ilk yapımın hemen ardından izlenmesi gereken bir filmdir. Avengers: Infinity War için de bir giriş filmi olan yapımı mutlaka listenize eklemelisiniz.

12 – Avengers: Age of Ultron – 2015

En iyi Marvel filmleri arasında da yer alan serinin ikinci filmi de izleyenlere aksiyon dolu dakikalar yaşatıyor. Avengers: Age of Ultron, kendisinden sonra gelen yapımlar için adeta bir rehber niteliği de taşıyor.

YouTube video

Sokovia olaylarını anlatan bu yapımda serinin en büyük dönüm noktalarından birini görebilirsiniz. Özellikle de Civil War ve Black Panther için altyapı oluşturan bu filmi mutlaka sırasında izlemeniz gerekiyor.

13 – Ant-Man – 2015

Marvel filmleri içerisinde listede on üçüncü sırada yer alan bu yapım ile ilk kez tanışacaksınız. Yepyeni bir süper kahraman ile tanışacağınız bu yapımda Karınca Adam’ın doğuşunu göreceksiniz. Avengers serisi için hikaye tamamlayıcı olmayan bu yapımı da bağımsız olarak izlemeniz mümkündür.

YouTube video

Ant-Man, daha sonrasında çekilen Avengers filmlerinde sık sık görebileceğiniz bir süper kahramana dönüşecektir. Filmin son sahnesi de Captain America: Civil War filmi için bir haberci sayılmaktadır.

14 – Captain America: Civil War – 2016

En güçlü Marvel karakteri sorusunun en sık sorulduğu filmlerin başında şüphesiz ki Captain America: Civil War geliyor. Film, aynı zamanda Marvel Evreni için de adeta bir dönüm noktası olma özelliğini taşıyor. Pek çok süper kahramanın bir arada yer aldığı bu filmde Captain America ve Iron Man arasında yaşanan çekişmeler anlatılıyor.

YouTube video

Filmde, aynı zamanda yeni süper kahramanları da görebileceksiniz. Avengers ekibinin dağılması ve bu süreçte gelişen macera dolu olaylar ile bu yapımı mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

15 – Black Panther – 2018

Marvel filmleri arasında Black Panther serisinin oldukça önemli bir yeri bulunuyor. Henüz tek bir filmi olan bu yapımın devam filmi de merakla bekleniyor. Hikayesi itibariyle Captain America: Civil War’dan sonra gelen bu film, asıl hikayeye de katkıda bulunuyor.

YouTube video

Wakanda isimli izole bir ülkeyi anlatan yapımda ırkçılık temalı gönderiler de yer alıyor. Wakanda’nın gücünü Avengers: Infinity War filmiyle de göreceğiz.

16 – Spider-Man: Homecoming – 2017

Spider-Man, Marvel evreninde yer alan en önemli kahramanların başında geliyor. Şimdiye dek çekilmiş olan Spider-Man filmlerine oranla daha büyük beğeni toplayan bu yapım da listemizde on altıncı sırada yer alıyor.

YouTube video

Captain America: Civil War ile Avengers: Infinity War arasında geçen hikayede Spider-Man’i daha yakından tanıyabileceksiniz.

17 – Doctor Strange – 2016

Marvel filmleri listesinin sonuna doğru geldiğimizde karşımıza yeni bir süper kahraman daha çıkıyor. Doctor Strange, serinin en önemli yapımları arasında da başı çekiyor. Her ne kadar 2016 yılında vizyona girse de filmin hikayesi itibariyle on yedinci sırada gelmesi gerekiyor.

YouTube video

Filmde, Doctor Strange karakterinin sonsuzluk taşlarından biri ile olan imtihanını izleyebilirsiniz. Film, Avengers: Infinity War filmi için de güzel bir hazırlık ortamı yaratıyor.

18. Thor: Ragnarok – 2017

Sevilen karakter Thor ile Hulk’ı bir arada izlemek isteyenler Thor: Ragnarok filmini listelerine mutlaka eklemeli. Film, aynı zamanda en güçlü Marvel karakteri için de bir ipucu olma niteliğini taşıyor.

YouTube video

Hulk, Thor ve Loki gibi isimlerin yer aldığı bu yapım, kıyametin de en büyük habercilerinden biri niteliğinde. Filmin son sahnelerinde yine Avengers serisine bağlantıları bulabilirsiniz.

19 – Avengers: Infinity War – 2018

Marvel filmleri arasında dönüm noktası olan yapımlardan biri de Avengers: Infinity War filmidir. Adeta son fazın başlangıcı olarak görülen bu filmde Thanos ve sonsuzluk taşlarının elde edilmesi süreci işleniyor. Aslında seri içerisinde yer alan pek çok yapım da bu filme hazırlık niteliği taşıyor.

YouTube video

Film, tüm süper kahramanları bir araya getirirken adeta görsel bir şölen yaşatıyor. Listemizde on dokuzuncu sırada yer alan bu yapımı mutlaka izlemelisiniz.

20 – Ant-Man and the Wasp – 2018

Avengers: Infinity War filminin ardından vizyona giren Ant-Man serisinin devam filmi de büyük beğeni toplamıştır. Bir ara film olarak nitelendirilen bu yapımda son Avengers filmine de göndermeler bulunuyor.

YouTube video

Marvel filmleri arasında bağımsız da izlenebilen Ant-Man serisinin son filmini yirminci sırada bulabilirsiniz.

21. Captain Marvel – 2019

Marvel filmleri 2019 yılı listesinde yer alan Captain Marvel ile yeni bir süper kahramana daha merhaba diyoruz. Üstelik Captain Marvel, çizgi film evreni içerisinde en güçlü kahraman olarak da ün yapmış bir karakterdir. Aynı zamanda Marvel Sinematik Evreni tarafından çekilen ilk kadın kahraman filmi olan bu yapımı mutlaka izlemelisiniz.

YouTube video

Geçmişte ve şimdiki zamanda geçen bu yapımda Nick Fury ile karşılaşan Captain Marvel isimli kahramanın maceraları anlatılıyor. Avengers serisine de dahil olacak olan bu kahramanı bu yapım sayesinde yakından tanıyabilirsiniz.

22 – Avengers: Endgame – 2019

Ve işte 2008 yılı itibariyle başlayan bir dönemin son filmi olan Avengers: Endgame de listemizin yürmi ikinci sırasında yer alıyor. Dördüncü fazın son filmi olan bu yapımda yine sonsuzluk taşlarını ve Thanos’u bulabilirsiniz. Serinin bitiş filmi olan ve yeni bir döneme ışık tutan bu filmi de mutlaka listenize eklemelisiniz.

YouTube video

Avengers: Endgame, Marvel filmleri listemizin belki de en merak edilen yapımlarından biri olmuştur. Avengers: Endgame izle seçeneği ile bu muhteşem filmi yeniden izleyebilirsiniz.

23 – Spider-Man: Far From Home – 2019

Marvel filmleri izle listemizin son filmi olarak Spider-Man: Far from Home’u bulabilirsiniz. Spider-Man serisinin ikinci filmi olan bu yapımda bir dönemin bitişinin izlerini bulabileceksiniz. Spider-Man serisinin devam edeceğinin de sinyallerinin verildiği bu filmde kahramanımızı yine türlü türlü maceralar bekliyor.

YouTube video

Marvel filmleri 2020 için hazırlık niteliği taşıyan bu yapım, Avengers serisinin son bulmasının ardından vizyona giren ilk filmdir.

En Güçlü Marvel Karakteri Kim?

Gelelim bu süreçte en fazla merak edilen sorulardan birine. Marvel Evreni içerisinde her daim en güçlü karakterin kim olduğu konusu tartışılmıştır. Öyle ki süper kahramanların birbirleri ile girdikleri savaşlarda da bu sorunun cevabına ulaşmak pek mümkün değildir.

Marvel filmleri içerisinde de özellikle Captain America: Civil War filmi ile bu sorunun üzerine gidilmiştir. Filmlerde yer alan kahramanlara bakıldığında en güçlü kahramanların Thor ve Hulk olduğu söylenebilir. Bunun dışında Thanos için de en güçlü kahraman yakıştırması sıklıkla yapılmaktadır.

Mayıs 2020 içerisinde sizlerle çeşitli film listeleri paylaşmak istedik. Marvel Cinematic Universe içinde de Chris Evans ve diğerlerinin yer aldığı en önemli yapımları derledik. Bu listemizde Marvel evreninin filmlerini kronolojik bir sıralama içerisinde bulabilirsiniz.       

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!