featured

MasterChef Creme Brule Nasıl Yapılır? Orman Meyveli Krem Brule Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Fransız tatlısı olan Creme Brule nasıl yapılır? MasterChef’te şeflerin tatlı olarak seçtikleri enfes bir krem brule tarifi vereceğiz. Bu lezzetli ve üzeri yanmış şekerle kaplı MasterChef Creme Brule tatlısını misafirlerinize ikram etmeye ne dersiniz? İşte MasterChef Krem Brule tarifi!

MasterChef Creme Brule Tarifi!

Malzemeler

4 bardak krema,1 bardak süt,6 adet yumurta sarısı,70 gram toz şeker,1 paket vanilya.

Üzeri için:

50 gram toz şeker,Orman meyveleri.

MasterChef Creme Brule Nasıl Yapılır?

MasterChef Creme Brule nasıl yapılır diye merak edenlere hemen söyleyelim, bu lezzetli tatlı çok çabuk ve oldukça pratik bir şekilde hazırlanır. İşte birkaç püf noktasına değineceğimiz Creme Brule tatlısının tarifi!

Krem Brule hazırlamak için öncelikle krema ile sütü bir tencere içerisinde bir taşım kaynatmak gerekir.Diğer bir tarafta yumurta sarıları, 70 gram toz şeker ve vanilya iyice çırpılır.Sadece bir taşım kaynayan sütlü krema, yumurtalı karışımın içerisine azar azar dökülürken bir taraftan da mikser karışım için çırpılır.Tüm malzeme creme brule içerisine yedirildikten sonra hazırlanan Brule harcı süzgeçten en az iki kez geçirilerek içindeki tortulardan ve hava kabarcıklarından arındırılır.Bir tepsi içerisine fırın kapları konur ve içerisine hazırlanan krem brule paylaştırılır.145 derece fırında pişirilmek üzere tatlılar fırına v erilmeden önce tepsiye kaynamış su dökülür.Takriben 40 dakika kadar hazırlanan tatlı fırında pişirilir.Fırından çıkartılan tatlı bir gece veya en az 4 saat bekletildikten sonra tatlıların üzerleri toz şekerle kaplanır.Eğer evde pürmüz varsa pürmüz ile şeker yakılır.Eğer evinizde pürmüz yoksa, MasterChef Creme Brule tatlılarının üzerlerine şeker dökülmez. Bir tava içerisine konan şeker karamelize edilerek krem brule üzerlerine paylaştırılarak dökülür.5-10 dakika kadar dinlendirilen tatlının üzeri çıtır bir hale gelmiş olunca, tatlı servise hazır hale gelmiş demektir.Tüm tatlıların üzerleri orman meyveleri ile süslenerek servis edilir.

Bu leziz MasterChef Creme brule tatlısını bir kere yaptıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz tatlılardan olacaktır. Afiyet Olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!