featured

Mercedes E-Serisi Coupe ve Cabriolet Modelleri Almanya’ya Tanıtıldı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercedes E-serisi modelleri üzerinde yapılan yeniliklerin ardından Coupe ve Cabriolet gövde opsiyonları ile tanıtıma çıkarıldı. Ünlü Alman otomobil markasının E segmenti sedan modelinin iki kapılı kardeşleri olma özelliği taşıyan Coupe ve Cabriolet ilk bakışta çok farklı görünmüyor. Araçlara yaklaştığınızda şahit olacağınız değişimlerin yoğun olduğu bölgeler kabin bölgelerinde yer alıyor. 

Mercedes E Serisi Makyajlama İşleminde Hangi Detaylar Bulunuyor?

Dünyaca ünlü Alman Markası Mercedes E-serisi 2020 üzerinde yapılan makyaj operasyonlarını kısaca özetleyecek olursak, tasarıma yeni katılan 3 farklı aksusuar bulunuyor:  MBUX multimedya sistemi , yeni AMG direksiyon simidi ve AMG E53 versiyonları .

1 – E Serisi Dış Tasarım Değişiklikleri

Mercedes Coupe ve Cabriolet makyajlama operasyonu sırasında dış tasarım üzerinden çok fazla değişim yapılmamış gibi görünüyor. Diğer AMG ailesi üyeleri gibi Panamericana ismindeki dikey çıtalı ızgara bulunurken, bir önceki E serisi Coupe ve E serisi Cabriolet modellerinin donanımları kullanılarak farklı tasarımlar sunulabilmektedir. Bunların başında stop çizgilerinde yapılan yenilikler ve far ile ızgara tasarımı üzerinde yapılan yenilikler dikkat çekiyor. 

2 – Direksiyon Simidi

Mercedes modelleri arasında bir klasik olan şık bir direksiyona sahip olmak, AMG Performance imzası taşıyan yeni bir tasarım ile çok daha göz alıcı hale gelmiş. İnsan-makine etkileşiminini üst seviyeye çıkarak bu direksiyon ile muhteşem bir sürüş deneyimi yaşanıyor. 

Deri ve mikrofiber kombinasyonu ile hazırlanmış, hem şık hem de oldukça kullanışlı olan bu direksiyon alt yapısında bulunan çıtalar insan elini algılama becerisine sahip. Bu yönü ile akıllı araçlar arasında da sıkça kullanılan sürücü kontrol sistemleri Mercedes E serisi son modellerinde kullanılmış, diyebiliriz. 

Ayrıca, kolayca kavranan direksiyon simidi üzerinde yapılan küçük değişimler sayesinde şanzımanın çok daha kolay kontrol edilmesi sağlanmıştır. 

3 – Eğlence Sistemi

2020 Mercedes Benz serisi araçlar için vazgeçilmez olan  MBUX eğlence sistemi , Mercedes E-serisi modellerinde de kullanılmaktadır. Dokunmatik dijital ekranı ile oldukça kolay kullanılan bu eğlence sisteminde çok sayıda etkileşim ve özellik yer alıyor. 

4 – Teknik Özellikler

Türkiye’de satışa sunulan 299 beygirlik E350 modeli ile satışa sunulan E-Serisi Coupe ve Cabriolet araçlarının yeni versiyonu olan AMG E53 ile teknik kısımda da güçlendirmelere yer verilmiştir. Daha önce 2.0 litre olan I4 yerine 3.0 litre özellikte bir I4 kullanılmaktadır. 

Sahip olunan sıralı 6 silindir sayesinde EQ Boost isimli hibrit sisteme geçilmiş durumdadır. 520 Nm tork özelliği bulunan AMG E53 Coupe ve Cabriolet modellerinin motor gücü ise 320 kW ‘dır.

YouTube video

Mercedes E-Serisi 2020 modeleri arasındaki Mercedes Coupe modeli 100 km/h hıza 4.4 saniyede ulaşırken; Cabrioet ise 4.2 saniyede 100 km hıza sahip oluyor. İki aracın en yüksek ulaşabildikleri hız ise 270 km/h olarak belirenmiştir. Bunu sağlamak için ise aynı anda hem turbo hem de elektrikli kompresör sistemlerinden faydalanılmıştır. 

2021 Mercedes-AMG E53 modellerde kullanılan şanzıman sistemi AMG SPEEDSHIFT TCT 9c ile yenilenmiş oldu. Böylece 4 tekerlekten çekiş standardı tutturulmuş oldu. AMG fren sistemi ile içten havlandırmalı 14.6 x 1.4 inç diskler bulunmaktadır. Bu yönü ile oldukça güçlü bir araç olan 2021 Mercedes E-serisi ile yolculuk hem güvenli hem de eğlencelidir. 

5 – Makyajlı Mercedes E-Serisi Fiyatları

Türkiye’de şu an için makyajlı E-serisi modelleri satışa sunulmaya başlanmadı. 2021 MErcedes-Benz E Serisi Coupe ve Cabrio modelerinin 2020 sonunda bayilere dağıtılması planlanıyor. Covid-19 nedeniyle bu sürenin uzama ihtimali de söz konusudur. Mercedes E-serisi fiyatı ise henüz resmi olarak açıklamış olmamakla birlikte 850 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişmesi bekleniyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!