Moda Tasarım Çizimleri

Etkileyici Moda Tasarım Çizimleri İçin 7 Altın  Bilgi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moda tasarım çizimleri amacı, geçmişte ortaya çıkan moda akımlarını takip ederek, özgün ve yenilikçi eserler ortaya çıkarmaktır. Bu bölümü okuyan öğrenciler, tekstil alanını da yakından takip edip, kumaş bilgilerini araştırmalıdır. Aynı zamanda çizimlerinde kullandıkları teknik iyi olmalı, estetik ve gelişmiş hayal gücüne sahip olmalıdır.

1 – Moda Tasarım Çizimleri Nasıl Yapılır?

Moda Tasarım Çizimleri
Moda Tasarım Çizimleri

Çizim yapmak yetenek isteyen bir alandır. Bu yeteneğe sahip olanlar kıyafet tasarımı çizimleri konusunda oldukça başarılı olurlar. Aynı zamanda eğitimle de daha ileri seviyelere gidilebilir. Moda tasarım çizimleri yapmak aslında kıyafet nasıl tasarlanır? Sorusunun başka bir yolla anlatımıdır.

 

Moda tasarımı çizimleri için yetenek sonrası işleyiş süreçlerini bilmek gerekir. İhtiyacınız olan ilk şey, bir moda tasarım kitabıdır. Kitap yardımıyla önce manken çizimi öğrenilmelidir. Moda tasarım çizimleri adım adım bu işin püf noktasıdır. Sonra gerekli malzemeler alınarak tecrübe edilmeye başlanmalıdır.

 

2 – Moda Tasarım Çizimleri Kolay mı?

Elbise tasarımı çizimi kolay mıdır? Derseniz çizen kişiye haksızlık etmiş olursunuz. Çünkü saatlerce ve belki günlerce uğraş verilen bu ince çizimleri sadece yeteneği olanlar ve eğitim alanlar yapabilir. Aynı zamanda geniş hayal gücüne sahip, teknik bilgisi gelişmiş ve en yeni özellikleri (dernieres fonctionnalites) ile  kumaşlar hakkında bilgisi olanlar çizebilir.

 

Çizim yapmak ne kadar zor olsa da, zamanla pratikleşerek kolay hale gelebilir. Bunu da sürekli moda tasarım çizimleri  örnekleri inceleyerek, çizim konusunda araştırıp okuyarak, pratik yaparak, işi bilen birinden yorum alarak yapabilirsiniz.

3 – Moda Tasarım Elbise Çizimleri Teknikleri Neler?

Bu işin en önemli tekniği; bol kitap okumak, seminerlere katılmak, atölyelerde tecrübe edinmektir. Moda tasarım çizimleri teknikleri, diğer çizim tekniklerine göre biraz farklıdır. Bu tasarım tekniğinde önemli olan şey insan değil, üzerindekilerdir. O yüzden öncelikli olarak insan figürü çizmeyi iyi öğrenmek gerekir. Bu da yıllarınızı alacak olan tecrübe demektir.

Elbise Tasarımları Çizimleri 5 Adım Uygulaması

Moda Tasarım Çizimleri

Moda tasarım çizimleri elbise için adım adım takip etmeniz gereken başlıklar vardır. Bu şekilde ayrıntılı, kusursuz, modern moda tasarım çizimleri modellerine ulaşabilirsiniz. İyi bir kıyafet tasarım çizimi için uygulamanız gereken 5 adım :

 

1 –  Anahattı Çizme : İlk olarak, figürün ana hatlarını kabaca ve hafifçe çizin. Bunu, sıfırdan çizerek  ya da moda şablonu kullanarak yapabilirsiniz. Daha sonra yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Kabaca dokuz yuvarlak çizin. Birden dokuza kadar numara verin.
  • Ayak kısmı için boşluk bırakın.
  • Her yuvarlak arasına yatay olarak çizgi çekin.
  • Yuvarlaklar arasına kesikli çizgiler çizin ve anatomiyi belirginleştiren.
  • Modelin kafası için yuvarlak bir çizgi çizin.
  • Omuzlar için yatay bir çizgi çekin.
  • Kalçalar için 1,5 ile 2 genişliğinde yatay çizgi çizin.
  • Belden ayağa kadar dikey çizgiler çekin.
  • Boyun kısmı için bir silindir çizin.
  • Boyundan omuza geçiş sağlayın.
  • Dizler için küçük yuvarlak yapın.
  • Ayak bilekleri için küçük ovaller yapın.
  • Kolları oluşturmak için ovaller oluşturun.
  • Üst ve alt bacak için yuvarlaklar çizin.
  • Ayaklar için üçgen oluşturun.
  • Boyuna ve bacaklara şekil verin.
  • Boyun çizgisi, iç çamaşırı çizgisi ekleyin.
  • Prenses modeli tarzı oluşturun.
  • Şekli düzeltmeye çalışın.

 

2 – Figürü Giydirme :  Artık hazırlanan şablona figürü giydirme işlemine geçin. Vücut üzerinde renk, tekstil ve trende ayak uyduran yaratıcı bir silüet taslağı oluşturun.

 

3 –  Tasarım Ayrıntılarını Ekleme : Kabaca hazırlanan figüre tasarım detayları eklemeye başlayın. Giysiye insan üstündeymiş hissi uyandırmak için figüre;  kıvrımlar, kırışıklıklar ekleyin. Böylece illüstrasyona bir hareketlilik katarak  daha yaratıcı ve gerçekçiliğe yakınlık anlamında daha uyumlu (est plus compatible) olursunuz.

 

4 – Oluşturma : Bu aşamada figüre gölge eklemek ve üç boyutlu hale getirmek hareketlilik katacaktır. Bu kısımda boya kalemleri devreye girecektir. Rengi doğru kullanmanız, tasarımı doğru yansıtması açısından önemlidir.

 

5 – Stil Belirleme : En son olarak küçük dokunuşlarla kendinize özgü stil ortaya çıkardığınızda, gün sizin (jour votre) gününüzdür. Bunu da kullandığınız boya ve renklerle, ne tür kıyafetler tasarladığınızla ya da kullandığınız teknikle gösterebilirsiniz.

 

4 – Moda Tasarım Çizim Uygulamaları Neler?

Hiçbir eğitiminiz olmasa bile sadece yetenek ve yaratıcılığınız ile bu uygulamalar sayesinde kendi moda tasarım çizimleri markanızı oluşturabilirsiniz. Kabaca başlayıp gelecekteki tasarım kıyafetleriniz için desenler tasarlayabilirsiniz.

1 –  Moda Tasarımı Çizimleri Uygulaması : Düz Kroki

Her seviyeye uygun kullanılabilen, her türlü kıyafet tasarlanabilen bir uygulamadır. Size binlerce seçim seçeneği sunar. İlk çalışmalarınızı burada kalem ve kağıtla yapabilir, sonrasında fermuar ya da düğme detaylari ekleyip, farklı parçalarla birleştirip yaptığınızı görebilirsiniz. Tasarımınızı e- postayla bile gönderebilirsiniz.

2 – Moda Tasarım Çizimleri Karakalem Çalışması Uygulaması: Eskiz Defteri

Moda Tasarım Çizimleri

Uygulama ile, karakalem çalışmaları da denilen eskiz karalamaları yapabilirsiniz. Bunu yaparken özgün tarzınızın farkına varmalı, moda çizimlerini bilmeli ve iyi çizim yapmalısınız. Renk paletleri ve şablonlar sayesinde etkileyici tasarımlara imza atabilir ve hatta eğlenmek için bile oynayabilirsiniz. ( Jou por profiter)

3 – Moda Tasarım Çizimleri Giysi Tasarımcısı Uygulaması

İyi bir terzi olmak için kullanabileceğiniz en iyi tercih t seçeneğidir. Bu yolla kısa, uzun kollu tişört ve sweatshirtler tasarlayabilirsiniz. Bu uygulama içinde 30 stil ,10 üzeri kategori, 110 yazı stili, 175 şekil vardir. Ayrıca özel tişörtler oluştururken kendi galerinizden fotoğraf da kullanabilirsiniz. Daha sonra internet ortamlarında paylaşabilirsiniz.

 4 – Moda Tasarım Çizimleri : Desen Oluşturucu

Bu uygulama ile size ilham verecek kombinlere ulaşabilirsiniz. Figürünüzü seçtikten sonra; pantolon, etek, takım elbise gibi giyim tarzlarını işaretleyebilirsiniz. Ayrıca size yardımcı olabilecek tasarımlar için 2023 Google moda tasarımı beden tablosu da vardır.

5 – Moda Tasarım Çizimleri İçin Gerekli Malzemeler Neler?

Moda eskizi de denilen karakalem çalışmaları için gerekli malzemeler, yerine göre kullanılmak üzere birbirinden çeşit ve modeldedir. Bu malzemeler başlangıç seviyesindeki biri için hemen hepsinin aynı anda işe yarayacağı malzemeler değildir. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, karakalem çalışmaları yapmaya başlamak gerekir. Moda tasarım çizimleri için gerekli malzemeler şunlardır:

 

  • Moda Tasarım Kitabı
  • Market kalemi
  • Çizim kalemi
  • Dereceli kurşun kalem
  • Eskiz defteri
  • Düzen kalem
  • Aydınlatma kuru kalem

 

 6 – Moda Tasarım Çizimleri Kitabı : Moda Tasarım Çizimleri Bina Abling

Moda Tasarım Çizimleri

Moda çizimleri kabiliyetinizi kavrama, uygulama yönünden  geliştirmeyi hedefleyen bir kitaptır. Kumaş görselleri ve tasarım örnekleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Kitapta sizlere yol gösterecek birçok sanatçıya yer verilmiştir. 400 üzeri aksesuar ve çizim örneği vardır. Kitabın içeriğinde bulunan konular:

 

  • Model çizimi
  • Figür analizleri
  • Uzatılmış moda formları
  • Temel moda figür çizimleri
  • Podyum pozları
  • Baş çizimleri

7 – Moda Tasarım Çizimleri Satış Siteleri : Moda Tasarım Çizimleri Pinterest

Pinterest, görsel pano açısından zengin bir internet sitesidir. Moda tasarım çizimleri modellerinin görülmesi bakımından satışa sunulması gereken en baş yerlerden biridir. Pinterest internet sitesinde modern kıyafet tasarım çizimlerine, trende ayak uyduran tüm tasarım harikası özel kıyafetlere, daha fazla sunum (est plus tordpresentationdroits) ve fiyatlarına ulaşmanız mümkündür.

 

YouTube video

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!