featured

Mutfak Dekorasyonunda 7 Önemli İpucu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutfak yapımı uzun süren, değişik ve zor yemekleri yapanlar için hem geniş hem de kolayca her şeye erişebilecekleri, temizliği kolay olan bir mutfak tercih edilmesi önemlidir. Misafirlerini mutfakta ağırlamayı sevenler için Mutfak dekorasyonunun ve şık olmasının yanı sıra mekanın sıcak olması da çok önemlidir. Bu bakımdan mutfak dolabından tutunda varsa yemek masası , zemin ve dolap rengine yapılan tüm seçimler oldukça kritiktir. Özellikle yeni eve bir eve yerleşiyorsanız ve her şeyi baştan yaptırıyorsunuz mutfak konusunda çok titiz olmak gereklidir. Bugün size mutfak dekorasyonunda tercihleri yaparken yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bir kaç ipucu vereceğiz. 

Mutfak Dekorasyonunda Tezgah Seçimi

Hazır ankastre mutfak satın alıyorsanız seçim konusunda çok şansınız olmuyor maalesef. Ancak her şeyi siz yaptırıyorsanız eğer mutfağın ana öğesi olan tezgah seçimine çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Şu an piyasada renk açısında her türlü siparişi verip yaptırmak mümkün.Tezgah seçiminde öncelikle malzemenin sağlamlığı,ısıya dayanıklılığı ve kolay çizilmeyecek olması göz önünde bulundurulmalıdır. İlginizi çekebilir: Dekorasyonda Neler Planlanmalı Ayrıca sıvıların tezgahtan akmaması için hafif bir eğim verdirmek ya da kenarlarına ufak bir bariyer yaptırmak iyi bir fikir olabilir.Malzeme olarak taş ya da alüminyum plastik kaplı formika da iyi bir tercih olabilir.

Yemek Pişirme Alanı

Klasik mutfaklarda çoğu kez yüzümüz duvara dönük yemek yapıyoruz. Ancak modern mutfaklarda bu durum değişmiş durumda. Çünkü artık mutfak adası denen bir kavram var. Fotoğrafta görüldüğü gibi konumlandırılmış ada hem yer tasarrufu hem hareket alanı hem de daracık bir yere sıkışıp kalmamak adına iyi bir seçim. Üstelik etrafına bir kaç sandalye koyarak yemek masası olarak da yeri değerlendirebilirsiniz.

class=”ss-pika ss-expand”>

Fırın

Buzdolabıyla birlikte her türlü mutfağın en önemli parçalarından biri olan fırın ve eğer kullanacaksanız aspiratör de dikkatle seçilmesi gereken mutfak eşyaları arasında. Günümüzde piyasada hem kalite, hem de görünüş açısından her mutfağa uyacak ürünleri bulmak mümkün. Ama eğer ankastre mutfak satın almıyor ve her şeyi kendiniz seçiyorsanız, sadece fırınınızın kalite ve teknolojisine değil mutfağın geri kalanıyla uyum sağlayıp sağlamayacağına da dikkat etmelisiniz.

Buzdolabı ve Mutfak Aletleri

Buzdolabı satın almak eskisine göre daha zevkli hale geldi günümüzde.Çünkü o kadar çok alternatifim var ki bu konuda.Kimilerinin boyları uzun-kısa kimileri akıllı kimileri ise fotoğrafta gördüğünüz gibi rengarenk. Buzdolabının fiyatına,ihtiyacınız olan özelliklere sahip olup olmamasına karar verecek olan sizsiniz.Çünkü her bütçeye ve her özelliği ait buzdolabı çeşitleri bulmanız günümüzde mümkün. Mutfakta hayat kurtarıcı bir diğer yardımcılar ise mutfak aletleridir.Hem kullanışlı olması hem de temizliği açısından uygun olması tercihinizi kolaylaştırabilir. Yine aynı şekilde piyasada kesme tahtasından tutunda süzgecine kadar her türlü mutfak aletinin renk ve çeşitliliği mevcuttur. İhtiyacınız doğrultusunda ve mutfağınızla renk uyumunu göz önünde bulundurarak tercihlerinizi yapabilirsiniz. 

Mutfak Dekorasyonunda Lavabo

Mutfaktaki bir diğer önemli unsurda tezgah seçimidir.Öyle ki bulaşık makinesinin hayatımıza girmesinde sonra bile her türlü kap kaçağı sudan geçirmeden makineye koymaya elimiz varmadığı için lavabonun evlerimizdeki işlevi sona ermedi. Lavabo deyince genelde klasik beyaz ya da seramik malzemeden yapılma ürünler gelir.Bunlara ek olarak tercih sebebi ise doğal taşlardan da tercih yapabilirsiniz ancak maliyet açısında bu ürün biraz fazladır.

Mutfak Dekorasyonunda Zemin

Zeminde nasıl bir renk kullanacağınız sadece mutfak için değil evin diğer odaları içinde önemlidir. Güvenli bir seçim olarak açık renkli bir laminant her zaman için belirli bir şıklık ve pratiklik sunar elbette ancak temizlik açısından da önemi gözardı edilmemeli.Klasik laminantların görünüşlerinin sıkıldıysanız ve değişik bir zemin istiyorsanız eğer fotoğrafta gördüğünüz gibi 3 boyutlu zeminleri de tercih edebilirsiniz.Yine aynı şekilde bu ürününde çeşitleri mevcuttur.

Mutfak Dekorasyonunda Işıklandırma

Mutfağınızın genişliğine göre ışıklandırmanın nereye konumlandırılacağını karar vermek bu hususta oldukça önemlidir. Ekli görselde görüldüğü üzere sadece dolap altlarına ve tavana bir ışıkla aydınlatmanızı sağlayabilirisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!