featured

Mutfak Perdesi Nasıl Seçilmelidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutfaklar gün içerisinde en çok kullanılan alanlar olduğundan dolayı daha çabuk kirlenmektedir. Mutfak dekorasyonu hanımlar için oldukça önemli iken mutfak perdeleri de bu dekorasyona uygun olanlardan seçilmelidir. Mutfaklarda kullanılan perdelerin yapısı ve tarzı kullanıma uygun olmak zorundadır. Mutfaklar modern perde modelleri ile daha şık dururken kolay kullanım da sağlamaktadır. Kadınların zamanlarının büyük çoğunluğunu mutfaklarda geçirmesi sebebiyle dekorasyonun da tam olması gerekir. Peki, mutfak perdesi nasıl seçilmelidir?

rahat ve kullanışlı olması da aranan şartlardır.

Mutfaklarda En Uygun Perde Seçimleri

Mutfaklarda dolap ve diğer aksesuar ürünlerinin yanı sıra perde seçimi önem taşır. Günümüzde artık normal perde yerine zebra tarzı perdeler kullanılmaktadır. Stor(zebra) perdelerin aynı zamanda kolay temizlenebilen tarzda olması gerekir. Yağ ve kir tutamayan perdeler silme ile kolayca temizlenmesi gerekir. Modern yaşamın çizgisini oluşturan zebra perdeler mutfaklar için en uygun perde tarzıdır. Perde seçimi yaparken eğer ocak perdenin yanında ise perde seçimi daha çok düşünülmesi gerekir. Perdelerin mekanizmalı olması istenilen zaman rahatça yukarıya kaldırılmasına yardımcı olur. Bu sayede olası yangına karşı doğru perde kullanımı büyük önem taşır.

Mutfakların Vazgeçilmezi Perdeler

Gün içerisinde sürekli yemek yapılan mutfaklarda perdeler diğer mobilyalara ve halılara da uyum sağlaması gerekir. Diğer renklere uyumlu olması ortama ferahlık katacağından tercih nedenleri arasındadır. Perdenin kumaş yapısına da çok dikkat edilmesi gerekir. Kısacası mutfaklar için perde seçimi sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. Her açıdan kullanılabilir tarzdaki perdeler hanımların işini kolaylaştırmaktadır. Perdelerin yapısı ve tarzı kadar boyutu da önemlidir. Ocak ve yanıcı bir malzemenin üstünde olması gerekir. Mutfaklarda perde tarzınız zevkinize göre değişir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!