featured

Naprosyn Cr Nedir Ne İşe Yarar | Naprosyn Cr 750 Yan Etkileri Nelerdir | Naprosyn Cr Fiyat 2023

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Naprosyn Cr nedir ne işe yarar merak edip araştırıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere Naprosyn Cr nedir açıklayacak ve Naprosyn CR 750 mg ne için kullanılır ayrıntılı bir şekilde işleyeceğiz. İşte, Naprosyn Cr nedir ne için kullanılır, Naprosyn Cr 750 mg fiyat 2023 ne kadar, Naprosyn Cr muadili ilaçlar nelerdir, Naprosyn Cr prospektüs bilgileri nelerdir, Naprosyn Cr yan etkileri nelerdir kimler Naprosyn kullanmamalı, Naprosyn Cr günde kaç kez kullanılır sorularının cevapları…

Naprosyn CR Nedir ?

Naprosyn Cr nedir; etken maddesi naproksen, yardımcı maddeleri ise saf su, magnezyum stearat, hidroksipropilmetil selüloz ve FD&C sarı olan, elips şekilli, şeftali renkli ağrı kesici etkili bir ilaçtır. İltihaba ve ağrıya karşı etkili Naprosyn ilaç, NSAİİ ilaç grubunda yer almaktadır.

Naprosyn Cr 750 mg, doktor bilgisi ve tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmaması gereken ilaçlar arasındadır. Naprosyn Cr yan etkileri olan bir ilaçtır ve bazı kronik hastalıklarda ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir. Bu sebeple Naprosyn Cr kullanımı yalnızca doktorların önerisiyle yapılmalıdır.

Naprosyn CR Ne İşe Yarar?

Naprosyn Cr nedir ne işe yarar; vücuttaki ağrının ve iltihabın tedavi edilmesinde etkilidir. Ancak Naprosyn ilaç, basit ağrıların giderilmesi için kullanılabilecek bir ilaç değildir. Genel olarak Naprosyn Cr 750 mg tablet, şu hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmektedir:

Romatoid artritAnkilozan spondilitOsteoartritAkut gut artritiAkut kas iskelet sistemi ağrılarıPostoperatif ağrıDismenore / Adet sancısı

Naprosyn Cr 750 mg Nasıl Kullanılır?

Naprosyn ilaç hakkında en sık araştırılan ve merak edilen sorulardan biri; Naprosyn Cr nasıl kullanılır sorusudur. Her ilaçta olduğu gibi Naprosyn tablet de doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Naprosyn Cr kullananlar, Naprosyn dozunu reçetedeki gibi ayarlamalıdır. Ancak doktor tarafından bilgi verilmemesi durumunda Naprosyn prospektüs bilgilerine bakarak, Naprosyn Cr nasıl kullanılır cevabına ulaşabilirsiniz. Naprosyn Cr prospektüs bilgilerinde, Naprosyn Cr nasıl kullanılır sorusuna karşılık gelen bilgiler şu şekildedir:

Naprosyn Cr ilaç günde 1 doz yani 750 mg alınmalıdırNaprosyn Cr tablet, yeterli suyla ağız yoluyla alınmalıdır

Erişkinlerde gerekli durumlarda daha fazla ağrı kesici ve antiinflamatuar etki elde etmek amacıyla yüksek doz yani 1500 mg (2 tablet) Naprosyn Cr 750 mg kullanılabilir ancak bu kişilerin gastrointestinal öyküsünün olmaması gereklidir. Uzun süreli yüksek doz Naprosyn ilaç kullanımında gastrointestinal Naprosyn Cr yan etkileri olduğu bildirilmiştir.

Jüvenil Romatoid Artrit Hastası Çocuklarda Naprosyn Cr Nasıl Kullanılır ?

Naprosyn Cr nedir araştırılması yapıldığında, Naprosyn Cr prospektüs bilgilerinde bu ilacın 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması gerektiği bilgisine ulaşılmaktadır. Ancak jüvenil romatoid artrit hastası 5 ile 15 yaş arasındaki çocuklarda kullanılabilmektedir.

Jüvenil romatoid artrit hastası çocukların bu ilacı kullanma dozu, kilosuna göre ayarlanmaktadır. Günde, 12 saatte bir 10 mg/kg kullanılabilmektedir. Jüvenil romatoid artrit hastası çocuklarda ağrı kesici olarak kullanılan bir başka ilaç; Pedifen şurup nedir için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Naprosyn Cr Günde Kaç Kez Kullanılır ?

Naprosyn Cr nedir, günde kaç kez kullanılır sorusu genellikle kendisine Naprosyn reçete edilen ve ağrı şikayeti olan kişiler tarafından sorulmaktadır. Naprosyn Cr prospektüs içeriğinde bu ilacın günde yalnızca 1 tablet alınması tavsiye edilmiştir. Çünkü oldukça güçlü bir ilaçtır. Yüksek doz, uzun süreli kullanımda ciddi Naprosyn Cr yan etkileri söz konusu olmaktadır.

Naprosyn Cr Yan Etkileri Nelerdir?

Naprosyn Cr yan etkileri olan bir antiinflamatuar ağrı kesici bir ilaçtır. Bu sebeple doktor bilgisi ve gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Ciddi Naprosyn Cr yan etkileri dışında yaygın ve yaygın olmayan etkileri de bulunmaktadır. Yaygın 750 mg Naprosyn Cr yan etkileri şunlardır:

Hemolitik anemiBaş dönmesiBaş ağrısıYorgunluk hissiIşığa karşı hassasiyetGörmede bulanıklıkKonjestif kalp yetmezliğiÖdemBöbrek rahatsızlıklarıDeri döküntüsüKaşıntı

Bu yan etkilerin dışında, yaygın olmayan 750 mg tablet Naprosyn Cr yan etkileri de şunlardır:

Aseptik menenjitUyku bozukluğuHalüsinasyonDepresyonVertigoDuymada bozuklukHipertansiyonVaskülitAstımKaraciğer değerlerinde anormallikKadınlarda kısırlık

Kimler Naprosyon Cr Kullanmamalı ?

Naprosyn Cr nedir ne için kullanılır sorusunu yanıtladık şimdi de sıra kimlerin Naprosyn tablet kullanmaması gerektiği sorusunun cevabında… Naprosyn Cr tablet, belirli hastalıkların tedavisinde kullanılan bir antiinflamatuar ağrı kesici ilaçtır. Naprosyn Cr yan etkileri nedeniyle şu kişi ve durumlarda kullanılmamalıdır:

Böbrek fonksiyonları bozuk olanlarKaraciğer fonksiyonu bozuk olanlar dikkatli kullanmalıdır16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdırŞiddetli kalp yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdırHamileliğin 3. Trimesterinde kullanılmamalıdırKroner bypass döneminde kullanılmamalıdır

Naprosyn Cr Fiyat 2023 Ne Kadar?

Naprosyn Cr ilaç, SGK kapsamında olan ve normal reçete ile satılan bir ilaçtır. Naprosyn Cr fiyat 2023 yılında mart ayı itibari ile 83.50 TL’dir.

Naprosyn Cr Muadili İlaçlar Nelerdir ?

Naproksen etken maddeli, non steroid yani steroid olmayan NSAİİ ilaç grubunda yer alan Naprosyn Cr muadili ilaçlar da merak konusu. Romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bu ilaç, doktorların sık reçete ettiği bir ilaçtır bu sebeple Naprosyn CR nedir, Naprosyn yasaklandı mı diye araştırılmaktadır. Genel olarak eczanelerde Naprosyn ilaç kalmadığında, Naprosyn Cr muadili ilaçlar verilmektedir. Naprosyn Cr muadili ilaçlar ise şunlardır:

Aleve 220 mgApranax 275 mgApranax ForteApraksin 550 mgAprol 275 mgNaproff 275 mgSynax 275 mg

Naprosyn Cr 750 mg 10 Tablet Yorumları | Naprosyn Cr Kullananlar

YouTube video

İnternet üzerinde Naprosyn Cr kullananlar ile ilgili araştırma yapıldığında, herkesin farklı sonuçlarla karşılaştığı görülüyor. Ağrı kesici etkisi yüksek olan Naprosyn ilaç kimi kişilerde yan etkilere neden olmakta, kimi kişilerde de sorunsuz kullanılabilmektedir. Bu nedenle bu ilaç tamamen kişiye özeldir. Naprosyn Cr 750 mg 10 tablet yorumları, bu ilacı kullanmanız yönünde teşvik edici ya da engel olmamalıdır.

750 mg Naprosyn Cr Kas Gevşetici mi ?

Naprosyn Cr tablet bir kas gevşetici değildir. Bu ilacın jel formu yani Naprosyn Jel olduğundan, kas gevşetici olduğu düşünülebilmektedir. Ancak bu ilaç özellikle romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi hastalıklar nedeniyle ortaya çıkan ağrıyı geçirmek ve antiinflamatuvar etki sağlamak için kullanılmaktadır. Kısacası; Naprosyn Cr kas gevşetici bir ilaç değildir.

Naprosyn Cr Reçetesiz Satılır mı ?

Naprosyn Cr reçetesiz satın alınabilir mi sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Naprosyn ilaç normal reçete ile eczanelerde satılmaktadır. Dolayısıyla reçetesiz olarak da satın alınabilmektedir.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!