featured

Nasıl Kilo Verilir | Kilo Vermek İçin 15 Basit Öneri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Nasıl kilo verilir sorusunun yanıtı günümüzde internette sıklıkla araştırılmakta çünkü bilindiği üzere çağımızın en önemli sağlık sorunlarından bir tanesi; obezite… Obezite dışında ideal kilosunda olmayanlar, vücut kitle indeksi hesaplamasında olması gereken kilodan fazla olanlar kilo vermek ile ilgili araştırmaları sıklıkla yapıyor. Prof. Dr. Murat Aksoy da, nasıl kilo verilir araştırması yapanlara 15 basit öneri sunarak beğeniye sunuyor.

En Hızlı Nasıl Kilo Verilir Kadınlar Kulübü Buraya!

Kilo vermek istiyorum diyenler oldukça fazla… Bu nedenle de her geçen gün diyetisyenlere başvuran sayısı giderek artıyor. Kilo vermek için uzman görüşüne başvurmayan kişiler ise internet ve benzeri gibi mecralarla nasıl kilo verilir sorusunun yanıtını araştırıyor. Ancak sağlıklı kilo vermek oldukça önemli. Çünkü aksi takdirde bilinçsizce uygulanan diyetlerin sonunda sağlıksız kilo verme gerçekleşiyor ve bu durumda kiloların geri kazanılması hiç de zor olmuyor.

Prof. Dr. Murat Aksoy Youtube kanalında hazırladığı bir video ile kolay diyet listesi arayanlara değil, sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlere hitap ediyor. Aksoy’un kilo vermek için 15 öneri sayesinde siz de beslenme rutininizi değiştire bilir, sağlıklı bir yaşamı benimseyebilir ve eğer kilo verememeniz bir sağlık sorununa dayanmıyorsa kolaylıkla kilo verebilirsiniz. İşte Prof. Dr. Murat Aksoy’un kilo vermek için 15 basit önerisi…

1-Evde Hızlı Kilo Nasıl Verilir: Bol Su İçerek!

Kilo vermeyi kolaylaştırmanın en etkili yollarından bir tanesi; gün içerisinde bol su tüketimi yapmak olarak karşımıza çıkıyor. Hem sağlıklı bir yaşam için hem sağlıklı böbrekler için hem de kolay kilo vermek için ilk yapılması gereken günde en az 2 litre su tüketmek gerekiyor. Su içmenin kilo vermeye etkisi ise insanın kendisini daha tok hissetmesini sağlamasından hem de metabolizmayı hızlandırmasından kaynaklanıyor.  

Yapılan bilimsel bir çalışmaya göre; yemeklerden yarım saat önce yarım litre su tüketen kişiler, su tüketmeyen kişilere göre %44 daha fazla kilo vermiş durumda. Bu nedenle nasıl kilo verilir sorusuna yanıt bulmak istiyorsanız, her yemeğinizden yarım saat önce yarım litre su tüketmelisiniz.

2-Kilo Vermek İçin Yeşil Çay İçin

Kolay diyet listesi içerisinde de yer alan ve kilo vermede etkili olan içeceklerden bir tanesi; yeşil çay. Yeşil çay içmek yağ yakımının hızlandırılmasında etkili oluyor. Bu nedenle de kilo verme önerileri arasında yeşil çay da bulunuyor. Evde kendi kendime nasıl zayıflarım diye merak ediyorsanız, yeşil çay içerek bunu sağlayabilirsiniz.

3-Nasıl Kilo Verilir: Kahve İçerek!

Kahve de kilo vermek istiyorum diyenlerin rutin olarak tükettiği içecek haline gelmeli. Çünkü kahve, kolay zayıflama önerileri arasında yer alıyor. Kilo vermeyi kolaylaştıran kahvenin günde yalnızca iki kez içilmesi yeterli. 

Eğer nasıl kilo verilir araştırması yapıyorsanız ve kilo vermek istiyorsanız, günde 2 fincan Türk Kahvesi içmeye başlayarak işe başlayabilirsiniz. Çünkü kahve de yağ yakımında hızlandırıcı bir etki yaratıyor. Ancak kahve içerisine tatlandırıcı, şeker veya sür konması kalori miktarını arttırıyor. Bu noktaya dikkat edilmeli.

4-Günlük Olarak Aldığınız Protein Miktarını Arttırın

Günlük olarak tüketilen protein miktarını artırmak kilo vermek için oldukça gerekli. Bunun için de sabahları güne yumurtayla başlamak en iyi seçenek… Her gün bir yumurta yemek, kişilerin kendisini gün içerisinde daha tok hissetmesini sağlıyor. Böylelikle de gün içinde doymak için gereksiz kalori alımından uzak kalınmış oluyor. Dolayısıyla nasıl kilo verilir merak ediyorsanız, günde bir yumurtayı beslenme rutininiz haline getirin.

5-Sağlıklı Kilo Vermek için Şeker Tüketimini Azaltın

Sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenler arasında şeker tüketimini azaltmak da yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamaya göre; erkekler günde maksimum 30 gram, kadınlar ise 25 gram şeker tüketimi yapmalı. Çünkü şekerin insan vücudu için hiçbir besin katkısı bulunmuyor ve aksine kalorisi de oldukça yüksek. Bu nedenle şeker tüketimi, kilo alınmasına yol açıyor.

Bilindiği üzere şeker yalnızca günlük olarak tükettiğimiz yiyecek ve içeceklere eklenmekle tüketilmiyor. İşlenmiş gıdalarda da bol miktarda şeker bulunuyor. Bu sebeple günlük gıda tüketimi yaparken şeker içeriklerine de dikkat etmek gerekiyor. Eğer nasıl kilo verilir araştırması yaparak kilo vermeye niyetli iseniz bu noktaya da dikkat etmelisiniz.

6-Kolay Diyet için Tabaklarınızı Ufaltın!

Kolay kilo vermek için yapılması gerekenler arasında, fazla kalori alımını önlemek için tabakları ufaltmak da yer alıyor. Eğer kilo vermek için öneri arıyorsanız bunu mutlaka uygulamalısınız. Prof. Dr. Murat Aksoy Youtube videosunda kilo vermek istiyorum diyenlerin öncelikle gözlerini daha sonra da midelerini doyurması için bunun gerekli olduğunu söylüyor.

7-Kilo Vermek için Aralıklı Açlık Uygulayın

Kilo vermek için aralıklı açlık uygulamak kilo vermede oldukça etkili. Belirli zamanlarda yemek yemek ve belirli bir süre de aç kalmak olarak uygulanan aralıklı açlık beslenme rutininin kilo vermek dışında ömrü uzatmada da etkili.

8-Uyku Düzeninizi Oluşturun

Nasıl kilo verilir diye merak ediyorsanız, bilmelisiniz ki bunda uyku düzeninin de oldukça büyük bir etkisi var. Kaliteli uyku uyumak, kilo alınması riskini azaltıyor. Özellikle de uykusuz çocukların yüzde 80’i, yetişkinlerin ise yüzde 56’sı kilo alma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle, kilo vermek istiyorum diyorsanız, günde 7 ile 8 saat arasında uyku uyumalısınız.

9-Nasıl Kilo Veririm: Yavaş Yemek Yiyerek!

Nasıl kilo veririm diyorsanız öncelikle yavaş yemek yemeyi huy edinmelisiniz. Çünkü hızlı yemek yemek daha fazla kilo alınmasına neden oluyor. Ayrıca hızlı yemek yeme alışkanlığı, insanların obezite eğilimlerini arttırdığı için de oldukça riskli. Bu sebeple yemekleri sindire sindire, yavaş yavaş yemek gerekiyor.

10-Kilo Vermek İstiyorsanız Yemek Yerken Bir Şeyler

İzlemeyin!

Günümüzün teknoloji çağında en fazla yapılan yanlışlardan bir tanesi de bir şeyler yiyip içerken elektronik eşyaları kullanmak. Yemek yerken televizyon izlemek, tablet kullanmak, telefonla oyalanmak gereksiz kalori alınmasına neden oluyor. Çünkü genel olarak insanlar hem elektronik eşyalarla oyalanırken hem de yemek yerken yavaş yemek yemeyi unutuyor. Bu da gereksiz kalori alınmasına neden oluyor. Eğer nasıl kilo verilir araştırması yapıyorsanız, zayıflamak istiyorsanız yemek yerken bu alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz.

11-Egzersiz Yapmayı Unutmayın

Sağlıklı kilo vermek için olmazsa olmazlar arasında egzersiz yapmak yer alıyor. Çünkü ne kadar hareketli olunursa, o kadar kilo verilebiliyor. Bu nedenle özellikle kardiyo egzersizlerini yapmak, kilo vermek isteyenler için bir yaşam haline getirilmeli. Egzersiz yapmak için vakti olmayan ancak kilo vermek isteyen kişiler en azından yürüyüş yaparak, asansör yerine merdiven kullanarak hayat tarzlarını değiştirmeli. Hızlı ve kalıcı kilo nasıl verilir diyorsanız, egzersiz yapmayı aksatmayın!

12-Bol Lifli Besinleri Tüketin

Son zamanlarda nasıl kilo veririm araştırması yapan kişiler mutlaka denk gelmiştir ki; bol lifli besinlerin tüketilmesi sıklıkla öneriliyor. Çünkü lifli gıda tüketmek insanların hem daha sağlıklı olmasına aracı oluyor hem de daha kolay kilo verilmesini sağlıyor. Çünkü lifli besinler tüketildiğinde kişilerde tokluk hissi oluşuyor. Bu da daha fazla yemek yeme isteğinin önüne geçiyor.

13-Kilo Vermek İçin Sağlıklı Atıştırmalıklardan Yararlanın

Kilo vermenin olmazsa olmazı; yediklerimizi azaltmak. Bu nedenle açıkladığı zaman atıştırmalık sağlıklı besinlerden yaralanmak gerekiyor. Sağlıklı atıştırmalık yiyecekleri tüketmek hem gereksiz kalori alımına engel oluyor hem de gün içinde bizleri tok tutmaya yarıyor. Dolayısıyla nasıl kolay kilo verilir araştırması yapıyorsanız, kendinize sizi gün içinde tok tutacak sağlıklı atıştırmalıklardan bulmalısın.

14-Baharatlardan Yararlanın!

Bilindiği üzere pek çok baharat sindirim sistemi için oldukça yararlı. Bu baharatlar aynı zamanda yağ yakımında olumlu bir etkiye sahip olduğu için kilo verilmesini de sağlıyor. Özellikle kırmızı biberin faydaları bu konuda oldukça fazla. Çünkü kırmızı biber hem ştahı azaltıyor hem de metabolizmayı bir miktar hızlandırıyor. Kısacası, eğer kilo vermek istiyorum diyorsanız yediklerinizde ve içtiklerinizde baharat kullanmaya özen göstermelisiniz.

15-Yemek Fotoğraflarına Bakmayın!

Nasıl kilo verilir diye araştırmaya başladıysanız hemen yemek görsellerine bakmayı kesmelisiniz. Çünkü yemek fotoğraflarına bakmak, kişilerin yemek yeme isteğini artırıyor. Bu nedenle özellikle sosyal medyadaki yemek sayfalarından uzak durmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!