featured

Sağlıklı Kilo Vermek Artık Elinizde! Aktif Yaşam ile Yaza Formda Girin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir yaz başlangıcında forma girmek isteyenler ve daha ince vücuda kavuşmayı arzu edenler için hangi aktivite ile ne kadar kalori yakabileceklerini araştırdık. İşte, sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenler. 

Sağlıklı Kilo Vermek İçin 12 Adım

Sağlıklı kilo vermek hem dengeli beslenme ile hem de aktif yaşam ile mümkün olabilir. Bu noktada uzman bir diyetisyen ile çalışabileceğiniz gibi kendi yaşam stilinizi kendiniz de düzenleyebilirsiniz. 

1 – Yürüyüş

Sağlıklı kilo vermek için ne yapmalı sorusunun ilk cevabı yürüyüştür. Bir çok açıdan vücuda fayda sağlayan ve hiçbir ekstra ekipman gerektirmeyen yürüyüş asla terk edilmemesi gereken aktivitelerin başında gelir. Her yaşta kolaylıkla yapılabilecek yürüyüşte orta tempo ile bir saatte yaklaşık olarak 200 ile 310 kalori yakabilirsiniz. Eğer temponuzu arttır ve yüksek tempoya geçerseniz bir saatte yakacağınız kalori miktarı da 300 ile 450 bandına kadar yükselebilir.

2 – Jogging

Sağlıklı kilo vermek ve günlük harcanması gereken enerjiyi harcamak için yapılabilecek ikinci şey ise Jogging ‘dir. Koşma ve yürüme arası orta bir tempo ile koşu olarak da adlandırılabilecek Jogging, vücuda çok faydası olan bir etkinlik olarak dikkat çeker. Kondisyon arttırma yanında yağ yakma noktasında da oldukça fayda sağlayan jogging ile bir saatte yaklaşık 600 ile 900 arası kalori yakma imkanınız bulunur. Ancak unutulmamalıdır ki jogging öncesi gerekli kas ısıtma hareketlerinin yapılması gerekir.

3 – Koşma

Sağlıklı kilo vermek için çok sayıda alışkanlık edinmek mümkündür. Oldukça sık tercih edilen spor aktiviteleri arasında yer alan koşu ile hem kaslarınızı geliştirebilir hem de kalori yakabilirsiniz. Özellikle koşu bandı yerine dışarı da koşmanın daha eğlenceli ve sağlıklı olduğunu da belirterek, tempolu bir koşu ile bir saatte 950 ile 1500 arası kalori yakabileceğinizi ifade edelim.

4 – Merdiven Çıkma

Merdiven çıkma da oldukça etkili bir kalori yakmak yoludur. Bu yol ile alt vücut kadar üst vücutta çalışır ve yaklaşık bir saatlik merdiven çıkma vücuttan 650 ile 900 kalori arası eksilmesine imkan verir.

5 – İp atlama 

Vücudu bütün olarak çalıştıran aynı zamanda koordinasyonun gelişmesine de etkisi büyük olan ip atlama, hem kolay yapılabilirliği hem de sağladığı faydalar ile göz ardı edilmemesi gereken bir aktivitedir. Ayrıca ip atlayarak bir saatte yaklaşık 700 ile 1050 kalori arası harcayabilirsiniz.

6 – Yüzme

Yüzerek kilo vermek de mümkündür. Ülkemizin etrafı denizler ile çevrili olmasına karşın gereken değeri veremediğimiz yüzme, tüm vücudu birlikte çalıştıran, bütün eklem ve kasları birlikte hareket ettiren son derece sağlıklı bir sportif faaliyettir. Vücuda birçok açıdan fayda sağlayan yüzme ile bir saatte 500 ile 800 arası kaloriye güle güle diyebilirsiniz.

7 – Bisiklet

Bisiklet sürme son derece eğlenceli bir aktivite olması yanında ülkemizde de kullanımı her geçen gün artan bir uğraşıdır. Ülkemiz de artık bisiklet için özel bisiklet yolları da yapılıyor. Ayrıca evlerde kondisyon bisikletleri de çok tercih ediliyor. Bisiklet sürerek bir saatte yaklaşık 300 ile 450 kaloriden kurtulabilirsiniz.

8 – Aerobik 

Evde de yapılma imkanı olan aerobik, özel hareketler ile vücudun birçok bölgesinin çalışmasına imkan verir. Ayrıca aerobik yaparak bir saatte yaklaşık olarak 550 ile 800 arası kalorinize de veda edebilirsiniz.

9 – Yoga

Son yıllarda popülerliği daha da artan ve ruh dinginliğini sağlamaya da yardımcı olan yogada düzenli çalışma ile stresinizden kurtulma imkanı yanında bir saatte 180 ile 270 arası kalori yakma olanağına da kavuşursunuz.

10 – Tenis

Vücudu mükemmel bir şekilde çalıştıran tenis ise oldukça fazla tercih edilen bir spor dalı olarak ilgi çeker. Bir saat boyunca tenis oynadınız zaman yaklaşık olarak 600 ile 900 arası kaloriden kurtulabilirsiniz.

11 – Futbol

Dünya çapında belki de en popüler spor olan futbol, ülkemizde de çok sevilen ve birçok yerde yapılan bir spordur. Günümüzde artık halı saha imkanları ile çok yaygın yapılan bu spor ile bir saatte yaklaşık olarak 900 ile 1400 arası kalori yakabilme imkanınız doğar.

12 – Basketbol

Oynaması oldukça zevkli olan, çok sayıda kası birlikte çalıştıran ve sosyalleşmeye de fayda sağlayan basketbol, sokak, park ve okul bahçelerinde de oynanabilir. Bir saat basketbol oynayarak yaklaşık olarak 600 ile 900 arası kalori yakabilirsiniz.

Bonus:  Voleybol

Özellikle kadınların daha çok sevdiği bir spor dalı olarak öne çıkan voleybol ile bir saat içerisinde yaklaşık olarak 300 ile 450 arası kalori harcayabilirsiniz.

Bu yazımızda belirtilen kalori miktarları bilimsel çalışmalar sonucu tespit edilmiş ortalama değerlerdir. Yakılacak kaloriler yaş, boy, kilo ve tempoya göre alt ve üst limitler arasında değişiklik gösterebilir. Ayrıca düzenli olarak eksersiz ve spor yapmak vücuda birçok yönden fayda sağlar. Düzenli spor yapmak kilo kontrolünde de oldukça etkindir. Sağlıklı ve istenilen şekilde kilo vermek, fazla kalorilerinizden kurtulmak ve vücudunuzu forma sokmak için istikrarlı ve düzenli şekilde spor ve fiziksel aktivite yapmak da çok etkili bir yoldur. Ayrıca 1 ayda 10 kilo vermek için yapılması gerekenleri bilerek hem sağlıklı hem de kolayca kilo verme imkanına sahip olabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!