featured

Nelson Peltz’in yönetim kuruluna girmesinin ardından Unilever hisseleri yükseldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Amerikalı iş insanı ve aktivist yatırımcı Nelson Peltz, Unilever’in (NYSE:UL) yönetim kuruluna girerek stratejisini yenilemeye çalışan tüketici malları devi üzerindeki baskıyı artıracak.

Unilever’de yaklaşık %1,5 hisse sahibi olan Peltz’in, Temmuz ayında yönetim dışı bir direktör olarak şirkete katılması ve yönetim kurulunun maaş komitesinin bir üyesi olması bekleniyor.

Unilever, birkaç ay önce GSK’nin tüketici sağlık hizmeti biriminin 63 milyar dolarlık başarısız devralımının ardından iş stratejisini yenilemeye çalışıyor.

Peltz, açıklamasında “Unilever’in stratejisini, operasyonlarını, sürdürülebilirliğini ve hissedar değerini yönlendirmeye yardımcı olmak için yönetim ve kurul ile iş birliği içinde çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Varlık yönetim firması Trian’ın CEO’su ve kurucu ortağı Peltz, zaman içinde tüketici odaklı işletmelere ilgi duyduğunu ifade ederek hedge fonunun portföy şirketlerinde stratejik değişiklikler için baskı yaptı.

Dört yıl önce Trian, Unilever’in rakibi P&G’de (NYSE:PG) bir dizi değişiklik yaptırdı. Birkaç ay süren vekalet savaşından sonra Peltz, P&G’nin yönetim kuruluna katıldı.

BofA analisti Eva Quiroga, Peltz’in, şirketin “Aşil topuğu” olarak tanımlanan organik gelir büyümesini geliştirmeye odaklanacağına inanıyor.

“Unilever’in organik gelir büyümesi sorunlarını çözmek için çekirdek işine (Güzellik ve Kişisel Bakım) yatırımları artırırken yavaş büyüyen kategorilerin (özellikle F&R) etkisini azaltmaya – ve işi kategoriye/bölgesel fay hatlarına göre ayırmaya – odaklanabileceğine inanıyoruz.”

RBC ve Credit Suisse analistleri, aktivist yatırımcının şirket kültürüne olumlu değişiklikler getirebileceğini söyleyerek Peltz’in Unilever’in yönetim kuruluna katılmasından övgüyle bahsetti.

RBC analistleri, “Öyle olmasa bile en azından aktivist bir yatırımcının varlığı, Unilever’in diğer hissedarları arasında iş birliğine yol açabilir ve yaşanan değişimlerin hesap verilebilirliğini artırmak üzere Unilever’in medyadaki temsilini büyütebilir.” dedi.

Salı günü piyasa öncesinde Unilever %6,6 değer kazandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!