featured

Oto Ekspertiz Açmak İçin Hangi Oto Ekspertiz Makinaları Gereklidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzün ölmeyen meslek kollarından biri olan oto ekspertiz sektörü içerisinde bulunmak, yeni bir oto ekspertiz açmak veya hali hazırda bulunan bir bayinin kalitesini artırmak için son teknoloji oto ekspertiz makinaları ile ölçüm yapmak büyük bir öneme sahiptir.

Kaliteli ve doğru ölçümler ile en doğru sonuçlara ulaşmak için alanında yetkin bir firma tarafından üretilen oto ekspertiz cihazları tercih edilmelidir. Bu noktada sadece İstanbul firmaları tarafından değil, oto ekspertiz Şaşmaz firmalarınca da tanınan ve güven sağlayan Performa oto ekspertiz makinaları ile otomobil alıcılarına ve satıcılarına güven dolu bir alışveriş süreci yaşatılabilir.

Oto Ekspertiz Açmak İçin Hangi Oto Ekspertiz Makinaları Gereklidir?

Uzun yıllar boyunca müşteri memnuniyeti sağlamak için sahip olunan oto ekspertiz cihazları ve verdiği sonuçlar konusunda emin olmak gerekmektedir. Oto ekspertiz makinaları kiralama hizmeti almak yerine doğru firmadan kaliteli cihazlar satın almak çok daha faydalı bir tercih olacaktır.

Performa gibi müşteri memnuniyeti ve garanti kalitesi ile öncü firmalardan birinden alınacak oto ekspertiz makinaları ile müşteri memnuniyeti kazanılırken, aynı zamanda makina ömrü konusunda da güven hissetmek artık çok kolay. İşte, oto ekspertiz açmak için gerekli makinalar.

1 – 4 X 2 Dyno Test Cihazı ile Doğru Motor Performansı Ölçümü

İki çeker otomobil modellerinin motor performansını ölçümleyen Dyno oto ekspertiz cihazları ile sağlıklı otomobil ile sağlıksız otomobil birbirinden kolayca ayırt edilebilmektedir. Aracın motor gücü ölçümünü yapan bu oto ekspertiz makinaları Samsun da içerisinde olmak üzere sadece Türkiye’de değil Dünya’da tercih edilen cihazlar arasında yer almaktadır.

Takometre kontrolü, tork ölçümü, kayıp güç ölçümü ve cer kuvveti ölçümü gibi motor gücünü yakından ilgilendiren testleri aynı anda yapabilen Dyno test cihazı ile güçlü bir motorun sahip olması gereken özellikler yakından incelenmektedir.

2 – 4 X 4 Dyno Test Cihazı ile SUV Otomobil Modelleri Testinde Önde Olun

Gerek aile gerekse bireysel tercihlerde sahip olunmak istenen SUV otomobil modelleri üzerinde doğru ölçüm yapmak için doğru teknolojiyi kullanan oto ekspertiz firmaları ile çalışmak gerekmektedir. Bu noktada aranan firma olmanın yolu ise 4 X 4 Dyno test cihazına sahip olmaktan geçmektedir.

4 çeker otomobillerin motor gücünü etkileyen cer kuvvet ölçümü, tork ölçümü, kayıp güç ölçümü ve takometre ölçümü işlemlerini aynı makinede yapabilmek için ihtiyaç duyulan bu cihaz oto ekspertiz açmak için gerekli şartlar arasında bulunmaktadır.

3 – Süspansiyon Test Cihazları

Oto ekspertiz açmak için gerekli evraklar kadar önemli bir makine olan süspansiyon test cihazları, bir oto ekspertiz bayiinde bulunması zorunlu olan araçlar arasında yer almaktadır. Yol testi yapılan araç, test işlemine başladıktan sonra bu cihaz sayesinde 10 saniye boyunca farklı yer şekillerini temsil eden farklı özelliklerde titreşimlere maruz bırakılır. Bu sayede araç süspansiyon sistemleri doğru çalışıyor mu, test edilir. Böylece ani fren, engebeli yollar ve bozuk yollarda lastik ve tekerlek sisteminin doğru çalışıp çalışmadığı ölçülerek, sağlıklı bir sürüşün sağlanabileceğinden emin olunur.

4 – Fren Test Cihazı

Bir otomobil alırken dikkat edilmesi gereken en önemli teknik detaylardan biri sağlam fren sistemidir. Oto ekspertiz makinaları fiyatları belirlenirken makinelerin ne kadar güçlü ölçümler yaptığı da fiyat üzerinde değişikliklere neden olur. Doğru ölçüm yapmayan ya da yeterince net ölçüm yapmayan makinalar ile en doğru sonucu veren makinalar aynı fiyatlara sahip değildir.

Bu noktada fiyat performans ürünlerinin bulunduğu profesyonel ölçümler yapan oto ekspertiz makinaları tercih edilmelidir. Bu makinaların en önemlisi ise fren test cihazıdır. Fren sistemlerini doğru ölçümlemeyen bir cihaz ile yapılan test sonucu başarılı gibi görünüyor olsa da ani bir fren ihtiyacı olduğu noktada istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir.

5 – Oto Ekspertiz Açmak İçin Yanal Kayma Test Cihazı Olmazsa Olmaz!

Aracın seyir halinde iken direksiyon yönlendirmesi olmaksızın sağa ya da sola yönlenip yönlenmediğini ölçen cihaza yanal kayma test cihazı ismi verilir. Bu önemli cihaz ile yapılan doğru ölçümler araçta yolculuk yapan kişilerin can güvenliğini sağlarken, yanlış ölçümler ise kötü hava koşullarında olumsuz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Oto ekspertiz açmak için gerekli şartlar arasında yer alan ve en önemli cihazlardan biri olan yanal kayma test cihazı ile yapılan ölçümlere güvenebilmek, hizmet verilen kişilerin can ve mal güvenliğine kefil olmak demektir.

Oto ekspertiz bayilik açmak, bayiyi yenilemek ya da makina yenileme işlemlerinde ihtiyaç duyulan otomotiv test cihazları seçiminde dikkat etmek gereklidir. Çünkü oto ekspertiz raporu verilirken yapılan herhangi bir hata can ya da mal kaybına neden olabilecek kazalara sebebiyet verebilecektir.

Bu noktada Performa oto ekspertiz test cihazları üreticileri gibi alanında deneyimli ve garanti konusunda güvenilir firmalar ile çalışmak sektörde avantajlı olmayı sağlayacaktır. Unutmayınız ki, doğru oto ekspertiz raporu can kurtarır ve bu konuda doğru adres olmak için doğru makina tercihi yapmak mecburidir!

İletişim için: https://performa.com.tr/ 

Bonus : OTORAPOR Artık Zorunlu!

YouTube video

Oto ekspertiz raporu hazırlarken en doğru sonuçlara ulaşmak ve % 100 müşteri memnuniyeti için Performa profesyonel oto ekspertiz makinaları ve test cihazlarını tercih edin. Pişman olmayacaksınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!