featured

Parafon Nedir Ne İşe Yarar | Klorzoksazon Parafon Nasıl Kullanılır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli ağrı ve iskelet kası hastalıkları nedeniyle sık reçete edilen Parafon nedir ne için kullanılır, Parafon yan etkileri nelerdir merak ediliyor. Peki, çoğunlukla ağrı ve hareket kısıtlılığı nedeniyle kullanılan Parafon nedir? Etken maddesi klorzoksazon olan Parafon ne işe yarar? Klorzoksazon Parafon reçetesiz satın alınabilir mi? Parafon nasıl kullanılır, aç mı tok mu içilir? Parafon ağrı kesici mi? Kimler Parafon kullanamaz? Parafon fiyat 2021 nedir? İşte, Parafon tablet hakkında en merak edilen soruların yanıtlandığı Parafon nedir ne işe yarar yazımız…

Parafon Nedir ? Parafon Tablet Niçin Kullanılır ?

Parafon nedir; etken maddesi 250 mg klorzoksazon ile 300 mg parasetamol, yardımcı maddeleri ise; aerosol OTB, buğday gluteni, mısır nişastası, magnezyum stearat, FDC sarı no 5, FDC mavi no 2 olan bir ajandır. 20 tabletlik blister ambalajlarda Santa Farma tarafından satışa sunulan Parafon ilaç, kenarları kıvrık, yumuşak, bir yüzü kırma çizgili, sarı yeşil renkli tablettir. Parafon ne için kullanılır sorusunun cevabı ise; iskelet kası hastalıkları nedeniyle ortaya çıkan hareket kısıtlılığı, gerginlik, rahatsızlık ve ağrıyı tedavi etmektir.

Klorzoksazon Nedir Ne İşe Yarar ?

Klorzoksazon nedir; ilaçlarda kullanılan bir etken maddedir. Bu etken madde, kas spazmı ve kas spazmının sonucunda ortaya çıkan rahatsızlığı ve ağrıyı tedavi etmek amacıyla kullanılır. Oldukça etkili bir kas gevşetici olan Klorzoksazon, refleksleri bastırır ve omuriliğe etki eder. Ayrıca, Parafon ilaç içinde 300 mg parasetamol bulunmaktadır. Parasetamol da ağrı kesici etki sağlamaktadır.

Parafon Ne İşe Yarar ?

Kendisine kas gevşetici Parafon ilaç reçete edilen kişiler, Parafon nedir ne işe yarar araştırmaları yapmaktadır. Gerekli bilgiler Parafon prospektüs içerisinde yer almaktadır. Parafon prospektüs bilgilerine göre bu ilaç, iskelet kasındaki ağrıyı ve spazmı yani istemsiz kasılmayı iyileştirmek amacıyla istirahate, fizik tedaviye ve diğer yöntemlere yardımcı olarak kullanılır. Genel olarak Parafon ne işe yarar neden kullanılır sorusunun cevabı olarak şu rahatsızlıklar karşımıza çıkmaktadır:

Boyun tutulmasıBel ağrısıİltihaplı kas hastalıklarıTravmatik yani darbe sonucu oluşan kas hastalıklarıEklem rahatsızlıklarıTendon rahatsızlıklarıServikal sendromOrtopedik rahatsızlıklar

Parafon prospektüs bilgilerinde belirtildiği üzere bu ilaç, rahatsızlıkların giderilmesi için yardımcıdır. Tek başına Parafon ilaç kullanılarak hastalıkların iyileşmesi beklenmemektedir. Bu nedenle eğer doktor tarafından fizik tedavi hareketleri verildiyse, iyileşme için hareketler eksiksiz uygulanmalıdır.

Parafon Nasıl Kullanılır ?

Parafon kullananlar, başlangıç aşamasında Parafon nasıl kullanılır, Parafon nedir diye araştırmaktadır. En doğru Parafon kullanımı, doktor ve eczacılar tarafından belirlenmektedir. Dolayısı ile doktor nasıl reçete ettiyse, Parafon kullanımı buna göre gerçekleştirilmelidir. Parafon prospektüs bilgilerinde Parafon nasıl kullanılır sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

Bir bardak su ile ağız yoluyla içilirBaşlangıç dozu, yetişkinlerde günde 3 veya 4 kez 2’şer tablettir, daha sonra günlük doz günde 3 veya 4 kez 1 tablete düşürülür

Parafon Aç mı Tok mu İçilir ?

Parafon aç mı tok mu içilir sorusunun cevabı Parafon prospektüs bilgilerinde yer almamaktadır. Ancak eczacılar tarafından bu ilacın tok karnına içilmesi tavsiye edilmektedir. Parafon nedir araştırması yapıldığında, bu ilacın parasematol ve klorzoksazon içerikli olduğu görülür. Bu etken maddeli ilaçlarında tok karnına içilmesi tavsiye edilir.

Klorzoksazon Parafon Yan Etkileri Nelerdir ?

İnternet kullanıcıları, Parafon nedir sorusunun cevabı kadar, Parafon yan etkileri nelerdir sorusunun cevabını da araştırmaktadır. Parafon prospektüs bilgilerine göre yaygın görülen Parafon yan etkileri şunlardır:

Baş dönmesiSersemlik hissiBaş ağrısıİshalAnksiyeteSinirlilik haliİştahsızlıkKarın ağrısıKaşıntı ve döküntüHazımsızlık ve kabızlıkİdrarda artışMide bulantısı ve kusmaÜst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri

Parafon Fiyat 2021 Ne Kadar ?

Kas gevşetici ve ağrı kesici olarak kullanılan Parafon fiyat 2021 yılı ekim ayı itibari ile 19.49 TL’dir. Ayrıca bu ilaç SGK kapsamından olan ilaçlar arasındadır. Yalnızca eczanelerde satılır.

Parafon Kimler Kullanamaz ?

Parafon nedir; Parafon yan etkileri olan bir ilaçtır. Bu nedenle de herkes tarafından kullanıma uygun değildir. Ağrı kesici ve kas gevşetici olarak hastalıkların tedavisinde yardımcı görevi gören Parafon tablet, şu kişiler tarafından kullanılmamalıdır:

Parafon etken ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar12 yaşının altındaki çocuklarÇölyak hastalarıKaraciğer yetmezliği olanlarBöbrek yetmezliği olanlarKas krampı ve karın ağrısına neden olan kalıtsal hastalıkları olanlar

Hamileler Kas Gevşetici Parafon İlaç Kullanabilir mi ?

Parafon tablet, gerekli olmadığı sürece kullanılmaması gereken bir ilaçtır ve Parafon prospektüs bilgilerinde, hamilelerin kullanmaması gerektiği yazmaktadır. Ayrıca düzenli olarak Parafon kullananlar, ilacın olumsuz etkileri nedeniyle doğum kontrol yöntemlerinden birini kullanmalıdır.

Emziren Anneler Kas Gevşetici Ağrı Kesici Parafon Tablet Kullanabilir mi ?

Parafon etken maddesi Klorzoksazon anne sütüne geçip geçmediği bilinmeyen bir maddedir. Diğer etken madde parasetamolün ise anne sütüne geçtiği bilinmektedir. Bu nedenle emziren anneler Parafon tablet kullanmamalıdır. Düzenli olarak Parafon kullananlar, emzirmeye ara vermelidir.

Parafon Kas Gevşetici mi ?

Parafon nedir, Parafon kas gevşetici mi diye sık araştırılmaktadır. Parafon kas gevşetici amacıyla kullanılan bir ilaçtır çünkü içeriğinde Klorzoksazon bulunmaktadır.

Parafon Ağrı Kesici mi ?

Parafon ağrı kesici etkisi olan bir ilaçtır çünkü bir tablet Parafon ilaç içinde 300 mg parasetamol bulunmaktadır.

Parafon Diş Ağrısına İyi Gelir mi ?

Parafon ilacın genellikle kas iskelet sistemi rahatsızlıklarından dolayı ortaya çıkan ağrılara iyi gelmesi nedeniyle diş ağrısına iyi gelip gelmediği merak edilmektedir. Ancak Parafon tablet, diş ağrıları için reçete edilen bir ilaç değildir.

Parafon Boyun Düzleşmesi için Kullanılır mı?

Parafon nedir, boyun düzleşmesi için kullanılır mı sorusunun cevabı da internet üzerinde araştırılmaktadır. Boyun düzleşmesi için de bu ilaç doktorlar tarafından reçete edilmektedir ancak tek başına yeterli değildir. İlaç ile birlikte doktorun verdiği fizik tedavi hareketleri de düzenli yapılmalıdır.

Parafon Ne Kadar Sürede Etki Eder ?

Klorzoksazon etken maddeli ilaçlar maksimum 4 saat içinde tam anlamıyla etkisini göstermektedir. Ancak bu süre çoğu zaman bu kadar uzun değildir. Parafon kullananlar, bu ilacın yarım saat/bir saat içinde etkisini gösterdiğini çeşitli sitelerin yorumlarında belirtmiştir.

Parafon Reçetesiz Satılır mı ?

Parafon reçetesiz de eczanelerden satın alınabilen bir ilaçtır çünkü normal reçetelidir. Ancak Parafon tablet, doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gereken bir kas gevşetici ağrı kesicidir. Çünkü Parafon yan etkileri oldukça fazladır.

Ağrı Kesici Kas Gevşetici Parafon Muadili İlaçlar Nelerdir ?

Parafon eşdeğeri yani Parafon muadili ilaçlar, içeriğinde parasetamol ile birlikte klorzoksazon etken maddesi bulunan ilaçlardır. Bu nedenle Parafon muadili ilaçlar şunlardır:

Muskazon tabletMepadol tablet

Parafon Kullananlar ve Parafon Ekşi Yorumları | Parafon Kadınlar Kulübü Yorumları

YouTube video

Her hastalık ve rahatsızlık için kullanılan ilaç, kişiye özeldir. Bu nedenle internetteki kullanıcı yorumlarına bakılarak ilaç kullanımına karar ya da son verilmemelidir. Kimi ilaçlar, kimi kişilere oldukça iyi gelirken, kimi ilaçlar da kimi kişilerde yan etki gösterdiğinden kullanılamamaktadır. Ancak Paraofon nedir hakkında bilgi almak için Parafon ekşi yorumlarına göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!