Peditus Şurup Ne İşe Yarar | Peditus Şurup Ne İçin Verilir?

Peditus Şurup Ne İşe Yarar | Peditus Şurup Ne İçin Verilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peditus şurup ne işe yarar; balgamı sökmeye, ağrıyı kesmeye ve ateşi düşürmeye yarar. Bu nedenle de kış aylarının en çok kullanılan soğuk algınlığı ilaçları arasındadır. Biz de bu yazımızda Peditus prospektüs bilgileri doğrultusunda Peditus şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi internette en çok cevabı merak edilen sorulara yanıt verdik…

Peditus Şurup Ne İşe Yarar? Peditus Şurup Ne İçin Verilir?

Peditus ile ilgili en çok merak edilen soru; Peditus şurup ne işe yarar ve hemen bu sorunun cevabını verelim. Peditus; ateş düşürücü, balgam sökücü, ağrı kesici, burun tıkanıklığı açıcı ve alerjik rahatsızlıklara çözüm amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Peditus prospektüs bilgilerinde ‘’Peditus Şurup Ne İşe Yarar’’ sorusuna şu cevaplar verilmiştir:

  • Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi ÜSYE hastalıklarında yaşanan burun tıkanıklığını açar
  • ÜSYE hastalıkları nedeniyle çıkan yüksek ateşi düşürür
  • ÜSYE nedeniyle yaşanan bronş tahrişini giderir
  • ÜSYE nedeniyle ortaya çıkan öksürüğü keser
  • ÜSYE nedeniyle ortaya çıkan baş ağrısını, eklem ağrısını ve kas ağrısını giderir
  • Bronşiyal salgıların yumuşamasını sağlar
Peditus Şurup Ne İşe Yarar | Peditus Şurup Ne İçin Verilir?

Peditus 100 ML Şurup Nasıl Kullanılır?

Peditus yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda günde 4 saatte bir 2 ölçek şeklinde kullanılır. Eğer doktorunuz 12 yaşından küçük çocuğunuza Peditus reçete ettiyse kullanımı Peditus prospektüs bilgilerine göre; günde 4 saatte bir 1 ölçek şeklindedir. Ancak bu ilaç 12 yaşın altındaki çocuklara önerilmediğinden mutlaka doktorunuza danışarak kullanınız.

Peditus Şurup Nedir?

Peditus şurup ne işe yarar ne için verilir nasıl kullanılır açıkladık. Peki, Peditus bu olumlu etkilerini nasıl gösterir? Bunun için Peditus nedir bakmak gerekir. Peditus etken maddesi parasetamol, prilamin maleat, fenilefrin hidroklorür ve guaifenesin olan bir şuruptur.

Peditus etken maddesi parasetamol ateşin düşmesini ve ağrının kesilmesini, prilamin maleat alerji semptomlarının giderilmesini, guaifenesin balgamın sökülmesini ve fenilefrin HCL de burun tıkanıklığının açılmasını sağlar. Bu nedenle Peditus şurup soğuk algınlığı ilaçları arasında anılır.

Kapsamlı bilgi için Peditus Nedir Ne İşe Yarar yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

peditus şurup ne işe yarar

Peditus Ateş Düşürür Mü?

Peditus ateş düşürür çünkü etken maddelerinden biri; parasetamoldür ve parasetamolün hem ağrı kesici hem de ateş düşürücü bir etkisi vardır.

Peditus Şurup Yasaklandı Mı?

Peditus şurup yasaklanmamıştır. Ancak kış aylarının en çok kullanılan soğuk algınlığı ilaçları arasında yer aldığından kimi zaman eczanelerde bulunamayabilir.

Peditus Reçeteli İlaç Mı?

Peditus reçeteli ya da reçetesiz olarak satın alınabilen bir şuruptur. Ancak SGK kapsamında olan bir ilaç olduğu için reçete ile alındığında fiyatı daha ucuz olmaktadır. Dileyen kişiler eczanelerden reçetesiz olarak da satın alabilir.

Peditus Şurup Ne İşe Yarar | Peditus Şurup Ne İçin Verilir?

Peditus Öksürüğü Keser Mi? Peditus Şurup Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Peditus şurup ne işe yarar diye baktığımızda; öksürüğe iyi gelir ancak başlı başına yalnızca öksürük şurubu değildir. Eğer doktorunuz reçete ettiyse hem soğuk algınlığı hem de öksürük şikayetiniz için Peditus 100 ML şurup kullanabilirsiniz.

Peditus Yerine Ne Kullanabilirim?

Peditus yerine kullanılabilecek başka şuruplar da bulunmaktadır. Ancak doktorunuz size Peditus önerdiyse onu kullanınız. Ancak eczanelerde bulunmadığı durumlarda yerine Peditus şurup muadili kullanılabilir. Peditus şurup muadili şurupların başlıcaları ise şunlardır:

  • Benical 100 ML Şurup
  • İbucold Plus Şurup
  • Coldaway Şurup 100 ML

Peditus Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Peditus doktorun tavsiye ettiği gün kadar, tavsiye ettiği dozda kullanılmalıdır. Bu şurup açıldıktan sonra 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Her şurubun açıldıktan sonraki etkisini sürdürme süresi farklıdır. Peditus da diğer şuruplar gibi açıldıktan 3 ay sonra etkisini kaybedebilir. Bu konuda eczacınıza danışınız.

YouTube video

Peditus Şurup Kaç Yaşında Kullanılır? Peditus Şurup 100 ML Kaç Yaş İçin?

Peditus 100 ML şurup yalnızca 12 yaş üstü çocukların ve yetişkinlerin kullanabileceği bir ilaçtır. Peditus prospektüs içeriğinde bu ilacın 12 yaş altı çocuklar tarafından kullanılmaması gerektiği bilgisine yer verilmiştir. Ancak kimi zaman doktor kontrolünde 12 yaş altı çocuklarda da Peditus kullanılabilir.

Peditus Şurup Bebeklere Verilir Mi?

Peditus 100 ML şurup bebeklere verilmez. Bu şurubun bebeklerde kullanımının olmadığı Peditus prospektüs içeriğinde yazmaktadır.

Peditus Şurup 1 Yaş Kullanımı Var Mı?

Peditus 100 ML şurup 1 yaş kullanımı yoktur.

Peditus Şurup 2 Yaş Kullanımı Var Mı?

Peditus 100 ML şurup 2 yaş kullanımı yoktur.

Peditus Şurup 3 Yaş Kullanımı Var Mı?

Peditus 100 ML şurup 3 yaş kullanımı yoktur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!