Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir | Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi?

Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir | Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkeklerin korkulu rüyası penis eğriliği Peyronie Hastalığı belirtileri nelerdir? Peyronie neden olur? Penis eğriliği ya da penis yamukluğu olarak da bilinen Peyronie kendiliğinden geçer mi? Bu yazımızda peyronie nedir, peyronie hastalığı belirtileri nelerdir, peyronie tedavisi nasıl yapılır ve daha fazlası hakkında merak edilen sorulara cevap vereceğiz…

Peyronie Hastalığı Nedir?

Peyronie hastalığı nedir; halk arasında penis yamukluğu veya penis eğriliği olarak da bilinen anormal penis hastalığıdır. Penis şekli kişiden kişiye değişebilir ve erkeklerde az miktarda penis yamukluğu olabilir. Bu çoğu zaman normaldir ve hastalık işareti değildir. Ancak penis eğriliğine ağrı şikayeti ve sertleşme sorunları eşlik ediyorsa Peyronie hastalığı söz konusu olabilir.

Kısacası Peyronie hastalığı nedir; penis eğriliği ile birlikte ağrı ve sertleşme problemlerinin de eşlik ettiği bir erkek hastalığıdır. Peyronie kaynaklı penis yamukluğu, sertleşme esnasında daha belirgin olur ve peniste anormal bir kıvrım göze çarpar.

Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir | Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi?

Peyronie Hastalığı Neden Olur?

Penis eğriliği peyronie hastalığı nedenleri tam olarak ortaya konmamıştır. Ancak bu hastalığın ortaya çıkmasında, ‘’Fibröz Plak’’ adlı yara dokularının gelişmesi olduğu düşünülmektedir. Peyronie’nin ortaya çıkmasında küçük kan damarlarının hasar almasının büyük etkisi olduğu bilinmektedir. Bu hasar da darbe alma, cinsel birliktelik, travma nedenleri ile gelişebilir.

Peyronie Bozukluğu Neden Olur?

Peyronie hastalığı nedir, neden olur diye baktığımızda; bu hastalığın kalıtımsal olarak geçebileceği görülmektedir. Dolayısı ile ailesinde peyronie geçmişi olanlarda bu hastalığın teşhis dilmesi birbiri ile ilişkilendirilir. Ayrıca bağ dokusu hastalıkları olan erkekler de Peyronie bozukluğu bakımından risk altında sayılabilir. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak da travma sonra yara dokularının iyileşmesi zor olduğundan, peyronie bozukluğu gelişmesi söz konusu olabilir.

Peyronie hastalığı nedir, gelişimi nasıl olur diye baktığımızda; peniste ‘’Korpus Kavernozum’’ isimli iki tane tüp şekline benzer sünger dokusu vardır. Cinsel uyarılma sonrası bu dokuya kan gelir ve şişme olur. Bu süreç sonunda da cinsel ilişkinin başlaması ve devam etmesi için gerekli olan sertleşme sağlanır.

Korpus Kavernozum dokusunun kanla dolması, içindeki kan damarları sayesindedir. Ayrıca korpus kavernozum içinde ‘’Tunica Albuginea’’ adlı elastik bağ dokusu da yer alır. Penisin ereksiyona geçmesi esnasında burada esneme ve gerilme meydana gelir. Buranın hasar alması durumunda da doku esnekliğini kaybeder ve penis eğriliği peyronie hastalığı gelişebilir.

Her zaman belirli bir Peyronie bozukluğu nedeni olmaz. Kimi zaman da hastada herhangi bir travma öyküsü olmadan peyronie gelişebilir. Bunun da otoimmün kaynaklı yani bağışıklık sistemi kaynaklı olduğu düşünülür.

Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Peyronie hastalığı nedir, neden olur, nasıl gelişir açıkladık… Peki, Peyronie hastalığı belirtileri nelerdir? Peyronie hastalığı belirtileri başında; peniste şekil bozukluğu yani penis eğriliği gelir. Penis eğriliği dışında cinsel uyarılması sonrası sertleşememe ya da cinsel ilişkiyi devam ettirecek sertleşmeyi devam ettirememe (erektil disfonksiyon) ortaya çıkar.

Peyronie hastalığı belirtileri arasında sertleşme sırasında ağrı şikayetinin gelişmesi de bulunur. Fakat bu belirti genellikle hastalığın erken evresinde değil; ilerleyen evresinde yaşanır. Ereksiyon (sertleşme) sırasında yaşanan ağrı şikayeti kimi hastalarda geçerken, kimi hastalarda yaşam boyu devam edebilir.

Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir | Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi?

Peyronie Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Peyronie hastalığı nedir, neden olur nasıl gelişir, Peyronie hastalığı belirtileri nelerdir sorularına yanıt verdik… Peki, Peyronie tedavisi nasıl yapılır? Bu hastalığın tedavisi için öncelikle penis eğriliğinin derecesi ve hasta şikayetleri belirlenir. Hastanın zaman içinde kötüleşmemesi, ağrı şikayeti yaşamaması ya da sertleşme problemi yaşamaması durumunda peyronie tedavisi uygulanmayabilir; hekimler hastayı düzenli kontrole alabilir. Eğer hastada şikayet var ise peyronie hastalığı tedavisi ilaçlarla yapılabilir. Gerek duyulursa operasyona başvurulabilir.

1- İlaçla Peyronie Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Peyronie hastalığı tedavisi ilaçla yapılabilir. Bu ilaçlar ağız yoluyla alınan tabletler şeklinde olabildiği gibi penise enjeksiyon ile de gerçekleştirilebilir. Penise enjeksiyon uygulaması genellikle birkaç ay devam eder.

İlaç tedavisi ve penise enjeksiyon dışında peyronie tedavisi şok dalga, vakum cihazı uygulaması, elektrik terapisi ve traksiyon terapisi gibi uygulamalarla da yapılabilir. Bu uygulamalar dışında peyronie hastalarının yaşam tarzı değişikliği yapması tavsiye edilir. Alkol ve tütün kullanımının sonlandırılması ve düzenli egzersiz yapılması tavsiye edilir.

2- Penis Eğriliği Ameliyatı ile Peyronie Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Uygulamalarla ya da ilaçla peyronie hastalığı tedavisi yapılamadığı durumlarda penis eğriliği ameliyatı yöntemine başvurulabilir. Penis eğriliği ameliyatının uygulanıp uygulanmayacağı hastalığın seyrine bağlı olarak değişir. Penis eğriliği ameliyatında penis uzatılabilir ya da kısaltılabilir.

3- Peyronie Hastalığı Tedavisinde Penil Protez Uygulaması

Penis eğriliği ameliyatının yanıt veremeyeceği daha ileri peyronie bozukluğu durumunda başvurulabilecek tedavi yöntemlerinden biri de penil protez uygulamasıdır. Bu uygulamanın gerekli olup olmadığı doktorlar tarafından belirlenir.

Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir | Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi?

Peyronie Kendiliğinden Geçer mi?

Peyronie bozukluğu nadir olarak kendiliğinden geçebilen bir hastalıktır. Travma sonrası gelişen peyronie de, yara dokusunun iyileşmesi ile birlikte kendiliğinden geçebilir. Ancak ilerlememesi için peniste şekil bozukluğu özellikle sertleşince ortaya çıkıyorsa ve çok belirginse doktora başvurulmalıdır.

Çünkü peyronie hastalığı kaynaklı olarak gelişen penis eğriliği ilerleyicidir. Hastalığın kötü sonuçlar doğurmaması için doktor kontrolü önerilir.

Penise Darbe Alan Erkeklerde Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Gelişir mi?

Penise darbe alan, travma yaşayan her erkekte peyronie bozukluğu gelişir şeklinde genel geçer bir bulgu yoktur. Pek çok erkekte travma sonrası penis yamukluğu ortaya çıksa da yara dokusunun iyileşmesi süreci sonrası şikayet ortadan kaybolur. Kısacası her erkekte darbe sonrası peyronie bozukluğu gelişmez.

Ancak yara dokusunun iyileşmemesi ve bu yara dokusunun sabit kalması, peyronie hastalığı nedeni olabilir. Bu durumda başta şekil bozukluğu olmak üzere erektil disfonksiyon gibi cinsel işlev bozuklukları gelişebilir.

Peyronie Olanlar Cinsel İlişkiye Girebilir mi?

Peyronie Hastalığı nedir; erkeklerin cinsel uyarılmasına rağmen sertleşme sorunu yaşamasına neden olabilen bir hastalıktır. Ancak bu hastalık direkt olarak cinsel ilişkiye engel değildir. Eğer peyronie hastalarında ereksiyon olma ya da ereksiyonu devam ettirme problemi varsa cinsel ilişkiye engel olur. Çok ileri derecede peyronie kaynaklı penis eğriliği olması, cinsel ilişkiyi imkansız duruma getirebilir. Bu sebeple peyronie hastaları gerekli tedavileri olmalıdır.

Peyronie Hastalığı Nedeniyle Penis Boyu Kısalır mı?

Bazı hastalarda çift taraflı olarak yara ve plak gelişimi olabilir. Bu durumda çift taraflı tutulum gerçekleşebilir. Bu nedenle bazı çift taraflı tutulum olan peyronie hastalarında penis boyu kısalabilir.

Peyronie Ne Kadar Sürede Geçer?

Her peyronie hastasının seyri farklıdır. Ayrıca penis eğriliğinin derecesi de, Uygulanacak peyronie tedavisi de kişiden kişiye göre değişir. Bu sebeple peyronie ne kadar sürede geçer konusunda net bir zaman vermek mümkün değildir.

Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir | Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi?

Peyronie Ne İyi Gelir?

Peyronie bozukluğuna iyi gelecek ilk şey; hastalığın kontrol altına alınması ve gerekli tedavilerin uygulanmasıdır. Bunun dışında sigara ve alkol tüketimini bırakmak, hareketli bir yaşam tarzı benimseyerek egzersiz yapmak iyileşmeye katkıda bulunur.

Peyronie Hastalığından Kurtulan Var mı?

Peyronie Hastalığından nadiren kendiliğinden kurtulan olabildiği gibi tedavi ile kurtulanlar da vardır. Ancak peyronie bozukluğu, kötüye doğru ilerleyici bir hastalıktır. Bu nedenle teşhis konulursa doktorların önerdiği tedavi yöntemlerine başvurulmalıdır. İlerleyici bir hastalık olması ve tamamen cinsel birlikteliği engelleme potansiyeli olduğundan, peyronie hastalığı belirtileri olan kişilerin doktora başvurması gerekir.

Peyronie Ameliyatı Kesin Çözüm mü?

Yaşam tarzı değişikliğinin, alternatif uygulamaların ve peyronie ilaçlarının etkili olmadığı durumlarda kesin ve son başvurulacak yöntem peyronie ameliyatıdır. Peyronie hastalığı belirtileri olan kişilerde başvurulan son yöntem; cerrahi girişimdir.

Peyronie Olduğumu Nasıl Anlarım?

Peniste şekil bozukluğu olması her zaman peyronie göstergesi değildir. Ancak ereksiyon sırasında peniste göze batan derecede penis eğriliği olması, çoğu zaman da buna ağrı şikayeti eklenmesi peyronie hastalığı belirtileri arasında yer alabilir.

Peyronie Hastalığı Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Peyronie hastalığı tedavisi yapılmadığında Erektil Disfonksiyon olarak da bilinen sertleşme sorunu yani cinsel ilişkiyi başlatacak ve devam ettirecek sertliğin sağlanamaması durumu söz konusu olabilir. Kimi zaman da Peyronie, sertleşme sorununun nedeni olarak karşımıza çıkabilir. Kısacası; peyronie hastalığı tedavi edilmezse erkeklerde cinsel işlev bozuklukları ortaya çıkabilir. Ya da peyronie hastalığı belirtileri arasında erektil disfonksiyon yer alabilir.

Penis Eğriliği Peyronie Hastalığı Belirtileri Nelerdir | Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi?

Peyronie Evde Tedavi Edilebilir mi?

Çoğu zaman Peyronie evde tedavi edilebilen bir hastalık değildir. Bu nedenle peyronie hastalığı belirtileri gösteren peyronie hastalarının teşhis aldıktan sonra doktor tavsiyesine uyması ve önerilen tedaviyi alması tavsiye edilir. Ancak penis eğriliği evde tedavi edilebilirdir. Bu da penis germe hareketleri yani peyronie egzersizleri ile mümkündür. Eğer doktorunuz tarafından siz peyronie teşhisi konmuşsa ve peyronie egzersizleri yapmanız tavsiye edildiyse, bunu evde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Peyronie Egzersizleri Nasıl Yapılır?

Evde peyronie egzersizleri kolaylıkla, kimseden yardım almadan yapılabilir ve penis yamukluğu giderilebilir. Peyronie hastalığı belirtileri gösteren kişilerin yapabileceği Peyronie egzersizleri adımları ise şu şekildedir:

  • Penis germe hareketi: Öncelikle kanın penise gelmesi için sıcak ya da ıslak bir havluyu penisinize örtün. Daha sonra penisinizi tutun ve vücudunuzdan uzaklaştırıp yaklaşık 5 dakika boyunca bu şekilde tutun. Ardından yaklaşık 5 dakika boyunca aşağı ve yukarı yönlü olarak her yöne doğru penisinizi tutun.
  • Penis sağım hareketi: baş parmağınız ile işaret parmağınızı kullanarak ok işareti yapın. Ardından penis tabanını sadece ‘’glansa’’ doğru hareket ettirmek amacıyla tutun. Ancak penis eğriliğini düzeltmek için en etkili yöntem olan penis sağım hareketini yaparken boşalmaktan kaçının.
  • Penis masaj hareketi: Son olarak penisinize masaj uygulayın. Penise masaj yapmak penise kan akışını artırmada etkilidir. Bu sebeple yaklaşık olarak 15 dakika boyunca penise masaj yapın.

Peyronie Hastalığı Bitkisel Tedavisi Var mı?

Peyronie hastalığı nedir neden olur, Peyronie hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir sorularına yanıt verdik. Peki, peyronie bitkisel tedavisi var mı? Kesin olarak bilinen ve etkililiği kesin olan herhangi bir bitkisel tedavi bulunmamaktadır. Ancak piyasada peyronie hastalığı için bitkisel ilaçlar bulunmaktadır. Ancak bunların etkililiği kesin değildir.

Penis Eğriliği ve Peyronie Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Penis eğriliği, sertleşme bozukluğu ve peyronie hastalığı belirtileri gösteren kişilerin başvuracakları bölüm ‘’Üroloji’dir. Bu hastalığın tanı ve tedavisi üroloji doktorları tarafından yapılır.

İlginizi Çekebilir: Erkekte Kısırlık Belirtileri Nelerdir | Erkekte Kısırlık Nedenleri ve Kısırlık Tedavisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!