2022 Güncel Photoshop Programları Nelerdir

2022 Güncel Photoshop Programları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Photoshop programları günümüzde en sık kullanılan bilgisayar ve telefon uygulamaları arasında yer alıyor. Sık kullanılma sebepleri arasında ise farklı durumlar söz konusudur.

Günümüzde artık görselleşme neredeyse en üst noktaya ulaşmış durumdadır. Zira kişisel olarak sosyal medya hesaplarında her gün paylaşımlar yapılmaktadır. Bunun yanı sıra kurumsal kimliklerde bu duruma özen gösterir.

Kurumsal bir firmanın bizzat kendi alanına dair fotoğraf ve video edit programları, ürün tanıtımları her şeyden önce reklamcılık gibi çok geniş bir sektör görselleştirmeler üzerine kurulmuştur.

Müşteri saptamak ve ilgisini çekmek amacıyla oluşturulan görselleştirmeler adına düzenleme yapabilmek için ise photoshop programları kullanılması gerekiyor. Belirli düzenlemeler yaparak son halinde profesyonel bir iş çıkarılması hedeflenmektedir.

Bahsedilen bu fotoğraf düzenleme uygulamaları telefon ve bilgisayar olmak üzere iki ayrı ortamda kullanılabilmektedir. Birden fazla bulunan fotoğraf editleme programları sayesinde siz de işinizi rahatlıkla halledebilirsiniz.

Eğer photoshop programları nelerdir? Photoshop programları bedava kullanım arıyorsanız, yazının devamında önerilere bakabilirsiniz!

1- Photoshop Uygulamaları PC Ücretsiz Sürüm Örnekleri

Photoshop programı bilgisayar üzerinde genelde sık kullanılmaktadır. Özellikle profesyonel işlemleri yapabilmek amacıyla bilgisayarda daha ayrıntılı işlemler yapabilmektedir.

Bilgisayar photoshop uygulamaları yapabilmek amacıyla elbette kullanabileceğiniz birden fazla program örneği vardır.

2022 Güncel Photoshop Programları Nelerdir

A- Adobe Photoshop Express

En iyi fotoğraf düzenleme programı olarak Adobe Photoshop programı bulunmaktadır. Program fotoğrafları düzenleme yaparak çeşitli iyileştirmeler yapılabilmektedir. Arka plan düzenlemeleri, nesne düzenlemeleri yapılabilir.

İnce ayrıntılı çalışmalar yapılabilmektedir. Detay çalışmaları sayesinde ortaya profesyonel işlemler gerçekleştirilir. Profesyonel manada photoshop programları kullanmak isterseniz tercihiniz olabilir. Ücretsiz sürümü bulunur. Bunun yanı sıra ekstra uygulamalar adına ayda 9,99 USD ödeyerek ücretli kısmı da kullanabilirsiniz.

B- GIMP

Profesyonel işlemleri daha iyi noktaya taşımak, ayrıntılı çalışmak adına işlemler için tercih edilebilmektedir. GIMP özellikleri ve kullanım aşamalarıyla diğer fotoğraf düzenleme programları arasında ayrılmaktadır. ‘İleri düzey düzenleme’ adına tercih edilmelidir. Başlangıç seviyesinde kullanılması mümkün değildir.

C- Paint.Net

Başlangıç seviyesinde fotoğraf düzenleme yapmak isteyenler photoshop uygulamaları arasında çok arayış yapmasına gerek yoktur. Basit düzenleme mantığıyla oluşturulan bu program ücretsiz olarak bulunmaktadır. Her ne kadar sınırlı cihazlarda çalışma gösterse de birçok işlemi gerçekleştirmek adına yeterli olduğu görülmektedir.

2- Photoshop Programları Telefon için Öneriler

Tahmin edildiği üzere herkes fotoğraf düzenleme için bilgisayar programları kullanmak zorunda değildir. Başta İnstagram olmak üzere Twitter gibi farklı sosyal mecralara da görsel atabilmek amacıyla telefondan düzenleme yapılabilmektedir.

Bilgisayar kadar ayrıntılı ve geniş düzenlemeler yapılmasa da kişinin yetenekleri, hayali ve ilgisi kapsamında birçok farklılık bu uygulamalar sayesinde ortaya çıkabilmektedir. Android ve İphone bazlı olmak üzere farklı uygulamalardan söz edilebilmektedir.

A- Photoshop Programları Android

Android kullanımı günümüzde dünya üzerinde en çok gerçekleşen türlerden birisidir. Android üzerinde photoshop programları / uygulamaları bulunmaktadır. Çoğu ücretsiz olduğundan rahat kullanım alanı sunmaktadır.

Android photoshop uygulamaları arasında:

  • Snapseed
  • VSCO
  • Adobe Photoshop Express
  • Afterlight
  • Lightroom CC bulunmaktadır.

2022 Güncel Photoshop Programları Nelerdir

B- Photoshop Programları İphone

İphone photoshop uygulamaları arasında Android’de yer alan ortak uygulamalar kadar farklı uygulamalar da bulunmaktadır.

AppStore, Google Play’e nazaran daha dikkatli ve güvenilir uygulamaları sunmaktadır. Bu yüzden genelde uygulamalar kısıtlı olmaktadır.

Ancak photoshop uygulaması konusunda oldukça farklı seçenekler sunduğu görülmektedir. İphone fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında:

  • Touch Retouch
  • Darkroom
  • Lightroom CC
  • Afterlight
  • Adobe Photoshop Express
  • Snapseed gibi örnekler bulunmaktadır.

3- Photoshop Programları Online Kullanım: Canva ve PIXLR

Sanıldığının aksine düzenleme yapmak adına photoshop programları ya da uygulamaları indirmeye gerek yoktur. Zira online olarak günümüzde çeşitli düzenleme yapma imkânını da rahatlıkla elde edebilirsiniz.

Böylece alan kaplamadan kısa sürede internetin bulunduğu herhangi bir ortamdan işlemlerinizi yapabilirsiniz. Online fotoğraf düzenleme siteleri arasında Canva ve PIXLR diğerlerinden daha ön plana çıkar.

PIXLR ücretsiz fotoğraf düzenleme ve stok görsel indirme sitelerinden birisidir. Gün içinde birden fazla fotoğrafınızın düzenlemesini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Canva yine aynı şekilde ücretsiz şablon, davetiye, sosyal medya postu gibi farklı projeleri çıkarabileceğiniz bir ortamdır. Stok ve ücretli görsel paylaşımı da yapar. Ancak Canva belirli işlemler dışında ekstra özellikler adına ücret isteyen de bir programdır.

2022 Güncel Photoshop Programları Nelerdir
Photoshop Programları Nelerdir?

4- En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı Pc için Nereden İndirilir?

Fotoğraf düzenleme programları konusunda araştırma yaparken farklı indirme siteleri ile denk gelebilirsiniz. Bilgisayarlara günümüzde virüs saldırıları çok sık olduğundan dikkatli olmak da fayda var.

Birden fazla seçenekle farklı sitelerden bilgisayarınıza program indirebilirsiniz. Fakat bu programların bulunduğu siteyi tarayıcınız güvenilir bulmalıdır. Bununla birlikte yılların tecrübesi haline gelmiş güvenli siteleri de tercih edebilirsiniz.

Photoshop Programları Gezginler İndirme Seçeneği!

Genellikle photoshop programı bedava indir seçeneği kapsamında en sık değerlendirilen sitelerden birisi Gezginler olmaktadır. Gezginler sadece fotoğraf düzenleme değil aklınıza gelebilecek tüm uygulamalar konusunda yardımcı olur.

Bilgisayarınıza indirmek istediğiniz programı sitede aratarak ücretsiz olarak saniyeler içerisinde güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

5- Fotoğraf Düzenleme Programı Türkçe Dil Desteği Var mı?

Belirli sektörlerde genel anlamda kullanılan program ve uygulamalarda global dil olan İngilizce dil desteği bulunmaktadır.

Fakat Türkçe bildiğimizden ve program üzerinde daha kullanabileceğimiz düşüncesinden ötürü Türkçe dil destekleri de araştırılmaktadır.

Her photoshop programı Türkçe olarak sunulmaz. Hatta piyasada neredeyse hiçbir programda Türkçe dil desteği yoktur.

Bunun temel sebebi yapılan işlemlerin belirli standartlarla ve araçlarla gerçekleştiğinden ortak bir dil sunmasından kaynaklanır. Araştırmalarınız sonucu Türkçe photoshop programları da elbette bulabilirsiniz.

2022 Güncel Photoshop Programları Nelerdir

6- En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı Ücretsiz Nasıl Kullanılır?

Photoshop programları ücretsiz sürümlerle kullanıma sunulmaktadır. Öncelikle, ücretsiz uygulama veren programları araştırarak kararınızı vermelisiniz.

Daha sonra bu uygulamaları indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat birçok uygulama ücretsiz indirilse de özellikleri için ücret talep edilmektedir. Bu aşamada dikkatli kullanmalısınız yoksa anlık ücretli paketi satın alabilirsiniz.

Bununla birlikte profesyonel fotoğraf düzenleme olsun ya da olmasın programı en iyi şekilde kullanabilmek adına eğitim almak gerekir.

Özellikle GIMP gibi karışık programlarda eğitim almak kaliteyi de arttıracaktır.

2022 Güncel Photoshop Programları Nelerdir

7- En İyi Photoshop Programı Olsa da Eğitim Almak Şart! Online En İyi Fotomontaj Programı Eğitimleri

Online eğitim siteleri kapsamında photoshop eğitimi verilmektedir. Udemy başta olmak üzere diğer platformlar üzerinden eğitim alabilirsiniz.

Eğitim sonunda ilerlemek istediğiniz hedefe bağlı olarak seçimlerinizi yapabilirsiniz. Profesyonel olabilmek adına ücretli paketleri değerlendirebilirsiniz.

Ancak başlangıç seviyesinden başlayıp çok ilerlemek gibi bir fikriniz yoksa Youtube üzerinde ücretsiz eğitimlere de göz atmanız mümkündür.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!