featured

POCO X3 NFC Benzersiz Bir Telefon Kullanım Fırsatı Sunmak İçin Geliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

POCO X3 NFC model telefon, orta segment telefonların şampiyonu olarak Xiaomi tarafından beğeniye sunuluyor. Hem oyuncuların hem de normal kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarlanan bu telefon alanın en iyisi olmaya aday.

Rekabetin yüksek olduğu akıllı telefon piyasasında birçok marka yeni modellerini piyasaya sürüyor. Bu markalardan birisi olan Xiaomi son dönemlerde çıkardığı telefonlarla kalitesini ortaya koymuş durumda. Son olarak orta seviyelerde rekabete gireceği POCO X3 NFC ile piyasada boy gösteriyor.

Peki, bu telefonu rakiplerinin arasından sıyıran özellikleri neler? Xiaomi, POCO’yu hangi teknik özellikler ile piyasa sürüyor. İşte herkesi etkileyen özellikleri ile Xiaomi’nin şampiyon telefonu…

POCO X3 NFC Teknik Özellikleri Nelerdir?

2021 yılına adım atılmasıyla beraber yeni modellerin de tanıtımları yapılmaya başladı. Birçok farklı özellikte ve kalitede telefonlar, teknolojik aletler görücüye çıktı. Xiaomi’de bu trende fiyat performans telefonu ile katılım sağlıyor. Birçok kişiyi etkileyen bu telefon hem tasarım hem de teknik özellikleri ile kendine hayran bırakıyor.

Telefonun tasarım özelliklerine bakacak olursak kobalt mavisi ve gölge mavisi seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. 6.67 inçlik büyük ekranı ile oyun severlerin beğendi tarzda bir ekran fırsatı sunuyor. Bu ekran genişliği ergonomik bir kullanım fırsatı da sunuyor. Hem yatay hem de dikey kullanımda elden kayıp düşme gibi bir problem yaşanmıyor. Nokta kamera kullanımı da telefonda kullanılabilir alanı oldukça geniş tutmuş durumda.

YouTube video

Üründe tasarıma büyük önem verildiği ilk görüşte göze çarpıyor. Ekranın arka yüzünde işlemeli büyük bir POCO logosu bizleri karşılıyor ve oldukça da şık duruyor. Logonun hemen üzerinde biraz çıkıntısı olan hoş bir kamera bulunuyor.

Ama çıkıntı sorunu kutu içerisinden çıkan kılıf sayesinde sıfıra iniyor ve rahat bir kullanım sunuyor. Kamera bloğunun konumlandırma alanı tam bir mühendislik harikası olarak görülüyor. Kullanım sırasında telefonun dengesini bozmuyor.

POCO’nun parmak izi sensörü ses açma butonlarının hemen altında yer alıyor. Bu da hangi parmağınızı kullanırsanız kullanın kolay şekilde telefonun açılmasını sağlıyor. Ayrıca yüz algılama özelliği de bulanan telefonun tanıma özellikleri oldukça hızlı işliyor.

YouTube video

Telefonda stereo özelliği bulunmaktadır. Bu özelliğinin varlığı oyuncuları en çok heyecanlandıran özellik olarak ön plana çıkıyor. Hoparlörlerden bir tanesi alt kısımda bir tanesi üst kısımda yer alıyor ve üst düzey bir ses çıkışı sağlıyorlar.

POCO X3 NFC özellikleri ile adeta göz dolduruyor ve saymakla bitmiyor. Bu şampiyon telefon IP53 sertifikasına sahip. Bunun anlamı ise su sıçramalarına, toz-toprak darbelerine dayanaklı bir yapıya sahip olduğunu göstermesidir.

Adından da anlaşılacağa üzere telefonda NFC desteği bulunuyor. Çift sim kart özelliği bulunan telefonda micro SD kart desteği de sağlanıyor. Modası geçmiş bir teknoloji olarak kızılötesi sensörü de telefonun üst bölgesinde yer alıyor. Ayrıca Bluetooth 5.1 ve wifi bulunmaktadır.

POCO X3 NFC Ekran Özellikleri Nelerdir?

Yeni akıllı telefonlarda kullanıcıların en çok dikkat ettiği konu hiç şüphesiz ekran genişliğidir. POCO telefon bu noktada beklenileni vermektedir. 6.67 inçlik bir dev ekrana sahip telefon 2400 X 1080 çözünürlükle kullanılmaktadır. Ayrıca 395ppi pixel yoğunluk ve 20:9 en boy oranı bulunmaktadır.

Telefonun 120 Hz ekran yenileme özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde oyun oynama çok daha akıcı bir hale gelmektedir. Bunu bir masa üstü ekranda oyun oynama zevki ile kıyaslayabilirsiniz. Tabi burada şöyle bir durum var. Bu tarz bir ekrana alıştıktan sonra bir daha normal bir telefon ekranına alışamayabilirsiniz. Genel olarak bu segmentin hızları 90 Hz olarak ölçülmektedir. POCO X3 NFC bu yönüyle fark yaratmaktadır.

YouTube video

Eğer oyun dışında işlemleriniz olacak ise telefonun ekran hızını manuel olarak değiştirebilmektesiniz. Bu sayede pil ömrünü uzatabilir ve günlük kullanımda rahat edebilirsiniz. Ama tabi 120 Hz de dahi pil kullanım süresi oldukça uzundur.

Telefonda PUBG, Fortnite gibi rekabetçi oyunlar oynayanların seveceği bir özellik bulunuyor. Corning Gorilla Class 5 ekran sayesinde dokunma komutları anında işleme alınıyor. Bu sayede siz daha ekrana dokunmaya niyetlendiğinizde dahi oyun ateş etmeye başlayacaktır.

POCO X3 NFC Performansı

Xiaomi tarafından çıkartılan bu telefon performans açısından hemen hemen herkesin beklediği tüm işlemlere cevap verebilmektedir. Özellikler oyun konusunda büyük bir başarı sağlamaktadır. POCO’da Qualcomm Snapdragon 732G yonga seti bulunmaktadır. Oyuncuların da çokça seveceği, oyun performansını artıran Oualcomm Adreno 618 görüntü işlemcisi de POCO’nun özellikleri arasındadır.

Telefonun oyun performansında etkili olan bir diğer özellik ise Snapdragon X15 LTE modemi olarak öne çıkıyor. Bu modem sayesinde çevrimiçi oyun oynayan oyuncular yüksek çekim gücüne sahip wifi sayesinde akıcı oyunun zevkine doyuyor. 2.3 GHz frekansında çalışan 2 Kryo 470 Gold çekirdek ve 6 adet 1.8 GHz frekanslı Kryo 470 Silver çekirdek telefonun performansında farkını ortay koyuyor.

YouTube video

Günümüzde yüksek boyutlu uygulamalar ve oyunlar, yüksek depolamaya sahip telefonlara ihtiyacı artırdı. Bunun farkında olan Xiaomi, POCO X3 NFC modelinde depolama alanı 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı model çıkarmış durumda. Bu depolama alanlarına 6 GB RAM eşlik ediyor ve telefonu kendi segmetinde zirveye çıkarıyor.

Yapılan testlerde tek çekirdek performansı 569, çift çekirdek performansı 1807 puan çıkan POCO zirvede olmanın hakkını da veriyor. Bu performans değerlerine bakıldığında 3500 TL bandında satılan telefonlar arasında en performanslı telefon olarak öne çıkıyor.

Yüksek performanslı telefonu olan kişiler ellerinden telefonu düşürmek istemezler. Bu da telefonun ısınmasına neden olur. Bu durumun farkında olan POCO, Liquid Cool batarya teknolojisini kullanmaktadır. Aşırı ısınma durumunda aktifleşen teknoloji sayesinde bataryanın ısısı 6 derece düşürülmektedir. Bu da uzun süreli oyunlarda sizlere kesintisiz bir oyun zevki yaşatmaktadır.

Xiaomi POCO X3 NFC Kamera Özellikleri

Xiaomi, yüksek performanslı bu telefonu ile oyuncuların gönlünü alırken etkili kamera sistemi ile günlük kullanımı da unutmamış. Sony IMX 682 sensörü sayesinde her türlü ışık altında etkileyici fotoğraflar çekme imkanı sunulmuş. Telefonda, 64 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2’şer megapiksel makro derinlikli sensör yer alıyor. LED flaşın eşlik ettiği kameralar sayesinde profesyonel fotoğraflar elde edilmektedir.

Etkileyici gece modu sayesinde net görüntüler çekmek oldukça kolay. Ayrıca birbirinden farklı çekim modları sayesinde farklı pozlamalar yapılabilmektedir. Ağır çekim, hızlı çekim, uzun pozlama, PRO çekim, VLOG gibi farklı amaçlara hizmet eden ayarlamalar yapılabilmektedir. 10X uzunluğunda zoom yapma özelliği de bulunmaktadır.

Video çekim noktasında da önemli başarılar ve kalite sağlanmaktadır. Arka kamera çekimlerinde 4K 30 FPS ve 1080p 60 FPS görüntüler elde edilebilmektedir. Ön kamera ile de 1080p 30 FPS video kaydı elde edilebilir. HDR ve Yapay Zeka desteği sayesinde de renk kalitesi yüksek görüntüler sağlanmaktadır.

POCO X3 NFC Batarya Ömrü

Telefonlar ne kadar çok iyi özelliklere sahip olursa olsunlar eğer batarya uzun bir kullanım fırsatı sunmuyorsa negatif düşünce oluşur. Xiaomi bu noktada yüksek performanslı olarak ürettiği POCO’da bu duruma el atmış durumda. Oyun ve performans telefonu olarak üretilen POCO, sizlere soluksuz bir kullanım fırsatı sunmaktadır.

Telefonda 5160 m Ah batarya bulunmaktadır. Bu bataryayı beslemek için 33W gücüne sahip hızlı şarj yine kutu içerisinde bulunuyor. Hızlı şarj sayesinde 30 dakikada %54 dolum, 1 saatte %94 dolum sağlanıyor. Bu dolum hızı gün içinde kesintisiz bir kullanım avantajı sağlıyor.

YouTube video

Oyuncular açısından çok avantajlı bir kullanım fırsatı sunan bu telefonla kesintisiz şekilde uzun süreler oyun oynanabilmektedir. Bu da POCO’yı kendi segmetinde şampiyon yapmaktadır.

Tüm bu özelliklere sahip olan POCO X3 NFC tam bir fiyat performans ürünü olarak görülüyor. Telefon 3500 TL bandında satılıyor ve 64 GB, 128 GB oluşuna göre farklı fiyatlar gözlemleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!