Prilam Dr Nedir Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Prilam Dr Nedir Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prilam Dr nedir; hamilelikte mide bulantısı ve kusma tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Peki, hamilelikte Prilam Dr nasıl kullanılır? Prilam Dr zararları ve yan etkileri nelerdir? Hamilelikte Prilam Dr ne işe yarar? Bu yazımızda mide bulantısı ve kusma tedavisi için reçete edilen Prilam DR nedir nasıl kullanılır konusunu, Prilam Dr prospektüs bilgilerine göre ele alacağız…

Prilam Dr Nedir?

Prilam Dr nedir; hamilelikte mide bulantısı ve kusma tedavisi için gebelere reçete edilen bir ilaçtır. Prilam Dr 10mg/10 mg bulantı ilacı, İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş tarafından üretilmektedir.

Prilam Dr etken maddesi; doksilamin ve piridoksin, yardımcı maddeleri ise; mannitol, magnezyum stearat, polietilen glikol, dibazik kalsiyum fosfat dihidrat, talk, hidroksipropilmetil selüloz, kolloidal silika, polisorbat 80, titanyum dioksit, sodyum bkarbonat, trietil sitrat ve sodyum lauril sülfattır.

Kısaca hamilelikte kullanılan Prilam Dr nedir; sıradan yöntemlerle mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin giderilememesi durumunda reçete edilen, gebelere özel bulantı hapıdır. Prilam Dr 10mg/10 mg beyaz renkli, çentiksiz ve yuvarlak bir haptır.

Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Prilam Dr ne işe yarar; hamilelik döneminde, hamilelikten kaynaklı olarak yaşanan mide bulantısı ve kusma şikayetlerini gidermeye yarar. Ancak doktor reçete ettiğinde kullanılmalıdır.

Prilam Dr Nedir Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Hamilelikte Bulantı Hapı Prilam Dr Nasıl Kullanılır?

Prilam Dr nedir, Prilam Dr prospektüs bilgilerine göre cevapladık… Peki, hamilelikte bulantı hapı Prilam Dr nasıl kullanılır? Yine Prilam Dr prospektüs içeriğinde, Prilam dr nasıl kullanılır sorusuna yanıt olarak bilgiler verilmiştir.

Prilam Dr kullananlar ilk gün, uykudan önce iki adet Prilam Dr 10 mg/10 mg içmelidir. Eğer bu dozla ilacı kullanmaya başlayanlar, ilacın olumlu etkisini görüyor ise her akşam yatmadan önce iki tablet bulantı hapı Prilam Dr kullanabilir.

Ancak ilaç kullanımına başladıktan sonrası ikinci gün, öğleden sonra mide bulantısı ve kusma semptomları görülüyor ise akşam yatmadan önce yine 2 adet Prilam Dr 10 mg/10mg alınmalı, üçüncü günün sabahında bir tablet, yatmadan önce de 2 tablet Prilam ilaç almalıdır. Dördüncü günden itibaren de Prilam Dr kullananlar 1 adet sabah, 1 adet öğlen, 2 adet de yatmadan önce olmak kaydıyla günde 4 tablet alabilir.

Kısacası Prilam Dr prospektüs bilgilerine göre Prilam Dr nasıl kullanılır; günde maksimum 4 tablet olarak 1 sabah, 1 öğlen ve 2 akşam yatmadan önce. Ancak her hamilenin mide bulantısı ve kusma şikayetinin derecesi farklıdır. Bu sebeple Prilam Dr nasıl kullanılır sorusunun doğru açıklaması, hamilelere doktorları tarafından yapılmakta ve doz önerilmektedir.

Hamilelikte Bulantı Hapı Prilam Dr Aç mı Tok mu İçilir?

Prilam Dr prospektüs bilgilerinde bu ilacın aç karnına, bir bardak su ile içilmesi tavsiye edilmektedir. Prilam Dr kullananlar bu hapı kırmamalı, bölmemeli ve çiğnememelidir. Kısacası; rilam dr nasıl kullanılır; bir bardak su ile aç karnına kullanılır.

Prilam Dr Nedir Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Prilam Dr İki Tane İçilir mi?

Prilam Dr nedir nasıl kullanılır diye prospektüs bilgilerine baktığımızda bu ilacın başlangıç dozunun 2 tablet olduğu karşımıza çıkıyor. Dolayısı ile Prilam Dr iki tane içilebilen bir bulantı ilacıdır.

Günde 4 Dozdan Fazla Prilam Dr Kullanılabilir mi?

Prilam Dr nedir nasıl kullanılır baktığımızda; bu ilaç maksimum günde 4 adet kullanılabilir. 4 adetten fazla kullanım; doz aşımına neden olmaktadır. Doz aşımı da zehirlenmeye yol açabilmektedir. İrileşen gözler, ağız kuruluğu, zihinsel karışıklık ve kalp çarpıntısı aşırı dozun semptomları olarak ortaya çıkabilmektedir.

Kimler Bulantı Hapı Prilam Dr 10 mg/10 mg Kullanamaz?

Prilam Dr nedir ne işe yarar diye baktığımızda; bu ilacın hamilelere özel olarak üretilen bir mide bulantısı ve kusma tedavisi ilacı olduğu karşımıza çıkıyor. Ancak Prilam Dr etken maddesi ve yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı alerjisi/hassasiyeti olanlar da bu ilacı kullanmamalıdır.  Bulantı hapı Prilam Dr 10 mg/10 mg kullanmaması gereken kişiler şu şekildedir:

  • Hamile olmayanlar
  • Hamile olup Prilam Dr etken ve yardımcı maddelerine karşı alerjisi olanlar
  • 18 yaş altı çocuklar
  • Emziren anneler
  • Alkol kullananlar
  • Santral sinir sistemi depresanı kullananlar
Prilam Dr Nedir Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Hamilelikte Mide Bulantısı İlacı Zarar Verir mi?

Hamilelikte mide bulantısı ilacı zarar vermez. Çünkü zaten bu ilaç özellikle hamilelerin mide bulantısı ve kusma şikayetlerini gidermek için tasarlanmıştır. Ancak Prilam Dr zararları yani yan etkileri bulunmaktadır. Fakat bu ilacı özellikle Prilam Dr etken ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar kullanmamalıdır. Peki, Prilam Dr zararları ve yan etkileri nelerdir?

Prilam dr Hamilelikte Kaç Aya Kadar Kullanılır ?

Prilam, gebelikte genellikle doktorunuz tarafından belirlenen süre boyunca kullanılır. Ancak hamilelik döneminde herhangi bir ilacı kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir. Doğru ve güvenli kullanım için gebelik sürecindeki bireysel ihtiyaçlarınızı doktorunuzla paylaşmanız gerekmektedir. Gebelik sırasında ilaç kullanımı konusunda doktorunuza danışarak uygun olanı tercih etmeniz önemlidir.

Hamilelikte Prilam Dr Zararları Nelerdir? Prilam Dr Yan Etkileri

Her ilaç gibi Prilam Dr zararları yani yan etkileri de söz konusudur. Prilam Dr 10 mg/10 mg prospektüs içeriğinde Prilam yan etkileri şu şekilde sıralanmıştır:

  • Uyuşukluk
  • Aşırı duyarlılık
  • Uykusuzluk
  • Kabus görme
  • Anksiyete
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Migren
  • Karıncalanma
  • Çarpıntı
  • Solunum güçlüğü
  • Kızarıklık ve kaşıntı
  • Karın şişliği
  • İshal
  • Kabızlık
  • Karın ağrısı
  • İdrara çıkma zorluğu
  • Sinirlilik hali
  • Yorgunluk

Prilam Dr Fiyatı Ne Kadar?

Prilam Dr fiyatı, bu yazının hazırlandığı 2023 yılı Ağustos ayı itibari ile 278.88 TL’dir.

Prilam Dr SGK Karşılıyor mu?

Prilam Dr SGK tarafından karşılanan ilaçlar listesindedir. Prilam Dr 10 mg/10 mg reçete edildiği takdirde daha uygun fiyata eczaneden satın alınabilmektedir.

Prilam Reçetesiz Alınır mı?

Prilam Dr reçetesiz alınabilen bir ilaçtır. Ancak Prilam Dr 10mg/10mg SGK kapsamında olan bir ilaçtır. Bu nedenle reçete ile satın alındığından ödenecek meblağ da daha düşük olacaktır. Prilam Dr kullananlar, gerekli ise doktorlarına mide bulantısı ve kusma şikayeti için bu ilacı yazdırabilir. Ancak her ne kadar Prilam Dr reçetesiz satın alınabilen bir ilaç olsa da, doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.

Prilam Dr Vitamin mi?

Prilam Dr vitamin değildir; mide bulantısı ve kusma tedavisi için kullanılan bir ilaçtır.

Prilam Dr Nedir Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Prilam Dr Ne Kadar Sürede Etki Eder? Prilam Dr Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Genel olarak Prilam Dr kullananlar, ilacı kullandıktan sonra yarım saat içinde etkisini gördüğünü belirtmişlerdir. Ancak bu ilacın etki süresi, kişiden kişiye göre de değişebilir.

Hamilelikte Prilam Dr Kullananlar Memnun mu?

Hamilelikte mide bulantısı ve kusma şikayetleri çoğunlukla yaşanır. Kimi gebelerde bu şikayetler, hamileliğin ilk aylarından sonra kendiliğinden geçse de, kimi gebelerde uzun süre devam edebilir. Bazen de hamilelikte bulantı hapı kullanılması neredeyse zorunlu olur.

Bu durumda da her hamile, bu ilaçtan aynı etkiyi görmeye bilir. İnternet üzerinde de Prilam Dr nedir ne işe yarar, Prilam Dr kullananlar memnun mu araştırıldığında kimi gebelerin bu ilaçtan yarar gördüğü, kimi gebelerin de bu ilaçtan çok fazla fayda sağlamadığı görülmektedir.

İlginizi Çekebilir: Hamilelikte Bulantı Ne Zaman Başlar | Hamilelikte Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Prilam Dr Hamile Olmayan Kullanabilir mi?

Prilam Dr nedir ne işe yarar başlıklarında belirttiğimiz gibi; bu ilaç sadece hamileler için tasarlanmış mide bulantısı ve kusma tedavisi ilacıdır. Dolayısıyla Prilam Dr hamile olmayan kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

İlginizi Çekebilir: Mide Bulantısına Ne İyi Gelir | Mide Bulantısı Neden Olur | Tedavi Yöntemleri Nedir?

Emziren Anneler Prilam Dr Kullanabilir mi?

Emzirme döneminde de Prilam Dr 10 mg/10 mg kullanılmamalıdır. Çünkü Prilam Dr etken maddelerinden biri olan doksilamin süksinat, anne sütüne geçer. Dolayısı ile anne sütü içen bebeklerde bu durum sedasyon etkisine, heyecana ve sinirliliğe neden olur.

Özellikle nefes darlığı sorunu olan bebeklerde, bu ilacın sedasyon etkisi yaratıyor olması solunum problemlerine yol açabilmektedir.

Araç Kullananlar Bulantı Hapı Prilam Dr 10 mg/10 mg Kullanabilir mi?

Prilam Dr etken maddesi doksilamin süksinat, kişlere uyuşukluğa sebep olabilmektedir. Bu sebeple araç ve makine kullananlar dikkatli olmalıdır. Prilam Dr prospektüs bilgilerinde araç ve makine kullananların, bu ilacı içmemesi gerektiği bilgisi verilmiştir.

Prilam Dr Nedir Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Prilam Dr Ne İşe Yarar?

Prilam Dr Hamilelikte Kaç Aya Kadar Kullanılır?

Prilam Dr hamilelik boyunca kullanılabilir. Genellikte hamilelikte bulantı ve kusma şikayetleri bir dönem yaşanıp sonradan geçmektedir. Bulantı ve kusma şikayeti geçince bu ilacın kullanılmasına da gerek yoktur. Ancak bu şikayetler hamilelik boyunca devam ediyorsa, doktor kontrolünde Prilam Dr kullananlar, hamilelik süresince kullanım gerçekleştirebilir.

Prilam Dr 10 mg/10 mg Yemeklerle Birlikte Kullanılır mı?

Bulantı hapı Prilam Dr yiyeceklerle birlikte kullanılmamalıdır. Prilam Dr kullananlar bu ilacı yiyeceklerle birlikte aldığında etkisini göremeyebilir ya da etkisini geciktirebilir. Kısacası; Prilam Dr nasıl kullanılır; boş mideye bir bardak su ile.

Kimler Prilam Dr’yi Dikkatli Kullanmalıdır?

Prilam Dr nedir ne işe yarar baktığımızda; bu ilacın dikkatli kullanılması gereken durumlar olduğu da görülüyor. Prospektüste verilen bilgilere göre; astım hastaları, göz tansiyonu hastaları, glokom hastaları, mide ülseri olanlar, idrar torbası ile ilgili rahatsızlığı olanlar bu ilacı dikkatli kullanmalı ve rahatsızlıkları hakkında doktorlarına bilgi vermelidir.

Prilam Dr Nasıl Saklanır?

Prilam Dr prospektüs içeriğinde bu ilacın raf ömrünün 24 ay olduğu ve 25 derecenin altında oda sıcaklığında, ışıktan korunarak saklanması gerektiği bilgisi yer almaktadır.

Prilam Dr 10 mg/10 mg Prospektüs

Prilam Dr nedir hakkında ayrıntılı bilgi için prospektüs bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!