Prospan Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Prospan Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prospan şurup nedir ne için kullanılır? Prospan öksürük şurubu nasıl kullanılır, bebeklere nasıl verilir? Bu yazımızda Prospan prospektüs bilgileri ışığında bu şurup ile ilgili en çok merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

Prospan Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Prospan şurup nedir ne için kullanılır baktığımızda; bu şurup bir öksürük şurubu olarak karşımıza çıkıyor. Bitkisel öksürük şurubu Prospan hem bebeklerde hem çocuklarda hem de yetişkinlerde öksürük şikayetinin giderilmesi için kullanılır.

Türkiye’deki ilk doğal öksürük şurubu olan Prospan şurup nedir ne için kullanılır prospektüsüne baktığımızda şunlar karşımıza çıkıyor:

  • Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır
  • Öksürük tedavisinde kullanılır
  • Göğüs tıkanıklığını açmaya yarar
  • Solunum yolunu rahatlatır ve temizler

Bitkisel öksürük şurubu Prospan şurubu içerisinde şeker bulunmamaktadır. Bu nedenle de ebeveynlerin tercih ettiği, doktorların da sık reçete ettiği bitkisel öksürük şuruplarının başında gelir.

Daha ayrıntılı bilgi için: Bitkisel Prospan Öksürük Şurubu Nedir | Çocuklarda ve Bebeklerde Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Prospan Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Prospan Öksürük Şurubu İçeriği | Prospan İçeriği Nedir?

Prospan öksürük şurubu içeriği tamamen bitkiseldir. Bitkisel öksürük şurubu olarak piyasaya sürülen Prospan içeriğinde hedera helix folium ekstresi bulunmaktadır. Prospan içeriğindeki yardımcı maddeler ise; sorbitol çözeltisi, ksantan sakızı, potasyon sorbat, susuz sitrik asit ve arıtılmış sudur.

Bitkisel olması nedeniyle Prospan yan etkileri minimum düzeydedir. Bu sebeple bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilir.

Prospan Ne İçin Kullanılır?

Bitkisel Prospan şurup nedir ne için kullanılır baktığımızda ilk olarak karşımıza öksürük çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre; bu doğal öksürük şurubu öksürük vakalarının %93’ünde etkisini göstermiştir ve öksürüğü azaltmıştır.

Prospektüste yer alan bilgilere göre Prospan şurup nedir ne için kullanılır sorusuna şu cevaplar verilmektedir:

  • Göğüsteki mukusu inceler ya da parçalar
  • Solunum yollarının temizlenmesini sağlar
  • Öksürüğü azaltır; hafifletir
  • Soğuk algınlığının yol açtığı tıkanıklığı giderir
  • Bronşit, nezle gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır
  • Boğaz ağrısını gidermeye yardımcı olur
  • Soğuk algınlığı, bronşit, nezle gibi rahatsızlıkların semptomlarını giderir

Prospan Nasıl Kullanılır?

Prospan nasıl kullanılır sorusunun cevabı, olunan hastalığa göre değişebilir ve doktorunuz prospektüs dışında farklı bir kullanım önerebilir. Bu durumda yalnızca doktorunuzun kullanım önerisine uyunuz. Prospan prospektüsüne bakıldığında, çocuklarda ve yetişkinlerde kullanım tavsiyelerinin farklı olduğu görülmektedir.

1- Bebeklerde Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Prospan prospektüs içeriğinde yer alan bilgilere göre bu bitkisel öksürük şurubu, 0-5 yaş arası bebek ve çocuklara, günde 3 defa (sabah, öğle, akşam) 2.5 ml verilmelidir. Eğer doktorunuz farklı bir kullanım önerisinde bulunduysa, doktorunuzun talimatlarına uyunuz ve her kullanımdan önce şurup şişesini iyice çalkalayınız. Ayrıca her kullanımda, paket içindeki ölçekli kaşığı kullanınız.

2- Ergenlerde ve Çocuklarda Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Prospan prokpektüs bilgilerinde bu doğal öksürük şurubunun 6-17 yaş arası çocuklarda günde 3 kez, 5 ml olarak kullanılması gerektiği yazmaktadır. Her kullanımdan önce şurubun şişesini iyice çalkalayınız. Eğer doktorunuz 6-17 yaş arası çocuklar için farklı doz önerisinde bulunduysa, doktorunuzun önerisine uyunuz.

3- Yetişkinlerde Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

Prospan şurup nedir ne için kullanılır diye baktığımızda bu şurubun yetişkinlerde de kullanılabildiği görülüyor. Prospan prospektüs içeriğinde bu öksürük şurubunun yetişkinlerde günde 3 kez, 5 ml-7.5 ml arasında kullanılabileceği bilgisi veriliyor.

Prospan Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Prospan Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Bitkisel öksürük şurubu olduğu için Prospan şurup yan etkileri minimum düzeydedir. Ancak yine de Prospan şurup yan etkileri söz konusu olabilir. Bu nedenle Prospan kullananlar kesinlikle doktor tavsiyesine uymalı, doğal bir şurup diye doktor talimatlarının dışına çıkmamalı ve bilinçsiz ilaç kullanımı yapmamalıdır.

Prospan içeriğinde hedera helix (sarmaşık) etken maddesi bulunmaktadır ve bu doğal bitki nadiren de olsa şişliğe, kaşıntıya, nefes darlığına ve döküntüye neden olabilmektedir. Dolayısıyla hedera helix yani sarmaşık hassasiyeti/alerjisi olanlarda Prospan öksürük şurubu kullanımı yapılmamalıdır.

Prospan içeriğindeki yardımcı maddelerden biri; sorbitoldur. Sorbitol, müshil etkisi gösterebildiğinden ishal, mide bulantısı, bağırsak şikayetleri ve mide şikayetleri yan etkiler arasında yer alabilir.

Kısacası; her ne kadar bitkisel öksürük şurubu olsa da Prospan yan etkileri söz konusudur ve bu sebeple doktor tavsiyesi olmadan, bilinçsiz bir şekilde kullanılmamalı, çocuklara da kullandırılmamalıdır.

Prospan Şurup Günde Kaç Defa Kullanılır?

Prospan öksürük şurubunun günde kaç defa kullanılacağı değişebilir. Ancak Prospan prospektüsünde bu şurubun bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa kullanılabileceği yazmaktadır. Ancak kullanım dozu bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde farklıdır.

Bitkisel Öksürük Şurubu Prospan Şurup Kaç Yaş İçin Uygun? Prospan Öksürük Şurubu Kaç Yaş İçin Kullanılır?

Bitkisel Prospan şurup nedir ne için kullanılır baktığımızda; bu şurubun bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabildiği görülüyor. Dolayısıyla 0 aylıktan itibaren kullanılabilir. Ancak özellikle bebeklere, doktor reçete etmediyse verilmemelidir.

Doğal Prospan Öksürük Şurubu Bebeklerde Kullanımı Var Mı?

Prospan öksürük şurubu bebeklerde kullanımı vardır. Gerekli durumlarda bebeklere reçete edilebilir. Ancak doktorun önerdiği dozun dışına çıkılmamalıdır.

Prospan Balgam Yapar Mı?

Prospan şurup nedir ne için kullanılır araştırdığımızda, bu şurubun öksürüğü azalttığı, göğüsteki tıkanıklığı açtığı görülüyor. Göğüste biriken mukus, Prospan şurup içeriği sayesinde inceltilip parçalanıyor ve rahatlama sağlanıyor. Dolayısı ile Prospan balgam yapmaz, aksine balgamı söker.

Prospan Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Prospan Şurup İyi Mi?

Prospan şurup bitkisel olması nedeniyle bebek ve çocuklarda kullanılabilecek en iyi öksürük şuruplarından biridir. Ancak kişiden kişiye göre etki derecesi değişebilir. Fakat genel anlamda Prospan şurup kullananlar ve Prospan şurup kullanan anneler bu doğal öksürük şurubundan memnundur.

Prospan Şurup Öksürüğü Keser Mi?

Prospan şurup öksürüğü kesen bir şuruptur. Prospektüse Prospan şurup nedir ne için kullanılır bakıldığında da bu şurubun öksürük kesmede etkili olduğu belirtiliyor.

Hamileler Prospan Şurup Kullanabilir Mi?

Prospan içeriğine alerjisi olmayan hamileler Prospan öksürük şurubu kullanabilir çünkü bu bitkisel bir öksürük şurubudur. Ancak hamileler, doktor tavsiye etmeden bu ilacı doğal bir öksürük şurubu olsa da kullanmamalıdır.

Prospan Öksürük Şurubu Kullananlar Memnun Mu?

Prospan öksürük şurubu kullananalr genellikle memnundur. Çünkü Prospan yan etkileri minimum seviyededir ve öksürüğü kesmede de etkilidir.

Prospan Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Prospan şurup açıldıktan sonra, ambalajın üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar  saklanabilir. Tedavi esnasında ise doktorunuzun önerdiği gün kadar kullanınız. Genellikle Prospan’ın bir hafta kullanılması tavsiye edilir.

Prospan Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır?

Prospan Şurup Fiyatı Ne Kadar?

Prospan şurup fiyatı değişkendir çünkü bu bitkisel bir ilaçtır; tıbbi ilaç olmadığı için sadece eczanelerde satılmaz; çeşitli online alışveriş sitelerinde de satışı yapılmaktadır. Ancak şurubun orijinalliğinden emin olunması için yalnızca eczanelerden alınması tavsiye edilir.

Dolayısı ile Prospan fiyatı değişkendir. Çeşitli internet sitelerinde 94 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Eğer Prospan şurup nedir ne için kullanılır araştırıyorsanız, bu ilacı yalnızca eczanelerden alınız ve doktor önermedikçe kullanmayınız.

Prospan Öksürük Şurubu Eczane Fiyatı Ne Kadar?

Prospan öksürük şurubu eczane fiyatı da eczaneden eczaneye göre değişebilir. Ancak bu bitkisel öksürük şurubunun fiyatı 110 TL ile 190 TL arasında değişmektedir.

Prospanı Devlet Karşılıyor Mu?

Prospanı devlet karşılamamaktadır. Bu bitkisel öksürük şurubu devlet hastanesi doktorları tarafından reçete edilse de SGK kapsamında değildir; devlet karşılamaz.

Prospan Öksürük Şurubu Yasaklandı Mı?

Prospan öksürük şurubu yasaklanmadı ancak kimi zaman çok satış olduğu dönemlerde eczanelerde bulunmadığından Prospan muadili verilebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!