featured

Refika Birgül Kimdir ? Refika’nın Mutfağı ile Ünlü Refika Birgül Eşi Kimdir ? Refikanın Mutfaği Nasıl Ortaya Çıktı ? İşte Refika Şef Hakkında Bilinmesi Gerekenler !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Refika Birgül kimdir ? Ekranların en güler yüzlü tatlı dilli, mutfakta pratikliğin vücut bulmuş hali Refika şef en çok merak edilen isimler arasında yer almaktadır. Refikanın mutfağı dendi mi youtube da yemek tarifi arayanların favorisi akla gelir. Tabi yemek tariflerini izlerken Refika Şef’e hayran olmamak da elde değil!

Go Turkey ünlü Türk şefler listesi nde de yer alan Refika Birgül, gerçek bir lezzet avcısı. Anadolu’da eskiden sıklıkla yapılan lezzetleri tekrar sofralara sunmak ve unutulan değerleri basit işlemlerle mutfaklarda baş köşeye almak konusunda çok başarılı bir isim.

İlk olarak Arçelik’le Mucize Lezzetler sonrasında ise Fox TV’de Refika ile Öze Dönüş isimli programda isminden söz ettiren ünlü şef tarzı ve samimiyeti ile herkesi kendine hayran bıraktı. Akabinde ekranlardaki mutfağın gülen yüzü olmaya devam etti.

Refikanın Mutfağı birçok yemek takipçisi için bir idolken bu çalışmanın nasıl bu kadar başarılı olduğunu ve Refika Şef’in bu başarıyı elde edene kadar neler yaşadığı da merak edilmiyor değil… İşte ünlü TV mutfak şeflerinden Refika Birgül hakkında merak edilenler!

1- Refika Birgül Kimdir ?  Refika Birgül Kaç Yaşında ?

Refika Birgül kimdir sorusunu sorduğumuzda Refika Birgül’ün hayatı ile ilgili çok güzel ve özel detaylara yer vereceğimizi bilmekte fayda var. Refika Birgül , 19 Mayıs 1980 doğumlu.

Refika Birgül , 2019 yılında Fox TV de Refika ile Öze Dönüş programında Refikanın Mutfağı ile izleyici karşısına çıktı. Yemek tariflerini sunuş şekli bir yana programdaki samimi duruşu ve her kesimden ailenin mutfağında yer alabilecek lezzetler ile gönüllerde taht kurdu.

Anadolu’nun en çok sevilen lezzetlerini ekranlarda yeniden sofraya getirirken yörelerin adetlerini ve yaşanmışlıklarını da izleyicisine anlatmaktan geri durmadı. İşte bu tarzı ile en çok sevilen Türk şefler arasında yerini aldı.

2- Refika Birgül Nereli?

İstanbul’da dünyaya gelen ünlü şef, aslen baba tarafı Nevşehir, anne tarafından ise Kıbrıslı’dır.

Yazar, Psikolog, şef, TV sunucusu ve gerçek bir yönetici olan Refika Birgül için çok yönlü başarı hikayesi var desek hatalı olmaz.

Refika Birgül Kimdir Öğrenim Hayatı | Refika Birgül / Disleksi

https://www.youtube.com/watch?v=xq4vTjsCpAA

İlkokula Yeşilköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunda başlayan Birgül, o dönemde zekası ile öğretmenlerinin ilgisini çekmiştir. Yapılan IQ testi ile zeka seviyesini oldukça yüksek olduğu görülmüş ve iyi şekilde yönlendirme yapılması için ailesi görüşülmüş.

Bu süreçte ders çalışarak Robert Koleji’ni kazanan Birgül, bir röportajında disleksi konusunda üniversiteye kadar teşhis konulamadığını ifade ediyor. Sınavda kendisinden derece beklendiğini ama düzgün şekilde alfabeyi bile sayamadığını anlatan Birgül’e Robert Koleji’ni nasıl kazandığı sorulunca da “tabii ki matematikle” diyor.

Refika Birgül matematik ve fizik konusunda dahi yeteneği sayesinde Türkçe’de disleksi nedeni ile bocalasa da yine de üstün başarı sağlıyor. Henüz lise 1 deyken ortaokul öğrencileri ile hazırladığı bir kareografi de dünyanın oluşumu hakkında yeni bir teori ortaya koymuştur.

Hayatın döngüsel algoritması konusunda fikir veren bu teoriyi fark eden hocaları Refika Birgül’ün Amerika’da eğitim almasını isteseler de ailesi çocuklarının ülkesine katkı sağlayacak çalışmalarda yer almasını istediği için bu teklifi reddediyorlar.

Refika Şef küçüklüğünden beri ailesine oldukça bağlı bir çocuk olarak yetişiyor. Eğitim sürecine Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde devam ediyor.

Psikoloji eğitimini tamamladıktan sonra yöneticilik eğitimi için London Business School da bir programa katılmıştır.

A- Refika Birgül Ödülleri

YouTube video

2015 yılında Turizmin Geleceği Platformu “Yılın En İyi Yemek Programı” ödülü

2013 yılında Time Out İstanbul Yeme İçme Ödülleri – “En İyi TV Şefi” ödülü

2011 yılında Mucize Lezzetler; Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından “En İyi Görsel Medya” ödülü

2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Gastronomi ve Degutasyon Kulübü – “En İyi Yemek Programı” ödülünü almıştır.

B- Refika Birgül Kitapları

Fissler ile Düdüklü’nün Sihirleri – 2016 yılı

Refika’dan Hızlı Tarifler – 2015 Yılı

Narlı Tarifler – 2014 yılı

Bulgurun Halleri – 2013 yılı

Refika’nin Mutfağı – 2010 yılı

3- Refika Birgül Kimdir Refika Birgül Ailesi

Gerçek bir tıpçı ailenin çocuğu olan Refika Şef, aslında ailenin tıp okumayan tek üyesi. O gerçek bir yaratıcı zekaya sahipti ve bunu farklı çalışmalarda zaman içinde ortaya koydu. Ancak aile üyelerine bakınca zaten çok köklü bir ailenin üyesi olduğunu da görmek mümkün.

Ancak Refika Birgül ismi bu aileye tıpçı olarak katılmamış olsa da aile hastanesine getirdiği yenilikçi yönetim anlayışı ile Tüm Türkiye’nin bir anda ilgi odağı haline gelmiştir. Kariyer basamaklarını güvenle çıkışı ile de takdir toplamıştır. Peki Birgül Ailesi üyeleri kimlerdir?

A- Refika Birgül Annesi

Dr. İsmet Birgül

YouTube video

B- Refika Birgül Babası

Dr. Doğan Birgül

YouTube video

C- Refika Birgül Abisi

YouTube video

Dr. Tolga Birgül

4- Refika Birgül Kimdir Nasıl Şef Oldu ?

YouTube video

Refika Birgül kimdir nasıl şef olmuştur ? Refika Birgül aslında Gastronomi üzerine bir eğitim almamıştır. Ancak annesinin Kıbrıslı oluşu özellikle onu yemek yapma sevgisine iten en önemli husus olmuştur.

İlk yemeklerini küçük yaşta abisi ile yapan Birgül, yaptığı Türk Kahvesi ile yemek dünyasına ilk adımını atmıştır. Aslında lise yıllarında siyah beyaz fotoğrafçılık ile ilgilense de yıllar sonra sevgisini en iyi şekilde verdiği ve kendisini bulduğu yemek tarifleri ile vakit geçirmeye büyük önem vermiştir.

Kıbrıslı olan annesinden Kıbrıs Mutfağı, baba tarafından ise İç Anadolu Mutfağı’nı öğrenir. Hatta Londra’ya gittiği dönemde akrabalarında yeni yeni lezzetler ile karşılaşıp aradığını bulamadığında kendisi yapmaya çalışır. Bu süreçte farklı lezzetlerin de ortaya çıktığını görünce yemek işinde kendisini geliştirir.

https://www.youtube.com/watch?v=z8Xrvpz6Cwg

Muhteşem hamur işi tarifleri, pratik yemek tarifleri ile oldukça başarılı bir çizgide ilerlemektedir. Hatta aşçılık serüveninde yemek tariflerini okuyamadığı için tüm yemeklerde kendi yorumunu katarak yaratıcı yemek tarifleri konusunda da ustalaştığını ifade etmektedir. Refika yemek okulu ile yemek yaparken sevgisini katacak herkese yeni fırsatlar sunmaktadır.

2013 yılında kurduğu Refikadan markası ile internet üzerinden el emeği ürünlerin satışını yapmaya başlamıştır. Hala da Refikanın Atölyesi’nde cumartesi günleri özel yazıları Hürriyet Gazetesi’nde kalem almaktadır.

5- Refika Birgül Evi | Refikanın Mutfağı ‘na Hayat Veren Simotas !

Refika Birgül, Simotas isimli bir mimarın Musevi bir İstanbullu’ya bir bina inşa eder. Arditi ismindeki bu Musevi Kuzguncuk’daki bu evin bir kısmını zaman zaman kiraya da vermiştir. Simotas sonraki dönemlerde çeşitli meslek gruplarına atölye olarak kullanılıyor. Zaman içerisinde yatılı okul hatta otel olarak bile kullanılmak istenen bu bina Birgül ailesinin mülkü oluyor.

Refika Birgül, Simotas’ı yeniden kurguluyor ve tadilata alıyor. Hem Refikanın Mutfağı hem de çeşitli sanatsal faaliyet ve etkinliklerin yapıldığı sıcacık bir mekan haline geliyor. İşte Kuzguncuk’taki Refikanın Evi!

6- Refika Birgül İnstagram ve Diğer Sosyal Medya Ağlarında Fenomen Şef !

YouTube video

Refika Birgül instagram üzerinde de en çok takip edilen ünlü isimler arasında yer alıyor. Siz de aşağıda yer alan linklerden Refika Birgül sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz.

https://www.instagram.com/refikabirgul/?hl=tr

https://www.instagram.com/refikadan/?hl=tr

7- Refika Birgül Youtube Kanalında Muhteşem Anadolu Lezzetlerini Günümüz ile Buluşturuyor !

YouTube video

Refika Birgül kimdir sorusuna sebep olan o muhteşem yemek tariflerinin kanalı elbette Refikadan sitesi ile beraber Refikanın Mutfağı youtube kanalı! En güzel Refika tarifleri için mutlaka takip etmenizi tavsiye ederiz.

8- Refika Birgül Evli mi? Refika Birgül Eşi ve Çocuğu Var mı?

Refika Birgül evli değil. Bu yüzden Refika Birgül kocası kimdir Refika Birgül evli mi gibi merak edilen konuların cevabında aslında kocaman bir kariyer öyküsü var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!