featured

Rekabet kurulu, şirket devralmalarıyla ilgili kararlarını açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Rekabet Kurulu internet sitesi üzerinden yayımladığı duyurularda bazı şirketlerin devralma ve birleşme konusundaki kararlarını açıkladı.

Rekabet Kurulu, SEM İnternet Reklam Hizmetleri ve Danışmanlık A.Ş. ile Liberdatum İnternet Reklam Hizmetleri ve Danışmanlık A.Ş.’nin tek kontrolünün Technology Services and Investment B.V. aracılığıyla Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Kurul tarafından yapılan diğer bir duyuruda Ford (IS:FROTO) Romania S.A.’nın Ford Otosan Netherlands B.V. aracılığıyla Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. tarafından devralınmasının izne tabi olmadığına karar verildi. 

Bunun yanında Sentez Sağlık Hizmetleri üzerindeki tam kontrolün MP Sağlık ve Ticaret tarafından devralınması işleminin de izne tabi olmadığına karar verildi.

Theramex Healthcare Topco Limited ve bu şirketin doğrudan ve dolaylı olarak tamamına sahip olduğu iştiraklerinin ortak kontrolünün, PAI Partners’ın yönettiği fonlar ve CEP V Participations SICAR tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Nielsen Holdings’in dolaylı ortak kontrolünün Elliott Investment Management L.P. tarafından yönetilen fonlar ve/veya yatırım araçları ile Brookfield Asset Management Inc.’nin dolaylı kontrol ettiği iştiraki Brookfield Private Equity Holdings LLC’nin bağlı şirketleri tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

LeasePlan Corporation N.V’nin tek kontrolünün ALD Automotive S.A. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

International Financial Group Limited’ın tek kontrolünün Cinven Capital Management (SFF) General Partner Limited tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Viatris Inc.’in biyobenzer portföyünün tek kontrolünün Biocon Biologics Limited aracılığıyla nihai olarak Biocon Limited tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Rekabet Kurulu Tıbbi malzeme lojistik şirketlerine yönelik soruşturmasını tamamladı

Rekabet Kurulu (RK) internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre ayrıca tıbbi malzeme lojistik şirketlerinden Biopharma, Transorient ve Tunaset Biofarma’ya yönelik rekabet soruşturmanın tamamladığı duyuruldu.

Kurul tarafından hazırlanan rapora göre; Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret A.Ş.’ye 2.918.622,95 TL ve Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri A.Ş.’ye 242.136,45 TL idari para cezası verildi.

Alınan karara göre Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İşbirliği Yapılmasına Dair Yönetmelik’in ilgili maddeleri gereği  idari para cezası verilmedi. Rekabet Kurulu, bu kararların gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere oy çokluğuyla alındığını belirtti.

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!