Reklam Hileleri ile Nasıl Kandırılıyoruz? İnsanları Kandıran Reklamlar...

Reklam Hileleri ile Nasıl Kandırılıyoruz? İnsanları Kandıran Reklamlar…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reklam hileleri ile oluşturulan reklamlar bizlerin satın alma davranışını etkiliyor ve ürünlere talepte bulunuyoruz. Neredeyse reklamı yapılan her ürünün bir çekim hilesi bulunuyor. Olduğundan daha fazla abartılan bu reklam ürünlerinin çoğu aslında hiç de göründüğü gibi değil!

Bu yazımızda reklam hileleri ile oluşturulan reklamlara yer verecek ve aslında nasıl kandırıldığımızın görüntülerini sizlere sunacağız. İşte, tüm dünyayı yanıltıp kandıran reklamlar…

Reklam Hileleri ile Ürünler Abartılıyor!

Hemen hemen hepimiz aslında reklam hileleri olduğunu fark etmiş, aslıda reklamlarda gördüğümüz her ürünün gerçekte reklamdaki gibi olmadığını görünce hayal kırıklığına uğramışızdır. Çünkü bir pazarlama tekniği olarak; reklamlarda sunulan ürünler olabildiğince etkili ve albenisi olan ürünler olmalı ki hedef kitlelerin satın alma davranışını olumlu yönde etkileyebilsin. İşte, ürünlerin satışlarını artırmaya yarayan, potansiyel müşterileri etkileyen o reklam hileleri…

Reklam Hileleri ile Nasıl Kandırılıyoruz? İnsanları Kandıran Reklamlar...

1- Dondurma Yerine Patates Püresi, Bal Yerine Motor Yağı ile Reklam Hileleri

Reklamlarda gördüğümüz çoğu gıda ürünleri aslında gerçek değil… Çünkü saatler süren ve sıcak ortam koşullarındaki reklam çekimleri sırasında gıda ürünlerinin gerçek halini korumak neredeyse imkanız. Ve bu nedenle bu ürünler, potansiyel müşterilerde istenilen etkiyi yaratmaz ve reklam hilelerine başvurulur.

Mesela reklamlarda bu nedenle dondurma yerine patates püresi ile gıda boyası, köpüklü kahve yerine deterjanlı kahve, bal yerine motor yağı, süt yerine tutkal kullanıldığını biliyor muydunuz? İşte o yanıltıcı reklam kandırmacaları:

YouTube video

Pankek üzerindeki balın aslında bal değil; motor yağı olduğuna, mısır gevreğinin içindekinin süt değil; tutkal olduğuna, dondurmanın dondurma değil; patates püresi olduğuna inanmadınız mı? O zaman buyurun tüm bu reklam kandırmacasının nasıl gerçekleştiğini gözler önüne seren uygulamalı anlatım videosuna:

YouTube video

2- Meyveleri Canlı Gösteren Reklam Hilesi: Saç Spreyi

İçeriğinde meyve olan reklamlarda meyveler hep canlıdır ve bu nedenle hep can çektirir. Örneğin; pasta reklamları… Fakat gerçekte marketlerden, manavlardan aldığımız meyvelerin hiç biri bu kadar canlı değildir ve bu meyveleri kullandığımızda o kadar canlı bir görünüm elde edemeyiz. Reklamlarda gördüğümüz meyvelerin capcanlı olmasının ise iki nedeni var; biri bu meyvelerin boyanması ve sprey ile sabitlenmesi…

Ya da kola reklamları… Kola reklamlarında kola hep çok asitli, buz gibidir ve gördüğümüz an canımız çeker. Ancak kola reklamlarını bu kadar albenili yapan şey; kolanın asit görüntüsünü tuz, buz gibi görüntüsünü ise plastik buzlar ile sağlamaları…

Pizza reklamlarında da aynı şey geçerli… Saatler süren o reklam çekimlerinde pizzaların sıcaklığını koruması imkansız. Dolayısı ile uzayıp giden peynir görüntüsünün de bir hilesi bulunuyor. Bu hile ise; peynire karıştırılmış tutkal kullanılması. İşte o reklam hilesi hakkında bilgiler:

YouTube video

3- Reklamlarda Ayakkabı Boyası ile Gelen Görsel Şölen!

Tavuk reklamlarını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu reklamlarda tavuk yemekleri her zaman capcanlı görüntüsü ile iştah açar. Ancak restorana gidince ya da tavuğu satın alınca fark ederiz ki; asla piştiğinde reklamlardaki gibi değildir!

Çünkü tavuk reklamlarında, reklam hilesi olarak güzel bir sos görüntüsü vermek için çoğunlukla ayakkabı boyası ile karıştırılmış soya sosu kullanılıyor. Ayrıca içi doldurulmuş tavuk görüntüsü de çoğu zaman, tavuğun içinde şişirilmiş balon ile veriliyor.

Peki ya çay reklamları? Çay reklamlarında da, çayın suya atıldığı anda suya rengini vermesi için de reklam hilesine başvuruluyor. Bunun için de genellikle gıda boyasından ve su yerine votka kullanılmasından yararlanılıyor. İşte, satış rakamlarını arttırmak ve hedef kitleleri etkilemek için kandıran reklamlar:

YouTube video

İlginizi Çekebilir: Ben Ne İzledim Dedirtecek 15 Japon Reklamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!