Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler | Hangi Besinler Saç Çıkarır | Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler | Hangi Besinler Saç Çıkarır | Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç dökülmesine iyi gelen besinler sayesinde saçlarınızın dökülmesine dur diyebilirsiniz! Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi genetik nedenlere dayanmıyorsa beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesiyle durdurulabilir. Çünkü saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biri de; saç çıkaran besinler!

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar ve saç dökülmesine iyi gelen vitaminler temelinde bitkiler var. Dolayısı ile besinlerden elde edilen vitaminler saçın beslenmesinde, saç derisinin sağlığını korumasında oldukça etkili. Bu nedenle saç dökülmesini durdurmak için takviye edici vitaminler kullanmak yerine direkt olarak bu vitamin ve minerallerin kaynağı olan yiyecekler kullanılabilir. İşte, saç dökülmesine iyi gelen besinler hakkında bilinmesi gerekenler…

Saç Dökülmesine İyi gelen Besinler Nelerdir? Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesinin nedenlerinden biri; vitamin ve mineral eksikliğidir. Düzensiz ve yetersiz beslenen kişilerde saç dökülmesi dahil pek çok cilt sorununun ortaya çıkması normaldir. Dolayısı ile dengeli, düzenli beslenme alışkanlığı kazanarak da saç dökülmesine dur demek mümkündür.

Eğer saç dökülmesi yanlış beslenme, vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanıyorsa beslenme rutininin değiştirilmesi, saç çıkaran yiyeceklerin diyete eklenmesi ile bu sorun ortadan kaldırılabilir. Bu, cildin de daha sağlıklı olmasına etki eder. Saç çıkaran, cilde ve saç dökülmesine iyi gelen besinler ise şunlar:

  1. Kuruyemişler
  2. Yeşil yapraklı sebzeler
  3. Soğan
  4. Deniz ürünleri
  5. Yoğurt
  6. C vitamini yönünden zengin meyveler
  7. Protein yönünden zengin gıdalar
  8. Havuç
  9. Sarımsak
  10. Yumurta sarısı
Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler | Hangi Besinler Saç Çıkarır | Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

1- Kuruyemişler

E vitamini hem cilt hem de saç sağlığı için gereksinim duyulan vitaminlerin başında geliyor. Saçın sağlıklı uzamasında rol oynayan E vitamini pek çok yiyeceğin içinde de bulunuyor. Eğer saçlarınız geç uzuyorsa, koparak dökülüyorsa ve dökülen saçların yerine yenisinin çıkması zaman alıyorsa mutlaka E vitamini yönünden zengin beslenmeye dikkat etmelisiniz.

E vitamini yönünden zengin olan yiyeceklerin başında da kuruyemişler geliyor. Beslenme rutininize fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişleri ekleyerek E vitamini alarak saç sağlığınızı kazanabilirsiniz. Ayrıca kuruyemişler arasında yer fıstığı, iyot bakımından zengindir. Bu nedenle saç dökülmesi tiroid bezi hastalıklarından kaynaklanıyorsa yer fıstığı yiyerek saç dökülmesine engel olabilirsiniz.

2- Yeşil Yapraklı Sebzeler

Saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun bir cevabı; demir yönünden zengin beslenmek… Saç dökülmesine iyi gelen besinler arasında da bu nedenle demir yönünden zengin yiyecekler bulunuyor. Çünkü demir eksikliği saç dökülmesinin temel nedenlerinden biri. Demir eksikliği olduğunda, kandaki oksijen seviyesi düşüyor ve saç köklerine yeteri kadar oksijen taşınmamasına bağlı olarak saç dökülmesi yaşanıyor.

Demir oranı en yüksek besinler; yeşil yapraklı sebzelerdir. Dolayısı ile saç dökülmesi sorununuz varsa ve demir eksikliği tespit edildiyse nane, roka, ıspanak, maydanoz, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler tüketerek demir eksikliğini giderebilir; saç dökülmesine engel olabilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler | Hangi Besinler Saç Çıkarır | Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

3- Soğan

Soğanın içeriğinde bulunan kükürt, saç derisinde kan dolaşımının artmasını sağlıyor ve böylelikle yeni saçların çıkmasını da kolejen üretiminin artışına bağlı olarak destekliyor. Bu nedenle soğan da saç dökülmesine iyi gelen besinler arasında.

4- Deniz Ürünleri

Saç sağlığı için çinko da olmazsa olmazlardan biri. Çinko da en çok deniz ürünlerinin içinde yer aldığı için saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin beslenme rutinlerine eklenmeli. Balık başta olmak üzere karides, midye gibi deniz ürünleri saç sağlığı için oldukça önemli.

5- Yoğurt

Yoğurt, kefir, ayran gibi besinler kalsiyum kaynağı. Dolayısı ile saç sağlığı için oldukça gerekli. Özellikle probiyotik yoğurtlar saçların sağlıkla uzamasını sağlıyor ve saç köklerinin güçlenmesine etki ediyor.

6- C Vitamini İçeren Meyveler

Saça ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biri; C vitamini. C vitamini de en çok mandalina, limon, portakal, greyfurt gibi meyvelerde bulunuyor. Dolayısı ile saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin mutlaka C vitamini ağırlıklı beslenme yapması tavsiye ediliyor.

Çünkü C vitamini sadece saç sağlığı için gerekli değil. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili. Ayrıca C vitamini bakımından zengin beslenilmesi, saçın çevresel faktörlerden olumsuz etkilenmesinin de önüne geçiyor.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler | Hangi Besinler Saç Çıkarır | Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

7- Protein Zengini Yiyecekler

Saç dökülmesine iyi gelen besinler arasında protein yönünden zengin yiyecekler de yer alıyor. Çünkü protein de saç sağlığı için vazgeçilmeler arasında. Bilindiği üzere protein eksikliği de saç dökülmesi şikayetlerini beraberinde getiriyor.

Protein yönünden zengin besinlerin başında da kırmızı et, tavuk eti ve hindi eti geliyor. Ancak proteini hayvansal gıdalardan almak istemezseniz fasulye tüketmeyi de tercih edebilirsiniz.

8- Havuç

Saç dökülmesine ne iyi gelir araştırdığımızda karşımıza çıkan vitaminlerden biri de A vitamini. Dolayısı ile A vitamini yönünden zengin beslenmek de saç sağlığı için oldukça faydalı. Örneğin; havuç A vitamini bakımından zengin sebzelerden biri.

A vitamini saç derisini koruduğu için ve saç köklerinin güçlenmesini sağladığı için günlük olarak mutlaka alınmalı.

9- Sarımsak

Saç dökülmesine iyi gelen besinler arasında sarımsak da bulunuyor. Üstelik sarımsak sadece saç sağlığı için değil; cilt sağlığı ve genel sağlık için de oldukça yararlı. Saç sağlığı bakımından değerlendirecek olursak sarımsak, toksinlerden arınmayı sağlıyor ve saç derisindeki kan dolaşımını artırıyor. Böylelikle doğal saç dökülmesi tedavisinde aktif bir rol oynuyor. Bu nedenle dilerseniz günlük olarak sarımsak tüketebilir ya da saç dökülmesine iyi gelen maskeler içine sarımsak da ekleyebilirisiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler | Hangi Besinler Saç Çıkarır | Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

10- Yumurta Sarısı

Yumurta sarısı, B12 vitamini bakımından oldukça zengindir. B12 de saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun cevaplarındandır. Dolayısı ile yumurta sarısı yemek ssaç derisini besler, saçın çok ve gür çıkmasını sağlar ve saçın hızlı uzamasına etki eder. Tüm bunlar da yumurta sarısının B12 vitamini içermesinden kaynaklanır.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmesine ne iyi gelir, saç dökülmesine iyi gelen besinler nelerdir açıkladık. Peki, erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi neden olur? Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesinin nedenleri oldukça fazladır. Kimi kişilerde genetik yatkınlığa bağlı olarak saç kayıpları yaşanırken, kimi kişilerde vitamin eksikliği ve mineral eksikliği gibi nedenlerle saç dökülmesi görülebilir.

Kimi kişilerde de kullanılan ilaçların yan etkisi olarak saç dökülmesi yaşanabilir. Bazen de hormon düzensizlikleri, stres, mevsim değişiklikleri saç sağlığını bozabilir ve dökülmelere yol açabilir.

Dolayısı ile saç dökülmesinin nedenleri herkeste farklı gelişebilir. Dolayısı ile çok aşırı saç dökülmesi yaşayan kişilerin ilk yapması gereken; dermatolog bilgisine başvurmaktır. Eğer saç dökülmesinin altında bir sağlık sorunu yatmıyorsa; saç dökülmesine iyi gelen besinler, saç dökülmesine iyi gelen yağlar, saç dökülmesine iyi gelen vitaminler ve mineraller, saç dökülmesine iyi gelen maskeler denenebilir.

Saç Dökülmesini Önlemek için Ne Yemeli?

Saç dökülmesini önlemek için saç dökülmesine iyi gelen besinler listesindeki besinler mutlaka haftalık beslenme rutinlerine eklenmeli. Ancak liste sadece bu besinlerle de sınırlı değil. Saç sağlığını korumak için ve saç dökülmesini önlemek için A vitamini, B vitaminleri, C vitamini, D vitamini, E vitamini yönünden zengin beslenmeye dikkat edilmeli.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler | Hangi Besinler Saç Çıkarır | Cilde ve Saça İyi Gelen Besinler

Çok Aşırı Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Eğer çok aşırı saç dökülmesi yaşıyorsanız mutlaka dermatoloji bölümünden destek almalısınız. Çünkü bunun altında bir sağlık sorunu yatıyor olabilir. Eğer bir sağlık sorunu yok ise saç dökülmesine iyi gelen yağlar ile bakım yapı saç dökülmesine iyi gelen besinler ile beslenmeyi tercih edebilirsiniz.

Saçı En İyi Besleyen Nedir?

Saçı en iyi besleyen; A, B, C, D ve E vitaminleridir.

Saça Zararlı Yiyecekler Nelerdir?

Saça zararlı yiyecekler; paketlenmiş hazır gıdalardır. Ayrıca çok fazla A vitamini tüketmek de saç dökülmesine neden olabilmektedir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında argan yağı, sarımsak yağı, lavanta yağı, Hint yağı, hindistancevizi yağı, tatlı badem yağı, menekşe yağı, nane yağı, keten tohumu yağı, çay ağacı yağı, zeytinyağı gibi bitkisel yağlar bulunur.

Detaylı bilgi için Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Vitaminler ve Mineraller Nelerdir?

Saç dökülmesine iyi gelen vitaminler ve mineraller; A vitamini, B vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini, çinko, demir, selenyum, l-lizin ve l-sisteindir.

Daha detaylı bilgi için Saç Dökülmesine İyi Gelen Vitaminler ve Mineraller yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Erkeklerde ve Kadınlarda Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesine bitkisel yağlar ile bakım yapmak, vitamin ve mineral yönünden zengin beslenmek, saç bakım maskesi yapmak iyi gelir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!