featured

Saçlarını Keserse Öleceğine İnanan Adam 80 Yıldır Saçlarını Kesmiyor, Yıkamıyor ve Taramıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlahi bir çağrı olduğuna inan 92 yaşındaki Vietnamlı Nguyen Van Chien, tam 80 yıldır saçlarını kesmiyor. İnanışına göre saçlarını keserse hayatını kaybedeceğini düşünüyor.

Dünya üzerinde birçok inanç bulunuyor. İnandıkları değerler üzerine de hayatlarını planlıyorlar ve o inanca göre yaşıyorlar. Vietnamlı Nguyen de kendi inancına göre saçlarını kesmeme kararı aldı. Vietnam’ın Mekong Delta bölgesinde yaşayan 92 yaşındaki Vietnamlı Nguyen Van Chien’in inancına göre, insan doğduğu gibi el değmeden kalmalı. Bu inancın gerekliliği olarak da saçlarına herhangi bir müdahale etmeme kararı aldı.

Yaşlı adamın saçlarının uzunluğu 5 metreyi buluyor ve bu durumdan oldukça memnun görünüyor. Saçları hakkında açıklamalarda bulunan yaşlı adam;

“ Saçlarımı kesersem öleceğime inanıyorum. Bir şeyi değiştirmeye cesaret edemem, saçımı taramam bile. Saçlarımı sadece besliyorum; kuru ve temiz kalması, güzel görünmesi için bir şalla sarıyorum” ifadelerini kullandı.

YouTube video

Chien çok tanrılı inanca sahip ve kendisi de ifadelerinde birçok tanrıya inandığını söylüyor. Saçlarının uzun olmasını ve kesmemesini de ruhsal bir çağrı olarak görüyor. Ona göre saçlarını kesmemek dini bir görev. Saçlarını kesmemek için ilkokul üçüncü sınıfta okulu terk ederek eğitim hayatına son vermiş. O dönemden itibaren bir daha saçını kesmemiş, yıkamamış ve taramamış. Tam 80 yıldır saçlarını kesmiyor ve bu durum onu asla rahatsız etmiyor.

“İlahi Çağrı Geldi”

Vietnamlı yaşlı adama göre saçlarını kesmemesi için ilahi bir mesaj aldı ve seçilmiş insan olarak uyarıldı. Saçını düzeltmek istediğinde bir uyarı aldı ve o günden sonra saçlarını kesmeme kararı aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nguyen Van Chien;

“ Saçlarımın siyah, kalın telli ve güçlü olduğunu hatırlıyorum. Taradım, düzgün görünmesi için çözdüm. Ama ilahi gücün çağrısını duyduğumda, seçildiğimi hemen anladım. Saçıma dokundum ve bir gecede gerçekten sert bir hal aldı. Başıma bağlıydı ve kendi başına bir varlık kazandı” dedi.

Yaşlı adamın saç bakımında beşinci oğlu Nguyen Van Luom yardımcı oluyor. Babası ile beraber saçların güçlü durması için uğraşıyor ve babasına yardımcı oluyor. Yaşlı adamın oğlu da saç ve ölümsüzlük arasında bir bağ olduğu inancını paylaşıyor.

Luom’un ifadelerine göre bir adam saçlarının tekrar ip ile bağlamak istemiş ve hayatını kaybetmiş. Kendisinin bu olaya şahit olduğunu söylüyor. Böyle inançların basit görünebildiğini fakat kutsal bir durum olduğunu savunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!